Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 11:21 pm Temat postu: |
|
|
i facet sie czegos nauczy a nie tylko gazety
chociaz nie wiem czy ktorys z przyszłych tatusiow wogole zaglada do takich poradnikow ( dla przyszlych mam)
napewno wola poczytac o 4 kołkach niz o tym jak pozbyc sie kolki u niemowlaka czy co mozna podawac 6m-cznemu dziecku do jedzenia _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 11:01 am Temat postu: |
|
|
oj ja muszę pochwalić męża . Sam zaprenumerował gazetę dla rodziców i czytał. Oczywiście wybrane tematy ale czytał ) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 11:01 pm Temat postu: |
|
|
to masz super meza
tylko zazdroscic... ja jak swojemu pokazuje gazete dla przyszlych lub mlodych mam to od razu głowe odwraca i udaje ze nie widzi
pozniej sama mu wsune pod nos jak bedzie taka potrzeba
chociaz nie wiem czy z tych gazet mozna sie czegos dowiedziec?najlepiej chyba nauczyc sie "na dziecku"...obcujac z nim 24/h,bo w tych pismakach to rozne bajki pisza.. zeby tak było jak oni pisza to zadne dziecko by nie mialo kolki, nie płakało, nie mialo biegunek i wogole oh i ah no ale na czyms musza zarabiac _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 10:06 am Temat postu: |
|
|
takie czasopisma bardzo reklamują dane specyfiki i tym nie należy się sugerować . Są jednak fajne artykuły mówiące o etapach ciazy a później etapach rozwoju dziecka. Co robić jak jest kolka , przeziębienie, jak rozpoznać różne dolegliwości itp. Czasami artykuły są fajne _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aniołek20
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 12:38 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczynki Mam pytanie. Jestem w 5 tc i choć z natury dużo nie jadłam nigdy dlatego też jestem szczupła ostatnio mam tak wielki apetyt że masakra hehe ciągle bym tylko jadła... Piszą na forum że nie powinno się jeść na noc. Jak tego uniknąć jak ja potrafię w nocy wstać i kanapki jeść...Czy to bardzo nie zdrowe? Jak nocne jedzenie wpływa na dzidzię??
Jest jeszcze coś. Przed ciążą lubiłam jeść owoce, i jogurty. Teraz nie mam ochoty po to sięgnąć czy to też normalne w ciąży? Przepraszam może troche głupie pytania zadaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 1:32 pm Temat postu: |
|
|
Aniołek20 każda ciąża jest inna. Jedne kobiety jedzą inne wymiotują i nic nie przełkną . Ja straciłam w pierwszym trymestrze sporo kilo. Nie jadłam za wiele, tylko chleb z masłem i owoce do 13 tygodnia;) . Normalne ,że odczuwasz apetyt . Jednak nie wolno zapominać ,że jednak zbyt duży przyrost wagi nie jest wskazany. Spróbuj jeść jakieś mniejsze przekąski, porcje. Nocne jedzenie nie wpływa jakoś na dzidzie tylko na Twoją figurę )
To,że nie masz ochoty na owoce i na jogurt to normalne( pewnie będzie chłopak ). Ja uwielbiałam mięso a w ciąży nie mogłam na nie patrzeć . Wszystko jest najzupełniej normalne ) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aniołek20
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 1:36 pm Temat postu: |
|
|
Ja znów najchętniej jadła bym tylko pomidory i mięso nic więcej hihi. Nie ważne co będzie byle by tylko było zdrowe Choć ukradkiem marzę by była dziewczynka Ale co będzie to będzie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 10:19 pm Temat postu: |
|
|
pamietaj zebys surowego nie jadła!!! Bron Boze a badałas sie na toxoplazmoze? jesli nie to pewnie zleca Ci takie badanie.
z reszta co mozna jesc a czego nie jest w odp temacie
ps- szczesciara. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aniołek20
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 9:24 am Temat postu: |
|
|
Witam dziewczynki Byłam u ginekologa potwierdził ciążę Dziś zaczyna się 6 tydzień Wind nienawidzę surowego mięsa heh więc nic mi nie grozi Nie byłam na nic badana dlatego dostałam skierowanie na badania krwi i USG na 6 sierpnia. Mam nadzieję że wszystko będzie ok Dziś mi się śniło że plamiłam Za często chyba o tym myślę bardzo się tego boję co pójdę do łazienki to sprawdzam czy wszystko jest ok heh... Przedwczoraj strasznie bolał mnie brzuch ale już wszystko ok. Nie wymiotuję nic mi nie jest prócz wzdęć... Czy to normalne w 6 tc ???? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 11:05 am Temat postu: |
|
|
normalne bo macica sie rozrasta i dlatego pobolewa spokojnie. najwazniejsze to zebys nie denerwowała sie. to szkodzi dziecku.dbaj o siebie i nie martw sie niczym
powodzonka!
Dodano po 19 sekundach:
mozna wiedziec ile masz lat? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|