Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 5:45 pm Temat postu: |
|
|
Jesli chodzi o przetrwanie pierwszego trymestru to jest różnie i zależy od danej kobiety i danej ciąży. JA czułam się dobrze ale od 9 tygodnia do końca 13tego było okropnie. Nie wymiotowałam ale miałam tak okropne mdłości i brak energii,że praktycznie cały ten czas leżałam. Po 13 tym tyg minęło wszystko .
Wielkości fasolek są bardzo bardzo różnorodne i to zmienia się z wizyty na wizytę. Lekarz powiedział,że masz pęcherzyk ciażowy więc to jeszcze nie zarodek . No chyba ,że powiedział,że w środku pęcherzyka jest zarodek _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Paź 12, 2010 3:15 pm Temat postu: |
|
|
Ja tak po cichutku do was zagladam i mam nadzieję że sie tutaj uchowam
4 tydzien i 2 dni _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Paź 12, 2010 9:09 pm Temat postu: |
|
|
Anetka to gratulacje:) U mnie zaczyna się 4 tydzień i też mam nadzieje że ten temat będzie mnie dotyczył przez najbliższe 8 miesięcy...
A jak znosisz ciąże?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Paź 12, 2010 9:45 pm Temat postu: |
|
|
Mmmadzia mam nudności , bole podbrzusza, Ogolne rozdrażnienie( moj maz ma zakaz dotykania mnie ) , bóle głowy i zaparcia
A Ty ?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Paź 13, 2010 10:25 am Temat postu: |
|
|
hihihih oj dziewczynki dziewczynki ) wspaniale ,że jesteście . Mam nadzieję,że te złe samopoczucie minię szybko. Chociaż mnie złapało w 9 tyg i trwało do końca 13- teg tyg. Koszmar _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Paź 13, 2010 12:02 pm Temat postu: |
|
|
Mnie też boli podbrzusze, aż się martwię czy wszystko w początku. Bóle głowy ale sporadycznie, dużo śpię i mam węch jak rasowy pies
Od męża to się nie mogę odkleić
A po za tym to odrzuciło mnie na przykład od piwa (ale to akurat dobrze) i od Kebabów.
Po za tym zauważyłam że częściej się uśmiecham
tosia81 dzięki za wsparcie, miejmy nadzieje że gorzej nie będzie a pierwszy trymestr szybko minie:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 5:41 pm Temat postu: |
|
|
Wróciłam własnie od gina i narazie na usg nic nie widać ale to normalka podobno. Macica powiększona, pogrubiona i coś się dzieje . Pęcherzyk widać dopiero w 6-7 tyg więc mam kolejną wizytę na 26 października
Zwolnienia tez nie dostałam bo dopiero jak kartę ciążową założy to będzie można wystawić na ciąże, przy następnej wizycie Powiedziała że może mi dac zwykle zwolnienie np na zapalenie pecherza ale bee wtedy stratna.
Zadzwoniłam do mojej przełożonej i mówię jej co i jak i ona okazała się bardzo wyrozumiała, jutrzejszą nockę mi zdjęła a w poniedziałek mam przyjść tylko na 7 godz Więc luzik Potem ze mna ustali co i jak To tylko tydzien bo 26 mam usg _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 5:54 pm Temat postu: |
|
|
Oj widzisz, zapomniałam Ci napisać że za wcześnie na wizytę. najlepiej jest pójść tak po tyg. No ale niebawem kolejna wizyta i bedzie dobrze _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anna27
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 1:42 am Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie wczoraj zrobiłam test ciążowy i pokazały się 2 kreseczki dla pewnosci dzisiaj rano zrobiłam jeszcze jeden i też pokazały się 2 kreseczki troche jestem w szoku bo za pierwszym podejciem się udało , jestem bardzo szczesliwa ,z moich obliczeń to 33 dzień ciąży licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki . Mieszkam w USA i tak sie zastanawiam kiedy mam sie wybrać do ginekologa , bo większa liczba dziewczyn na tym forum pisze że najlepiej isć 6 ,7 tygodniu że wtedy już dobrze widać na usg i słychać bicie serduszka wiec z moich obliczen to jeszcze musze poczekać ok 2 tyg. Pozdrawiam serdecznie !!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 9:33 am Temat postu: |
|
|
Witaj
Ja właśnie bylam w 33 dc i niestety nie było jeszcze nic widac
Kazała przyjśc za 2 tygodnie więc też Ci proponuje poczekac 2-3 tyg _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|