Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Cze 21, 2011 9:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aaaaach!!! Łobuz!!!
GRATULUJĘ!!!!!!!! Smile Smile Smile
muśka

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Cze 21, 2011 10:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz GRATULUJEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech Adaś zdrowo się chowa Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Cze 21, 2011 10:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz gratulacje!!

Ostatnio zmieniony przez wind_of_hope dnia Pon Cze 27, 2011 3:36 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Cze 21, 2011 11:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind od początku byłam przekonana co do szczepienia na pneumokoki i rotawirusy. To straszne jak dzieci na to chorują. Jak wiele przypadków biegunek rotawirusowych trafiło do szpitala ze skrajnym odwodnieniem...szok. Uważam,że lepiej dmuchac na zimne i jeśli są szczepienia to dla naszego dobra. Kiedyś słyszałam stwierdzenie a po co się szczepić np. na odre skoro ta choroba już nie występuję ....a dlaczego nie występuję???Bo są szczepionki. Zobaczcie jak wzrosła liczba zachorowań na choroby które praktycznie już zanikały a dlaczego? Ano dlatego,że jedna z drugą mamusią poczytały nie dokładnie parę artykułów itp. że to nagonka koncernów farmaceutycznych itd. Prawda jest taka ,że zniknęły ciężkie choroby właśnie w wyniku podawania szczepionek.
Zunia jak była malusia dostała tak silnej biegunki,że nie mogliśmy jej opanować. Kupkała po 11-15 kupek- woda wsiąkała w pieluszke. Przy pryczkach woda...szok. Pojechaliśmy do szpitala tam zrobili nam badania i okazało się ,że to zakażenie rotawirusowe. No ale dzięki szczepionce na rota jej organizm wytwarzał dużo obronnnych mechanizmów i nie doszło do odwodnienia hospitalizacji itd. Jestem bardzo zadowolona z tej szczepionki. Uchroniła dziecko przed szpitalem i przykrymi konsekwencjami.
----
a i jeszcze dodam ...każda z nas przechodziła ospę , prawda. Jedne gorzej inne lepiej Wink. Szczepionka przeciwko tej chorobie jest ok. Nie u każdego ochroni przed wystąpieniem ospy ale na pewno złagodzi przebieg. Widziałam kiedyś małego chłopczyka ...biedny ospa zaatakowała mu wszystko. Miał nawet w pupci...jak on cierpiał strasznie...buu. Dlatego szczepionka jeśli jest to warto. Jeśli kogoś stać to uważam ,że szczepionki to wspaniała sprawa.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 21, 2011 11:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu ok rozumiem Smile
tylko gorzej z funduszami...
sama pisałas ze becikowego nie starczy na te wszystkie dawki Sad straszne..skad brac na to kase :/

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 21, 2011 11:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokładnie ...najgorsze jest to,że nic nie refundują....dziadostwo w tym kraju. wiesz najgorsze są te pierwsze miesiące bo rotawirusy trzeba podać do 6 miesiąca tylko. Pneumokoki i ospę można później.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 21, 2011 1:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a rota ile kosztuja? to jest te 5w1 co pisałas?matko to ile te dziecko bedzie musiało sie napłakac..najpierw podstawowe co 4tyg, pozniej dodatkowe.. całe ciało w igłach Sad

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Wto Cze 21, 2011 1:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny zmienię temat na momencik Smile

Jaki wózek 3 w 1 najlepiej kupic? Mmmmadzia ty kupilas ten babyactive? i jak sie sprawuje?

Moderator

PostWysłany: Wto Cze 21, 2011 7:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind masz do wyboru albo bezpłatne szczepionki refundowane albo szczepienia płatne skojarzone 5w1 lub 6w1.
Na przykład w normalnym refundowanym cyklu w 2 miesiącu życia dziecko dostaję 3 ukucia , w cyklu płatnym 5w1 -2 kucia a 6w1 tylko 1. Zajrzyj do jakiegoś kalendarza szczepień to zobaczysz o co chodzi. Te szczepienia są obowiązkowe wybierasz tylko sobie ilośc ukuć i oczywiście cenę . Albo płatne albo refundowane. Oczywiście różnica jest nie tylko w ilości ukłuć ....ale to dłuższy wywód.
Żadne inne szczepionki nie wchodzą w skład tych 5w1 czy 6w1. Pneumokoki kupujesz osobno, tak jak rotawirusy itd. Przejrzyj kalendarz szczepień .
cena szczepionki na rota to około 250zł za dawke a dawek jest 3

doroti przede wszystkim nie kupowałabym teraz 3w1. Kupiłam i jestem zadowolona jednak zrobiłabym teraz zupełnie inaczej;). Ja mam jedo bartatine i jestem bardzo zadowolona

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Wto Cze 21, 2011 8:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to lepiej kupic najpierw gondole i fotelik? a dopiero potem spacerowke?

mi sie podoba Babyactive jet i jest lekki, ogladałam Jedo ale sa duzo cięższe....

Fotelik chce kupic Roamer bo sa najlepsze teraz...

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 19 z 40