FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
doroti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 1:21 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope ja niegdy nie mialam wykrytej alergii, nie wiem co u mnie jest, lekarze podejrzewają alergie ale badania można zrobić dopiero po urodzeniu dziecka.
Mam nadzieje ze to hormony powoduja taki katar u mnie, bo czytałam, że moze tak się dziać.
Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki za Mamusie tuż przed rozwiązaniem:)
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 3:25 pm Temat postu: |
|
|
Musze wam powiedziec,ze ja mam nadzieje,ze wlasnie ciaza spowoduje,ze mi cala ta cholerna alergia przejdzie:) bo jak na razie odpukac nic mi sie nie dzieje....ale tez moze tak byc,ze w tym miesiacu nie pyli nic co by mnie uczulalo:)) a ile bym dala,zeby juz na koty nie byc uczulona:PP |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
|
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 11:23 am Temat postu: |
|
|
Haj dziewczyny:*
Widzę, że tu katarki górują..hmm,,ja na szczęście czuję się dobrze, choć czasami narzekam na lekkie skurcze i pobolewania brzuszka,, heh i pogoda w ostatnich dniach była jak dla mnie uciążliwa, bynajmniej ta duchota..ciekawe co będzie w sierpniu albo w lipcu:)
A mam jeszcze pytanie odnośnie porodu, bo słyszałam coś że jeśli dzidzia się nie obróci i zostanie przy ułożeniu miednicowym to jest wskazane cc??? I takie mam dziwne odczucia co do tego bo lekarz mi nic nie mówił na ten temat..to życzę zdróweczka pa :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Lalunia, ja na koty mam "uczulenie" - tzn jak je głaszczę, a potem dotknę przypadkiem twarzy, czy oczu, to tak mnie swędzi, ze zwariować można, a TOXO ujemne i igg i igm także wiesz - to się jedno z drugim nie łączy w żaden sposób
a jak pytałam gina, czy przy staraniach mogę brać Aleric (bo mi tylko on na trawy pomaga), to powiedział, że nie ma przeciwwskazań |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 12:58 pm Temat postu: |
|
|
Kornik - ja wiem,ze jedno z drugim nie ma nic wspolnego,ale czlowiek ma nadzieje,bo przy ciazy duzo rzeczy sie zmienia ) hehe;)))
mi polozna powiedziala,ze nie powinnam zadnych lekow brac,ze moze znajdzie sie cos co bedzie bezpieczne,ale to nigdy nic nie wiadomo...
Powiedzie mi dziewczyny,uzywalam kremu z hydrokwasami,oczywiscie w malym stezeniu,bardzo malym,ale uzywalam go bardzo krotko,bo z 3 dni rano i wieczorem,czy to mogloby miec jakis wplyw na dzidzie? bo wczoraj jakos tak spojrzalam na opakowanie i czytam,ze tak sa hydrokwasy i sie przerazilam bo ciaza jest przeciwskazaniem do uzywania tego typu rzeczy.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 4:53 pm Temat postu: |
|
|
lalalunia radze zmienic kremik, bo generalnie kwasy w ciązy są przeciwwskazaniem, sadze ze w tym kremie jest malutkie stezenie ale po co meczyc skore kwasami...
Pozdrawiam
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 9:36 pm Temat postu: |
|
|
tak,tak,juz go nie bede uzywac,zaczelam go uzywac jakos w zeszlym tyg jak mnie tak wysypalo strasznie,bo przypomnialo mi sie,ze mialam krem do skory mieszanej,do zwalczania wypryskow i dzis mnie cos natknelo,zeby sprawdzic sklad,a tam kwasy,takze odstawiam,ale mam nadzieje,ze to niz zlego nie spowoduje,ze uzywalam go rpzez doslownie pare dni?!
A czy ktos jeszcze wie jak to jest z mocznikiem w kosmetykach....czytalam cos okropnego,nie pamietam gdzie,moze i nawet tu na forum gdzies,ale nie wiem,ze dziewczyna poronila,nikt nie znal przyczyny,a ona uzywala krem do stop,w ktorym byl mocznik... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 7:20 pm Temat postu: |
|
|
Lalalunia jesli chcesz cos do zwalczania wypryskow to polecam Ci "papke przeciwtradzikową firmy kosmetycznej Jadwiga". Bezpieczna mozna uzywac w ciazy punktowo na zmiany. A co do mocznika to uwazaj bo to silny skladnik aktywny, lepiej cos z magnezem na stopy tez ładnie działa na skórę.
Pozdrawiam
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 9:09 pm Temat postu: |
|
|
Doroti - wszystkie podejrzane kremiki oddalam wczoraj mojej przyjaciolce,ucieszyla sie niezmiernie )) przeczytalam wszystkie sklady co mozliwe i zero kwasow,mocznika,wit a i c... )
zauwazylam jeszcze przed zrobieniem testu,ale wtedy juz w ciazy bylam,ze pojawilo mi sie znamie na prawej piersi,takie cos a'la liszajek maly,taki luszczacy sie czerwony placek,lekko czerwony...a dzis na brzuchu zauwazylam takie cos,ale 10 razy mniejsze,taka o kropka:P czy powinnam sie martwic,czy po prostu moje cialo wariuje i hormonki? ))
Zycze milego wieczoru i do uslyszenia,dziekuje za wszystkie rady:* _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 10:00 pm Temat postu: |
|
|
lala a moze to nie znamie tylko jakis drożdzak? ja tez kiedys cos takiego miałam i okazało sie to nie zaden liszaj ani nic z tych rzeczy.
a on ma w srodku biały punkt? i wokol jest czerwony?
Dodano po 31 sekundach:
wg mnie on bedzie sie powiekszał z dnia na dzien i bedzie tego wiecej. musisz isc do lekarza i zbadac czy to nic powaznego. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|