Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MagdaHM
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 11:20 am Temat postu: |
|
|
Witam,
jestem tu pierwszy raz i to mój pierwszy post.
Od września zeszłego roku staramy się z mężem o dziecko niestety z marnymi efektami ....
Postanowiłam napisać bo jest mi bardzo ciężko ... Jak się okazało w czasie poprzedniego cyklu udało nam się ale .... nie na długo ... zrobiłam 17.01. beta HCG a w niedziele dostałam @ ... w poniedziałek jak odebrałam badanie byłam w szoku 24,48 .... telefon do lekarki i powtórka badania niestety badanie z 19.01 wykazało spadek 9,73 ....
Lekarka powiedziała, ze to było poronienie biochemiczne .... właśnie siedzę i myślę nad tym co dalej ...
Czy mam odczekać ? Czy mam robić jakieś badania ?Czy mogę podjąć starania już podczas tego cyklu ?
Czy któraś z Was miała podobnie ? ....
Mam strasznego doła bo nie wiem kiedy kolejny raz się uda i czy w ogóle ? (Mój mąż ma mało plemników 8mln ... za to morfologia dobra ....) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 2:42 pm Temat postu: |
|
|
możesz rozpocząć starania już od tego cyklu. czasem jest tak, że dochodzi do ciąży i po prostu następuje samoistne poronienie w dniu miesiączki, często kobiety nawet nie wiedzą wtedy, że były w ciąży _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MagdaHM
|
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 3:36 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedź.
U mnie się tak złożyło, ze akurat miałam umówioną wizytę ( w 24 dniu cyklu miałam jakieś plamienia i przez 3 dni pobolewał mnie brzuch jak na okres potem ustało wszystko a w 31dc dostałam) Wolałabym nie wiedzieć.........
Teraz będę panikować, ze sytuacja się powtórzy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
LuizaPatrycja*
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 11:06 am Temat postu: |
|
|
Czy któraś z was jest po dwóch obumarciach a za trzecim razem urodziła? Prosze o odpowiedź ja jestem w takiej sytuacji dwa razy poronilam ostatni raz w październiku uiegłego roku a teraz okazało się ze znów jestem w ciąży tojest zupełnie nie planowana ciąża nie yłam jeszcze gotowa psychicznie a tu taka niespodzianka oje się ardzo że sytuacja sie powtórzy. Może mi coś doradzicie. pozdrawiam Luiza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 1:23 pm Temat postu: |
|
|
Moja przyjaciółka również dwa razy poroniła na przełomie 6-8 tygodnia. Zaszła trzeci raz w ciąże i znowu dostała w 6 tygodniu plamień . Na szczeście to nie było poronienie i teraz jest już w 7 miesiacu ciazy, która rozwija sie prawidłowo.
Po drugim poronieniu zrobili testy genetyczne które wyszły dobrze. Lekarz stwierdził, że tak sie czasami zdarza że zarodek nie jest zbyt silny aby przetrwać . Organizm też eliminuje chore zarodki...
Luiza teraz bedzie na pewno wszystko dobrze. Trzymam mocno kciuki .Myśl tylko pozytywnie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
MagdaHM
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie,
Właśnie dziś wyszłam ze szpitala .... kolejne poronienie - tym razem w 5 tygodniu ... jestem załamana .... strasznie to boli.
Pominę to wszystko co działo się w szpitalu .... przeżyłam traumę ....
Ostatnim razem obyło się bez zabiegu a teraz miałam zabieg i mam do Was pytanie.
Czy uczucie "ciągnięcia" i "rwania "(chwilowe) jest normalne ? i mało krwawię czy tak powinno być ???? ...... jakby mało mi było to dziś dostałam biegunki .... czy to może być skutek narkozy?
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asikk
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 1:45 pm Temat postu: |
|
|
witam...w lutym stwierdzono u mnie ciążę obumarłą...od tamtego czasu staramy się o 2 dzidzie i nic... co mam zrobic zeby zajśc..błagam o pomoc...ja już nie wytrzymam tak pragnę tej dzidzi...co mamy robic???
Dodano po 1 minutach:
ja po zabiegu fizycznie czułam się ok...ale za to psychicznie beznadziejnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mężatka86
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 9:30 pm Temat postu: |
|
|
Witam dziewczyny.Ja w marcu tego roku poroniłam swoją 1ciążę,byłam wtedy na początku 6tc.O dziecko staraliśmy sie 3lata!1@dostałam równo4tygodnie po zabiegu,a drugiej do dziś nie mam.Dziś jest 42dc.Beta HCG nie wykazała ciąży.choć miałam takie same objawy jak w poprzedniej ciąży:większe i bolesne piersi,temp.wyższa,czasem mdłości itp.Od kilku dni brałam duphaston,ale dziś już go nie biorę skoro w ciąży nie jestem.Tylko mam do Was pytanie,czy któraś z Was tak miała,że po poronieniu cykl Wam się wydłużył,podobnie jak u mnie??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Emilia87
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 1:59 pm Temat postu: |
|
|
Witam. W kwietniu miałam zabieg przerwania ciąży, była to moja pierwsza ciąża, @ miałam jakieś 4 tyg po zabiegu. Czy jeśli zajdę w ciąże szybciej niż na 3 m-ce po zabiegu to nie uda mi się donosić ciąży?? Bo chyba zajście w ciąże jest możliwe skoro lekarze mówili żeby 3 m-ce poczekać. Proszę o pomoc bo nie przy wyjściu ze szpitala i wizycie u lekarza nikt mi nic nie powiedział. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mężatka86
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 2:25 pm Temat postu: |
|
|
Emilia87 zabieg przerwania ciąży?Czy zabieg po poronieniu?Ja miałam zabieg po poronieniu i mi w szpitalu powiedzieli,że od razu mogę się starać o dziecko,a mój lekarz 2tyg.później powiedział mi na kontroli,żeby sie 2cykle wstrzymać!Z tego co wiem z innego forum,to niektóre kobiety nawet przed 1@od zabiegu zaszły w ciążę i mają zdrowe dzieci,tak samo po1,2,3@! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|