Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 12:13 pm Temat postu: |
|
|
Eee tam, ja słyszałam ze wózka nie mozna kupować itp ale ubranka myślę ze jak najbardziej tak właśnie koło 3 trymestru Musisz przecież mieć w co maleństwo ubrać po porodzie, moje siostry pod koniec ciąży miały taką ilość ubranek że by spokojnie kilka dzieci w to ubrały i jeszcze by zostało Więc spokojnie, pod koniec ciaży ubranka i niezbędne rzeczy do maleństwa należy sie zaopatrzyć Aczkolwiek no początkowo lepiej nei zapeszać _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 1:15 pm Temat postu: |
|
|
Aniołek20 przede wszystkim nie możesz się denerwować bo to źle wpływa na dzidzię.
Co do określenia płci to u mnie lekarz stwierdził w 16 tyg a juz na 100% potwierdził w 20-tym. Najpewniej jest po 20-tym tygodniu . Wcześniej lekarz musi mieć dobry sprzęt i wiedzę oczywiście
Co do kupowania to z własnego doświadczenia powiem Ci - nie czekaj do 3 trymestru. Nie wiesz co bedzie a to końcówka ciązy. Rozłóż sobie wszystko na dwa pierwsze trymestry a trzeci zostaw na dokupowanie rzeczy które zostały. NIe wiesz czy nie będziesz musiała leżęć. Powiem Ci ,że ja byłam szczęśliwa,że miałam wszystko zakupione bo od 8 miesiaca to była katastrofa z chodzeniem, zmęczeniem . Brzuszek malutki ale dzidzia większa uciska na płoca. Gorzej Ci się oddycha itd. Tak więc nie czekaj na końcówkę tylko kupuj i ciesz się tym _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 1:41 pm Temat postu: |
|
|
no to mnie dziewczyny wyprzedziły i nie musze odpowiadac
hehe.
a co do ubranek... ja bym kupowała ale dopiero jak bym znała płec
bo co Ci z ubranek dla chłopca jak urodzisz dziewczynke? albo na oddwrot
ale jakies body, pajacyki, spioszki, skarpetki mozna kupic czemu nie .
i przestan sie denerwowac. 7tc to jeszcze wczesnie. po 12tc niebezpieczenstwo mija. takze wyprowadzajcie sie i pełen relaks i spokoj ma byc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 2:54 pm Temat postu: |
|
|
hihihi ja jeszcze nie wiedziałam kto siedzi w brzuszku a już nakupowałam różowych fatałaszków ) czułam ,że tam mała księżniczka siedzi )) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 3:45 pm Temat postu: |
|
|
Moje siostry kupowaly neutralne kolorki (zielen, zolc, czerwien) Jak sie okazalo ze to panienki to sie zaczelo _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Crazyczub
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 10:27 am Temat postu: skurcze w 32 tyg |
|
|
czesc wam dziewczyny jestem w 32 tyg ciazy i twardnieje mi brzuch dosyc czesto dziennie to chyba z 25 razy .. nie wiem co jest nie wiem co robic.
pomocy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 3:39 pm Temat postu: |
|
|
Na tym etapie ciązy macica już zaczyna ćwiczenia do porodu. Dlatego odczuwasz skurcze . Jednak jeśli są one bardzo częste to należy to sprawdzić czy przypadkiem nie następuję rozwarcie. Polecam wizytę u ginekologa i to niezwłoczną a doraźnie brać no-spe _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Crazyczub
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 9:43 pm Temat postu: |
|
|
dzieki za porade... wizyte mam 17 sier. takze poczekam do 17 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Poczekaj ale w razie czego pamiętaj o no-spie . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 5:30 pm Temat postu: |
|
|
Witam dziewczyny!!
Mój pierwszy post w tym temacie, ponieważ wczoraj się dowidziałam że rośnie we mnie mała fasolka
Bardzo się cieszę ponieważ długo wyczekiwałam na ten moment.
Czuję się bardzo dobrze, a nawet lepiej niż zwykle.
Częściej się uśmiecham
Choć boli mnie brzuch i czuję się senna to jestem bardzo szczęśliwa...
Chciałabym Was zapytać jak Wy przechodziłyście pierwszy trymestr??
A po za tym chciałabym się Was zapytać o wielkość Waszej fasolki gdy się o niej dowiedziałyście bo mi lekarz powiedział że to pęcherz ciążowy, gdy zrobił usg dopochwowe. ( na ekranie widziałam czarną kropkę, przypominającą właśnie fasolkę) I stwierdził że to trzeci tydzień, zmierzył płód i powiedział że to 7mm. Ale ja czytałam że 7mm płód osiąga około 6-7tygodnia. Wiedz nie wiem czy lekarz się pomylił czy noszę w sobie małego byczka
Co o tym myślicie?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|