Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 8:57 am Temat postu: |
|
|
lalalunia, pamiętaj, że przy pierwszym dzieciątku wiele kobiet czuje ruchy dopiero po 20 tygodniu, a Ty już w 18, więc to i tak wcześnie. Jestem pewna, że tu akurat nie ma żadnych powodów do zmartwień. Ja też czułam w 18 tc takie delikatne pukanie, jakby ktoś palcem dotykał - ot i całe ruchy. Ale wyraźnie już rozróżniałam, że to dzidziuś. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 11:48 am Temat postu: |
|
|
Tak naprawde to ja juz jestem w 21 tyg, patrzac na date ost miesiaczki. Tak przynajmniej sobie obliczylam, bo na usg to zawsze inny tydz mi podaja. Mam nadzieje, ze to moj dzidzius puka i ze sie rozkreci niedlugo i bedw czula to mocniej, a niech nawet boli, ale bede wiedziala , ze to on/ ona _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Masz rację, usg potwierdzi ruchy. Najlepiej, żeby dzieciątko nie spało i kopało właśnie podczas badania usg, wtedy będziesz miała 100% pewności, że te puknięcia to maluszek. Ja tak właśnie miałam - jak Adaśfikał na obrazie usg - to dokładnie w tym czasie czułam kopniaczki od środka.
Wiesz, ja zawsze liczyłam tygodnie ciąży od ost.miesiączki, bo na usg zawsze wychodzi za każdym razem inaczej. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 12:46 pm Temat postu: |
|
|
Ja ide na usg w piatek...nawet nie wiesz jak sie denerwuje...po prostu sie boje!!! ale skoro czuje jakies pukniecia,to mam nadzieje,ze wszystko jest ok!!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 2:12 pm Temat postu: |
|
|
lala Ty panikaro
przestan przezywac!
wszystko jest w jak najlepszym porzadku.
ponoc pierworodki bardzo pozno wyczuwaja ruchy dziecka.
jak za pare lat zajdziesz w 2ga ciaze to sadze ze bez problemu poczujesz mała fasolke i to o wiele szybciej
a teraz uspokoj sie i mysl o tym ze jestes juz w połowie drogi. skoro do tej pory było ok wiec i do porodu tak bedzie! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 5:49 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny!
Lalalunia ja poczułam tez takie malutke puknięcia w 17 tygodniu, a w 22 dopiero poczułam konkretnego kopniaka, więc spokojnie. Teraz to czasem tak mnie kopie, że ciężko zasnąć.
a ja ostatnio miałam jakieś kłucia mocne w podbrzuszu, pojechałąm do szpitala, żeby sprawdzić, bo się troszke przestraszyłam. Na szczeście wszystko wporządku, a wizyte mam dopiero 1 września. Tylko 2 dni - już niedługo.
Także Lalalunia nie panikuj bo ja nawet teraz mam takie dni kiedy Kubuś słabiej kopie i też się zastanawiam od razu czy wszystko ok. Jak duzo siedze w ciągu dnia to więcej czuje, a jak się duzo ruszam to czasem dopiero wieczorem czuje ruchy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 8:03 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki dziewczyny za mile slowa,naprawde:))))
ja czuje cos,ale tak bardzo,bardzo delikatnie...i tylko po jedzeniu,wiec jem duzo,zeby poczuc,hihi:D
Co do klucia,to mnie tak kluje w spojeniu lonowym,ze masakra!!
ale jestescie kochane laseczki:*** _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 1:13 pm Temat postu: |
|
|
Spokojnie kochana niebawem będa to takie szturchańce ,że będziesz prosiła żeby dzidzia poszła spać grzecznie ). Moja zaczynała wariować zazwyczaj jak kładłam się do łóżka. No a jak usłyszała szeleszczenie papierka od czekoladki to już był maks...dziwne ale prawdziwe )). Za to przy cukierku mientowym dostawała szału. Bardzo nie lubiła tego smaku i tak mi dawał popalić ,że szybko musiałam zjeść coś słodkiego ) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny.
a czy jest mozliwe,zeby male kopalo w plecy? tak w tym miejscu hmm pod zebrami tylko na plecach...poczulam normalnie z 10 takich konretnych pukniec i sie zdziwilam,co to jest?! ale to chyba nie jest mozliwe co?!
widzicie moja paranoje?! boze....przepraszam Was....ale wiem,ze zrozumiecie:*** _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 6:55 pm Temat postu: |
|
|
Hej kochane!!!
Jestem po polowkowym:)
Wszystko jest w porzadku:) chociaz ja jeszcze nie raz zapanikuje
Wszystko na miejscu,ladnie sie rozwija,rusza sie jak szalone,wiec nie mam sie co martwic,jeszcze mnie skopie porzadnie:) zaraz wstawie zdjecia:)) jedno bedzie z kaftanikami,ktore dzis kupilam,bo obiecalam sobie,ze jak wszystko bedzie pieknie ladnie,to kupie cokolwiek:)))
Dziekuje za wsparcie!
buziaki:*
Dodano po 1 minutach:
|
|
|
|