Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sprezyna

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Gru 18, 2008 10:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kiedy Tvisha ja już przeczytałam wszystkie możliwe książki w domu, obejrzałam wszystkie filmy i w ogóle. No może prawie wszystkie, właśnie świeża dostawa była, ale ileż można? A na drutach nie umiem robić, szkoda, bo wydziergałabym coś dla mojej niusi. Z braku zajęć postanowiłam że pojadę sobie na dwa dni na wieś do babci, może świeże powietrze mi chociaż pomoże Smile
Apropo wyjazdu to była fajna pogoda, tylko wieczorem i na drugi dzień wiało 90 km/h i był mróz. A jak tylko wyjechaliśmy z Karpacza to nigdzie po drodze nawet śniegu nie było...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sprezyna

PostWysłany: Pią Gru 19, 2008 2:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po ciężkiej nocy kiedy myślałam że to już ten czas znów zawiecha... źle się czuję, brzuch mnie boli. Jestem wyczerpana i z niechęcią myślę o świętach i odwiedzinach. W tym roku chyba sobie odpuszczę, bo kręgosłup i stawiająca macica niemalże uniemożliwiają siedzenie zwłaszcza na twardych powierzchniach. Poza tym mam dość duży spadek nastroju, choć i tak jest lepiej niż jak byłam w domu. Tutaj bynajmniej mam więcej zajęć i towarzystwo. Mój mąż pracuje nad jakimś trudnym projektem, siedzi po nocach, a ja siedzę u kuzynki i niańczymy dwójkę jej maluchów Smile Pocieszam się że jak nie urodzę w tym tygodniu, to w przyszłym wywołają mi już poród. A i mam strasznie dużo pokarmu już, muszę sobie dociągać laktatorem i masować piersi bo mi się grudy robią. Będę mieć dużo mleczka.
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Gru 19, 2008 3:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprezynka nie wiem juz jak Cie pocieszac.. a mała rusza sie czesto? kiedy na ktg sie idzie? jak skurcze sie pojawiaja czy jak?... no musi do swiat wyjscc..! ale bedzie super prezent !!!! zazdroszcze Wink a humor? zobaczysz ze po porodZie bedziesz usmiechnieta od ucha do ucha )Smile

Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Pią Gru 19, 2008 4:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprezyna Smile odpoczynkuj sie ile mozesz ... a co do ciazy moze jestes stworzona do noszenia chlopcow - ze wzgledu na hormony i podobno niektoreg kobiety tak maja i wtedy nie ma sie zadnych skutkow ubocznych ... zaplanujcie sobie nastepnego chlopca Wink
Powrót do góry
sprezyna

PostWysłany: Pią Gru 19, 2008 6:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moja babcia twierdzi że dziewczynki szybciej się pchają na świat...
Byłam na ktg, mała się prawie w ogóle nie chce ruszać, jedyne co to się przeciąga w brzuchu. Ponoć w tym roku to jakaś plaga wśród ciężarnych z tymi terminami. Nie ja jedna, a właściwie wśród moich znajomych to wszystkie po terminie rodziły... Ale wcale mnie to nie pociesza.
Patrzę na syneczka kuzynki i z piersi mi tryska. Podarowała mi laktator i dzisiaj po raz pierwszy go użyję, a tak w ogóle to nie planmowałam nawet zakupu tego urządzenia... Terapia dziecięca ptrzynposi jedynie takie efekty Smile
Troche się zmęczyłam przy tych dzieciakach, marzę jedynie o chwili ciszy... Smile
A tak poza tym jeszcze tylko weekend muszę przetrzymać i będę prawie w domciu Smile
Powrót do góry
deiry

PostWysłany: Pią Gru 19, 2008 7:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A karmie butla ale odciagam bomam male sutki i mala nie lapie ale tak pol na pol ze sztucznym bo nie nadarzam sciagac.

Ja też mam podobnie z tym karmieniem z powodu sutków, heh ale od 2 dni używam kapturków firmy AVENT moja mała świetnie sobie wtedy radzi ze ssaniem i robi się dużo jedzonka, ale staram się również ściągać pokarm laktatorem bo wtedy piersi lepiej pracują bo nie zawsze są pełne jak maluch jest głodny Smile
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Pią Gru 19, 2008 8:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gosiaczek wloski napewno zjasnieja my tez jestesmy brunetami colin urodzil sie z czarnymi a teraz zaczynaja mu sie przecierac hmmm
Dziewczyny biore od 2tyg tabletki anty mogelam juz wspolzyc bez gumki i do kona po tygodniu ale sie boje ze zajde w ciaze a lekarz mowil ze po cesarce rok musi byc co najmniej odstepu...to sa takie tabletki ze moge karmic i je brac okresu sie nie dostaje bo bierze sie je non stop jak skoncze opakowanie biore 2 odrazu buzka
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Gru 19, 2008 9:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sekrecik moze nie szalejcie do konca co ? Smile warto najpier małego odchowac,poza tym sama mowilas ze na 2gie to troche poczekacie Wink. po cc faktycznie trzeba ok. roku odczekac z ponownym zajsciem w ciaze.. niehc tam sie wszystko wygoi.

Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Sob Gru 20, 2008 5:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprezyna a tam babcia ... zaufaj medycynie Wink
jak bym byla twoja mala tez by mi sie nie chcialo wychodzic ... dni krutkie i zimno ... brrr

deiry a co to za reklama firmy ? Ale sprytnie zrobiona ... nawet sie moderator nie zorietowal Wink

Ja to jak sobie pomysle o tych wszystkich mozliwych klopotach to zaczynam myslec o ciezarnych z sredniowiecza ... jak one sobie radzily jak dziecko nie bylo przekrecone albo jak sobie radzily jak obwod glowki dziecka byl za duzy itd itp

z tym zachodzeniem to nigdy nic nie wiadomo ... ale nie sadze ze nalezy popadac w paranoje. Tabletki wkoncy jedna z najskuteczniejszych metod, o ile dobrze dobrane.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Gru 20, 2008 11:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
deiry a co to za reklama firmy ? Ale sprytnie zrobiona ... nawet sie moderator nie zorietowal Wink

Tvisha nazwa moze byc byle nie link to tej firmy Smile wtedy od razu DELETE Razz

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 4 z 41