Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Cze 20, 2011 2:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale sliczny maluszeeeeeeeeeeeeekkk!!!!
niech sie zdrowo chowa!! Smile
ps- bedziesz go szczepiła przeciw pneumokokom? czy tylko podstawowe szczepienia?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Cze 20, 2011 5:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cudenko male:) az sie wzruszylam:)))))
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pon Cze 20, 2011 6:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje dziewczyny Smile
Moj kochany skarbek Smile

Wind chce pieniadze Z ubezpieczenia albo z becikowego przeznaczyc na pneumokoki i program szczepien 5 w1 Wink

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Cze 20, 2011 7:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj becikowego nie wystarczy na te wszystkie szczepienia. W sierpniu maja byc rozmowy dotyczące refundacji...kto wie może sie uda i w końcu szczepionki będa za darmo;)
Anetko a dlaczego 5w 1 a nie 6w1? Pytam z ciekawości bo jestem ciekawa opinii mamusiek co do ogólnego sczepienia Wink .
Według mnie podstawą jest szczepienie przeciwko pneumokokom, ROTAWIRUS ( do 6 miesiąca tylko) - to nas uchroniło przed szpitalem Wink, meningokoki i ospa. dla mnie to szczepionki konieczne. Ale szczepienie przeciwko grypie to już ...nie bardzo . Oczywiście co mamusia to opinia;) . Wszyscy sie boją autyzmu ...niepotrzebnie rozdmuchali tę sprawę a nieświadomi ludzie powielają błędne informacje...i tak zaczyna się panika . Najważniejsze aby sprawdzac czy w szczepionce jest rtęc -tiomersal . W większościu u nas takich szczepionek już nie ma a właśnie rtęć była powodem wszelkich problemów....

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Cze 20, 2011 8:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu becikowe wystarczy nam tylko na pneumokoki bo u nas koszt jednego to okolo 250 zl Wink Ale dostane jeszcze pieniadze z ubezpieczenia wiec na wszystko wystarczy.
5w1 dlatego ze u nas roznica w cenie 5 czy 6 jest 100 zl a te 100 zl moge wydac na inne szczepienia dodatkowe Wink

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Cze 20, 2011 8:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No tak ja jednorazowo na szczepionke 6 w 1 + rota + pneumokoki dałam ponad 600zł Wink. śmiechu warte....

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Cze 20, 2011 8:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Boze,dziewczyny co za paranoja z tymi szczepionkami,powinno byc to refundowane!!! ciekawa jestem jak jest tu w uk...musze to obcykac:)
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Cze 20, 2011 10:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala ale te szczepienia o ktorych pisze Anetka nie sa obowiazkowe.
jesli Cie stac to je dokupujesz,a tak po urodzeniu dziecko jest szczepione podstawowymi dawkami, przynajmniej w PL. jak jest za granica? pewnie gorzej..o wiele gorzej... dowiedz sie Smile

Tosiu: myslisz ze gdybys nie zaszczepiła swojej cory tymi dodatkowymi dawkami to mogłaby zachorowac? czy to jest poprostu dmuchanie na zimne tak samo jak z WZW B przed zajsciem w ciaze Question Wink

Powrót do góry
muśka

PostWysłany: Wto Cze 21, 2011 7:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzień dobry Kochane Very Happy

Anetko Twój Synek jest booooooooooooooski, takie kochane Mleństwo Very Happy
Pryzgotuj si kochana na te wszystkie szczepionki, my majątek wydaliśmy bo u nas jak dobrze pamiętam jedna dawka ok 370zł kosztowała Shocked przychodnia nie chciała szczepić zakupioną szczepionką w aptece i musieliśmy u nich bulić Confused do tego rota, potem ospa, jeszcze na meningokoki namawiali ale powiedziałam, żeby się odczepili w końcu Confused

Łobuz jestem z Tobą myślami, pewnie już tulisz Maleństwo Very Happy

Miłego dnia dziewczynki Smile
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Cze 21, 2011 9:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przeczytałam na e mamach ze Lobuz urodziła Adasia 20.06 o 14.09 2940 52 cm i 10 punktów Smile Gratulujemy Smile

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 18 z 40