Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 11:16 am Temat postu: |
|
|
o to nieciekawie w PL jakbys była w ciazy i pracowała to mozna jescze starac sie o pieniadze z Zusu a jak jest za granica?
ty odeszłas zanim zaszłas wiec zadna kasa chyba sie nie nalezy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 11:26 am Temat postu: |
|
|
Jakbym tam zostala to oczywiscie nie moglaby mnie zwolnic ani nic,ale ja odeszlam zanim wiedzialam,ale ciesze sie,bo naprawde ja bym trafila do wariatkowa pewnie,ryk za kazdym razem jak mialam isc do pracy,niestety szef potrafi zrujnowac zycie...niestety kasa mi sie nie nalezy,tzn jesli chodzilabym na rozmowy i udowodnila,ze szukam pracy,to cos mi sie nalezy,ale szczeze mowiac,jakos nie mam ochoty chodzic na rozmowy,produkowac sie co ja za dyplomow nie mam it p itd i mowic,ze jestem w ciazy i oglada cich miny i sluchac,ze sorry,to nie...rozumiesz? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bozienka24
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 11:36 am Temat postu: |
|
|
lalunia sliczny bobasek a mi sie wydaje czy dzidzi raczke pokjazal/a hihihi ja to sie niemoge doczekac zebym zobaczyla swoje za tydzien wczoraj tak myslalam niemoglam spac i gin mi wyliczyl 5 tydzien ale z okresu bo jak by to byl faktycznie 5 tydzien z pechezyka to jest to raczej niemozliwe bo wtedy mialam @ wiec ona chyba popatrzyla na pecherzyk obliczyla go i dodala 2 tygodnie odrazu jak sobie obliczalam to termin mam na koniec lutego poczatek marca ale wszystkiego dowiem sie za tydzien bozi zeby tylko bylo juz serduszko martwi mnie to w 1 ciazy jak bylam dowiedzialam sie jak byl juz 8 tc wiec wsyztsko bylo serduszko itd a teraz tak wczesnie i jak czytam wszytskie opisy kalendaze ciazy itd to w 5 tygodniu juz serduszko jest a u dzidzi jeszcze niema.Synek mnie rozbraja przytula sie domnie tak delikatnie i jak dotykam brzuszka to mi mowi mamus tam jest dzidzius niedotykaj hehehe smiesznie toi brzmi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 11:54 am Temat postu: |
|
|
Tez mi sie wydaje,ze raczke pokazal )))
Kochana,bedzie dobrze,zobaczysz serduszko za tydzien,sama piszesz,ze w poprzedniejc iazy w 8 tygodniu wszystko widac bylo,a jestes w 5,wiec jeszcze czas:))))) dont worry:) :* _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bozienka24
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 12:06 pm Temat postu: |
|
|
hehe lalunia przywital sie z wirtualnymi ciociami mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze moze sie niepotrzebnie martwie ale same wiecie jak to jest .Ja z 1 ciazy mam tylko 2 zdiecia z uzg w 15 tygodniu widac cale dzidzi i 30 zmiescila sie tylko glowka i raczka hehe.Lalunia ty jestes za granica ?? niewracasz do polski ja jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy odrazu z tamtad ucieklam wiedzialam jaka tam jest sluzba zdrowia wiec podziekowalam podobno jkest tak ze jak urodzisz to po 6 godzinach cie do domu wypuszczaja masakra jakas |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 12:12 pm Temat postu: |
|
|
Bozienka-mieszkam w Szkocji,martwi mnie troche ta sluzba zdrowia tutaj,ale jade do Polski za dwa tygodnie i zrobie sobie wszystkie badania,wiec bedzie ok:) Zreszta moj face,ktory jest szkotem,mowi,ze mam nie przesadzac,bo tyle kobiet tu urodzilo i jest w ciazy i zyja i w sumie racje ma:))) polozna tu prowadzi ciaze,ale ona sa bardzo dobrze wykwalifikowane:) Znam duzo osob,tez polek,ktore sa bardzo zadowolone z uslug polozniczych i samego porodu:) nawet slyszalam,ze lepiej Cie traktuja niz w Polsce,ale co inna osoba,to inna opinia,takze zobaczymy:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 12:16 pm Temat postu: |
|
|
anetka właśnie najgorsze w tym wszystkim,że narzucają na kobietę straszną presję w związku z karmieniem piersią. Przez to TA która nie może czuje się gorsza. JA uważam ,że karmienie piersią jak sztuczne jest jak najbardziej dobre dla maluszka. Najważniejsze aby się najadł i zdrowo rósł prawda? Przy butli masz pewnosć co do tego ile maluszek zjadł . JA jestem od samego początku na butli bo nie miałam pokarmu . Wcale się z tego powodu nie czuję gorsza. PAmiętaj jednak ,że jak zaczniesz wprowadzać mleczko sztuczne to szybciej możesz dostać @.
lalalunia no wspaniały widok )). Moja koleżnaka tam rodziła i była mega zadowolona. No ale opinie są różne. Tak jak i w PL
Bozienka24 a Ty nadal swoje . Serduszko pokazuję się na przełomie 6-7 tygodnia. JA byłam też bodajże w 6 tygodniu licząc od okresu. Z usg wyszło,że ciąża jest młodsza o tydzień czy 5tydz ( ale powtarzam po raz kolejny to nie wiek ciązy tylko wiek pomiarowy) i serduszka nie było. Po tygodniu już było cudnie bijące. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bozienka24
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 1:01 pm Temat postu: |
|
|
ojj no dziewczynki wiem wiem ale chyba kazda by sie martwila postaram sie odgonic zle mysli .Ja bylam w Irlandi jak zaszlam w ciaze potem z mezem przenieslismy sie do Szkocji ale ja bylam tam tylko 3 dni i wrocilam do PL,opinie sa podzielone ja slyszalam same negatywne ale twoj maz lalunia dobrze powiedzial tyle kobiet juz tam rodzilo i zyja w Polskich szpitalach tez ruznie bywa jedne mowia ze wsyztsko bylo dobrze inne ze niebardzo ale kazda musi to przezyc wiec jak by niebylo i tak bedziemy rodzic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 7:15 pm Temat postu: |
|
|
Bozienka- kazdy ma swoje przezycia,jedym lepiej,drugim gorzje,jedni zadowoleni,drudzu nie,niestety...a racje masz,to my rodzimy,urodzic musimy...i albo nam sie uda w milej atmosferze,albo nie...niestety. mam nadzieje,ze ja bede zadowolona:)
Tosia- ja tez znam pare osob,ktore byly po prostu zachwycone i do Polski nie jechalyby na porodowke:P _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 7:59 pm Temat postu: |
|
|
Bozienka24 wiem ,że się martwisz bo ja też sie martwiłam ale wiem też ,ze niepotrzebnie
Ja swoją porodówkę bardzo chwalę a rodziłam w maleńkim szpitalu bez zbytnich luksusów
Szczerze powiedziawszy będzie Wam wszystko jedno jak już zaczniecie rodzić. Analizować będziecie po fakcie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|