Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Plastry antykoncepcyjne - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Kwi 04, 2008 12:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizard6 napisał:
Prawie taką samą? Czyli to prawda że mniejszą skuteczność mają niż tabletki?

odrobinę:
tabsy: wskaźnik pearla: 0,01-0,5 (przy idealnym stosowaniu i takim raczej standardowym)
evra: 0,9 - 1

lizard6 napisał:
Nie nakleiłam drugiego ale strasznie się martwię, chyba trochę przesadzam... Mam nadzieję że wszystko będzie ok

trochę chyba przesadzasz
myślę, że będzie ok
lizard6

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 04, 2008 12:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki, uspokoiłam się Smile
Na razie to mam mdłości ale od stresu Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Alabastrowa

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 1:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hm po tym wskazniku moj entuzjazm trochę opadł ... dzisiaj mi lekarz przepisal plastry Evra, ale to jest w sumie dobry wskaznik hmm. A jak to jest z trądzikiem ? Plastry tez "upiększają" ? Kiedys sie leczylam na tego typu dolegliwosc ale dermatologicznie bo tak nalezy moim zdaniem, teraz jedynie przed okresam lub w trakcie cos mi tam wyskoczy i czasem sobie rozniose ale nie mam z tym juz problemów, a czy stosujac plastry te objawy bedą złagodzone badz zniwelowane ? A i co do miejsca przyklejenie to lekarz powiedzl zeby gdzies w okolicach splotów yyyy nie pamietam jak to szlo, w kazdym razie chodzilo o dolne partie ;P
Powrót do góry
Alabastrowa

PostWysłany: Nie Cze 29, 2008 10:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

halooooo czy ktoś stosujący plasty evra moglby sie wypowiedziec ? Czy przybrał na wadze badz mial jakies problemy ze skórą ??
Powrót do góry
Alabastrowa

PostWysłany: Sro Sie 13, 2008 8:45 pm    Temat postu: koniec z plastrami Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, przez miesiąc stosowalam plastry Evra, czulam sie po nich poprostu fatalnie, min mialam okropne wrecz nie do wytrzymania bole glowy, nudnosci, wahania nastrojow, i przez jeden dzien totalny odrzut do seksu, po przyklejeniu trzeciego plastra wystapily u mnie planienia ktore trwaly tydzien, az do wystapienia wlasciwej miesiaczki, po jej zakonczeniu ustąpily, dzisiaj jest sroda - dzien w ktorym powinnam rozpoczac nowe opakowanie ale zrezygnowalam z jego zakupu. Mam tylko jedno pytanie : w trakcie trwania "miesiaczki" odbywalam stosunki z wytryskeim w srodku, czy jest mozliwosc ze moge zajśc w ciazę ? Wiem ze moj cykl calkowicie sie zmienil teraz i mam w zwiazku z tym obawy. Prosze o jakaś informacje jak to jest ... ewentualnie moge sobie juro wykupic opakowanie i przykleic plaster dzien pozniej.

----edited by emilka---
temat przylączony do zbiorczego na temat plastrów
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sie 13, 2008 10:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miesiąc to za mało. powinnaś poczekać ze 3 cykle i dopiero wtedy jeżeli by nadal były niepożądane objawy, odstawiać.

co do zajścia w ciązę, to owszem, jest taka możliwość. ostatni dzień, kiedy jesteś zabezpieczona, to dzień w którym nakleiłaś ostatni plaster. oczywiście pod warunkiem, że nie zamierzasz kontynuować tego rodzaju antykoncepcji
Alabastrowa

PostWysłany: Pią Sie 15, 2008 6:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm jednak kupilam kolejne opakowanie ale przykleilam plaster z jednodniowym opoznieniem- w czarawtek po poludniu,a wieczorem uprawialam seks (Boze .... ) z wytryskiem w srodku, a dopiero dzisiaj przeczytalam w ulotce ze wtedy jest bardzo duze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze :// jestem beznadziejna i ciagle sie stresuje
Powrót do góry
Aleksandra_2006

PostWysłany: Wto Lis 04, 2008 12:34 pm    Temat postu: Blatsry Evra Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie od 4 miesięcy używam plastrów Evra ostatnia miesiączkę miałam 20 Pazdziernika 31 pazdiernika wspolzylam bez zabezpiczenia no istosunek skoczyl sie we mnie ... czy mam miec jakies obawy co do ciazy?? plastry uzywam regularnie .. prosze o odpowiedz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lis 04, 2008 1:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

skoro przyklejasz regularnie, to skąd pomysł ciąży? nie ma mowy. a przy antykoncepcji hormonalnej nie ma okresu tylko krwawienie z odstawienia ;)
leila

PostWysłany: Nie Gru 14, 2008 4:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma na to szans, jesli naprawde wszystko zrobilas wedlug instrukcji i regularnie. Po to jest antykoncepcja hormonalna zeby nie zawracac sobie glowy takimi rzeczami. Pozdrawiam swiatecznie!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następny
Strona 9 z 12