Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 4:00 pm Temat postu: |
|
|
mężatka86 najczesciej zaleza sie odczekanie 2-3 mieiecy po zabiegu. Zaby wszystko prawidlowo sie odbudowalo i aby zapewnic dziecku dobre warunki do rozwoju. Pamietaj ze ciaza zaraz po poronieniu jest jeszcze bardziej zagrozona poronieniem jesli za szybko sie w nia zajdzie. Jednym sie udaje innym nie. Lepiej dmuchac na zimne, jesli nie chcesz ponownie tego przezywac. Miesiac dwa jeszcze nikogo nie zbawil, a zmniejszysz prawodpodobienstwo ze nie bedziesz musiala znowu przez to przechodzic. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Emilia87
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 9:18 am Temat postu: |
|
|
u mnie była ciąża przerwana przez lekarza, na ostatnim USG zarodek był bez echa i lekarka skierowała mnie od razu na zabieg do szpitala. Jeszcze przy tym powiedziała że tu nie można czekać, nawet nie miałam czasu żeby się z tym oswoiła. Ponad dwa lata staraliśmy się z mężem o dzidzie a teraz znowu pustka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mężatka86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 2:52 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi a czy to mozliwe,żeby po zabiegu cykle się wydłużały aż do43dni?1@ dostałam równo4tyg.po zabiegu,a drugą w 43dc! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 3:22 pm Temat postu: |
|
|
kazdo poronienie jest czyms spowodowane i na roznym etapie ciązy traci sie dziecko.Im wieksza ciąza tym dluzszy czas "gojenia"macicy. Nalezaloby odczekac kilka cykli ale to tez zalezy od konkretnego przypadku. Z wydluzeniem cyklu to jest zupelnie normalne.zachodząc w ciąze hormony bzikowaly a teraz powoli wszystko sie normalizuje i stąd te rozchwiana w dlugosci cyklu. Dokladnie jak po porodzie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mężatka86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 4:14 pm Temat postu: |
|
|
dzięki tosia trochę mnie uspokoiłaś!:)pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
buleczka20
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 12:21 am Temat postu: :(( |
|
|
witam wszystkich ... mam 21 lat i jak mialam 17lat to zaszlam w ciaze ale usunelam...((mam pytanie...czy po usunieciu pierwszej ciazy bede mogla miec jeszcze mozliwosc do zajscia w ciaze ...z gory dziekuje ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 9:20 am Temat postu: |
|
|
bułeczka przed usunieciem nie pomyslalas czym to moze grozic?
nie pomyslałas ze moze warto urodzic dziecko?a nie zabijac zycie?
no nic. mleko sie juz rozlało.
to czy bedziesz miec dzieci zalezy od twoich narzadow wewnetrznych, od ich "kondycji" no i tego czy usuniecie nie ponioslo za soba zadnych skutkow.. idz do gin i sie przebadaj. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 12:09 pm Temat postu: |
|
|
a moim zdaniem dopóki nie będziesz próbowała zajść w ciążę to się po prostu nie dowiesz czy wszystko w środku jest ok - po mechanicznym zabiciu jednego dziecka może pojawić się szereg problemów przy próbie powtórnego zajścia i donoszenia zdrowej ciąży. wszystko zależy od tego jak "dobry" był lekarz dokonujący aborcji. _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|