Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 12:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Eee tam, ja słyszałam ze wózka nie mozna kupować itp ale ubranka myślę ze jak najbardziej tak właśnie koło 3 trymestru Smile Musisz przecież mieć w co maleństwo ubrać po porodzie, moje siostry pod koniec ciąży miały taką ilość ubranek że by spokojnie kilka dzieci w to ubrały i jeszcze by zostało Smile Więc spokojnie, pod koniec ciaży ubranka i niezbędne rzeczy do maleństwa należy sie zaopatrzyć Smile Aczkolwiek no początkowo lepiej nei zapeszać Wink
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aniołek20 przede wszystkim nie możesz się denerwować bo to źle wpływa na dzidzię.
Co do określenia płci to u mnie lekarz stwierdził w 16 tyg a juz na 100% potwierdził w 20-tym. Najpewniej jest po 20-tym tygodniu . Wcześniej lekarz musi mieć dobry sprzęt i wiedzę oczywiście Wink
Co do kupowania to z własnego doświadczenia powiem Ci - nie czekaj do 3 trymestru. Nie wiesz co bedzie a to końcówka ciązy. Rozłóż sobie wszystko na dwa pierwsze trymestry a trzeci zostaw na dokupowanie rzeczy które zostały. NIe wiesz czy nie będziesz musiała leżęć. Powiem Ci ,że ja byłam szczęśliwa,że miałam wszystko zakupione bo od 8 miesiaca to była katastrofa z chodzeniem, zmęczeniem . Brzuszek malutki ale dzidzia większa uciska na płoca. Gorzej Ci się oddycha itd. Tak więc nie czekaj na końcówkę tylko kupuj i ciesz się tym

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 1:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to mnie dziewczyny wyprzedziły i nie musze odpowiadac Razz
hehe.
a co do ubranek... ja bym kupowała ale dopiero jak bym znała płec Smile
bo co Ci z ubranek dla chłopca jak urodzisz dziewczynke? albo na oddwrot Razz
ale jakies body, pajacyki, spioszki, skarpetki mozna kupic Smile czemu nie Smile.
i przestan sie denerwowac. 7tc to jeszcze wczesnie. po 12tc niebezpieczenstwo mija. takze wyprowadzajcie sie i pełen relaks i spokoj ma byc Smile

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 2:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hihihi ja jeszcze nie wiedziałam kto siedzi w brzuszku a już nakupowałam różowych fatałaszków Wink) czułam ,że tam mała księżniczka siedzi Wink))

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 3:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moje siostry kupowaly neutralne kolorki (zielen, zolc, czerwien) Very Happy Jak sie okazalo ze to panienki to sie zaczelo Very Happy Smile

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sie 01, 2010 10:27 am    Temat postu: skurcze w 32 tyg Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc wam dziewczyny jestem w 32 tyg ciazy i twardnieje mi brzuch dosyc czesto dziennie to chyba z 25 razy .. nie wiem co jest nie wiem co robic.
pomocy
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Sie 01, 2010 3:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na tym etapie ciązy macica już zaczyna ćwiczenia Wink do porodu. Dlatego odczuwasz skurcze . Jednak jeśli są one bardzo częste to należy to sprawdzić czy przypadkiem nie następuję rozwarcie. Polecam wizytę u ginekologa i to niezwłoczną a doraźnie brać no-spe

Powrót do góry
Crazyczub

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 05, 2010 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za porade... wizyte mam 17 sier. takze poczekam do 17
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Sie 05, 2010 9:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poczekaj ale w razie czego pamiętaj o no-spie .

Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sob Paź 09, 2010 5:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam dziewczyny!!
Mój pierwszy post w tym temacie, ponieważ wczoraj się dowidziałam że rośnie we mnie mała fasolka Very Happy
Bardzo się cieszę ponieważ długo wyczekiwałam na ten moment.
Czuję się bardzo dobrze, a nawet lepiej niż zwykle.
Częściej się uśmiecham Very Happy
Choć boli mnie brzuch i czuję się senna to jestem bardzo szczęśliwa...

Chciałabym Was zapytać jak Wy przechodziłyście pierwszy trymestr??
A po za tym chciałabym się Was zapytać o wielkość Waszej fasolki gdy się o niej dowiedziałyście bo mi lekarz powiedział że to pęcherz ciążowy, gdy zrobił usg dopochwowe. ( na ekranie widziałam czarną kropkę, przypominającą właśnie fasolkę) I stwierdził że to trzeci tydzień, zmierzył płód i powiedział że to 7mm. Ale ja czytałam że 7mm płód osiąga około 6-7tygodnia. Wiedz nie wiem czy lekarz się pomylił czy noszę w sobie małego byczka Laughing
Co o tym myślicie??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 27 z 41