Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sprezyna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 10:58 am Temat postu: |
|
|
Kiedy Tvisha ja już przeczytałam wszystkie możliwe książki w domu, obejrzałam wszystkie filmy i w ogóle. No może prawie wszystkie, właśnie świeża dostawa była, ale ileż można? A na drutach nie umiem robić, szkoda, bo wydziergałabym coś dla mojej niusi. Z braku zajęć postanowiłam że pojadę sobie na dwa dni na wieś do babci, może świeże powietrze mi chociaż pomoże
Apropo wyjazdu to była fajna pogoda, tylko wieczorem i na drugi dzień wiało 90 km/h i był mróz. A jak tylko wyjechaliśmy z Karpacza to nigdzie po drodze nawet śniegu nie było... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sprezyna
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Po ciężkiej nocy kiedy myślałam że to już ten czas znów zawiecha... źle się czuję, brzuch mnie boli. Jestem wyczerpana i z niechęcią myślę o świętach i odwiedzinach. W tym roku chyba sobie odpuszczę, bo kręgosłup i stawiająca macica niemalże uniemożliwiają siedzenie zwłaszcza na twardych powierzchniach. Poza tym mam dość duży spadek nastroju, choć i tak jest lepiej niż jak byłam w domu. Tutaj bynajmniej mam więcej zajęć i towarzystwo. Mój mąż pracuje nad jakimś trudnym projektem, siedzi po nocach, a ja siedzę u kuzynki i niańczymy dwójkę jej maluchów Pocieszam się że jak nie urodzę w tym tygodniu, to w przyszłym wywołają mi już poród. A i mam strasznie dużo pokarmu już, muszę sobie dociągać laktatorem i masować piersi bo mi się grudy robią. Będę mieć dużo mleczka. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 3:03 pm Temat postu: |
|
|
sprezynka nie wiem juz jak Cie pocieszac.. a mała rusza sie czesto? kiedy na ktg sie idzie? jak skurcze sie pojawiaja czy jak?... no musi do swiat wyjscc..! ale bedzie super prezent !!!! zazdroszcze a humor? zobaczysz ze po porodZie bedziesz usmiechnieta od ucha do ucha ) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 4:59 pm Temat postu: |
|
|
sprezyna odpoczynkuj sie ile mozesz ... a co do ciazy moze jestes stworzona do noszenia chlopcow - ze wzgledu na hormony i podobno niektoreg kobiety tak maja i wtedy nie ma sie zadnych skutkow ubocznych ... zaplanujcie sobie nastepnego chlopca |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sprezyna
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 6:16 pm Temat postu: |
|
|
Moja babcia twierdzi że dziewczynki szybciej się pchają na świat...
Byłam na ktg, mała się prawie w ogóle nie chce ruszać, jedyne co to się przeciąga w brzuchu. Ponoć w tym roku to jakaś plaga wśród ciężarnych z tymi terminami. Nie ja jedna, a właściwie wśród moich znajomych to wszystkie po terminie rodziły... Ale wcale mnie to nie pociesza.
Patrzę na syneczka kuzynki i z piersi mi tryska. Podarowała mi laktator i dzisiaj po raz pierwszy go użyję, a tak w ogóle to nie planmowałam nawet zakupu tego urządzenia... Terapia dziecięca ptrzynposi jedynie takie efekty
Troche się zmęczyłam przy tych dzieciakach, marzę jedynie o chwili ciszy...
A tak poza tym jeszcze tylko weekend muszę przetrzymać i będę prawie w domciu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
deiry
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 7:27 pm Temat postu: |
|
|
A karmie butla ale odciagam bomam male sutki i mala nie lapie ale tak pol na pol ze sztucznym bo nie nadarzam sciagac.
Ja też mam podobnie z tym karmieniem z powodu sutków, heh ale od 2 dni używam kapturków firmy AVENT moja mała świetnie sobie wtedy radzi ze ssaniem i robi się dużo jedzonka, ale staram się również ściągać pokarm laktatorem bo wtedy piersi lepiej pracują bo nie zawsze są pełne jak maluch jest głodny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 8:18 pm Temat postu: |
|
|
Gosiaczek wloski napewno zjasnieja my tez jestesmy brunetami colin urodzil sie z czarnymi a teraz zaczynaja mu sie przecierac hmmm
Dziewczyny biore od 2tyg tabletki anty mogelam juz wspolzyc bez gumki i do kona po tygodniu ale sie boje ze zajde w ciaze a lekarz mowil ze po cesarce rok musi byc co najmniej odstepu...to sa takie tabletki ze moge karmic i je brac okresu sie nie dostaje bo bierze sie je non stop jak skoncze opakowanie biore 2 odrazu buzka _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 9:02 pm Temat postu: |
|
|
sekrecik moze nie szalejcie do konca co ? warto najpier małego odchowac,poza tym sama mowilas ze na 2gie to troche poczekacie . po cc faktycznie trzeba ok. roku odczekac z ponownym zajsciem w ciaze.. niehc tam sie wszystko wygoi. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Gru 20, 2008 5:13 am Temat postu: |
|
|
sprezyna a tam babcia ... zaufaj medycynie
jak bym byla twoja mala tez by mi sie nie chcialo wychodzic ... dni krutkie i zimno ... brrr
deiry a co to za reklama firmy ? Ale sprytnie zrobiona ... nawet sie moderator nie zorietowal
Ja to jak sobie pomysle o tych wszystkich mozliwych klopotach to zaczynam myslec o ciezarnych z sredniowiecza ... jak one sobie radzily jak dziecko nie bylo przekrecone albo jak sobie radzily jak obwod glowki dziecka byl za duzy itd itp
z tym zachodzeniem to nigdy nic nie wiadomo ... ale nie sadze ze nalezy popadac w paranoje. Tabletki wkoncy jedna z najskuteczniejszych metod, o ile dobrze dobrane. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Gru 20, 2008 11:17 am Temat postu: |
|
|
Cytat: | deiry a co to za reklama firmy ? Ale sprytnie zrobiona ... nawet sie moderator nie zorietowal Wink |
Tvisha nazwa moze byc byle nie link to tej firmy wtedy od razu DELETE _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|