Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
doroti

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 1:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope ja niegdy nie mialam wykrytej alergii, nie wiem co u mnie jest, lekarze podejrzewają alergie ale badania można zrobić dopiero po urodzeniu dziecka.

Mam nadzieje ze to hormony powoduja taki katar u mnie, bo czytałam, że moze tak się dziać.

Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki za Mamusie tuż przed rozwiązaniem:)

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 3:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Musze wam powiedziec,ze ja mam nadzieje,ze wlasnie ciaza spowoduje,ze mi cala ta cholerna alergia przejdzie:) bo jak na razie odpukac nic mi sie nie dzieje....ale tez moze tak byc,ze w tym miesiacu nie pyli nic co by mnie uczulalo:)) a ile bym dala,zeby juz na koty nie byc uczulona:PP
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
zanetka1910

PostWysłany: Pią Maj 27, 2011 11:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Haj dziewczyny:*
Widzę, że tu katarki górują..hmm,,ja na szczęście czuję się dobrze, choć czasami narzekam na lekkie skurcze i pobolewania brzuszka,, heh i pogoda w ostatnich dniach była jak dla mnie uciążliwa, bynajmniej ta duchota..ciekawe co będzie w sierpniu albo w lipcu:)
A mam jeszcze pytanie odnośnie porodu, bo słyszałam coś że jeśli dzidzia się nie obróci i zostanie przy ułożeniu miednicowym to jest wskazane cc??? I takie mam dziwne odczucia co do tego bo lekarz mi nic nie mówił na ten temat..to życzę zdróweczka pa :*
Powrót do góry
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Maj 27, 2011 12:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lalunia, ja na koty mam "uczulenie" - tzn jak je głaszczę, a potem dotknę przypadkiem twarzy, czy oczu, to tak mnie swędzi, ze zwariować można, a TOXO ujemne i igg i igm Wink także wiesz - to się jedno z drugim nie łączy w żaden sposób Wink

a jak pytałam gina, czy przy staraniach mogę brać Aleric (bo mi tylko on na trawy pomaga), to powiedział, że nie ma przeciwwskazań Shocked
Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pią Maj 27, 2011 12:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik - ja wiem,ze jedno z drugim nie ma nic wspolnego,ale czlowiek ma nadzieje,bo przy ciazy duzo rzeczy sie zmienia Smile) hehe;)))
mi polozna powiedziala,ze nie powinnam zadnych lekow brac,ze moze znajdzie sie cos co bedzie bezpieczne,ale to nigdy nic nie wiadomo...

Powiedzie mi dziewczyny,uzywalam kremu z hydrokwasami,oczywiscie w malym stezeniu,bardzo malym,ale uzywalam go bardzo krotko,bo z 3 dni rano i wieczorem,czy to mogloby miec jakis wplyw na dzidzie? bo wczoraj jakos tak spojrzalam na opakowanie i czytam,ze tak sa hydrokwasy i sie przerazilam bo ciaza jest przeciwskazaniem do uzywania tego typu rzeczy....
Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Pią Maj 27, 2011 4:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia radze zmienic kremik, bo generalnie kwasy w ciązy są przeciwwskazaniem, sadze ze w tym kremie jest malutkie stezenie ale po co meczyc skore kwasami...

Pozdrawiam

PostWysłany: Pią Maj 27, 2011 9:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak,tak,juz go nie bede uzywac,zaczelam go uzywac jakos w zeszlym tyg jak mnie tak wysypalo strasznie,bo przypomnialo mi sie,ze mialam krem do skory mieszanej,do zwalczania wypryskow i dzis mnie cos natknelo,zeby sprawdzic sklad,a tam kwasy,takze odstawiam,ale mam nadzieje,ze to niz zlego nie spowoduje,ze uzywalam go rpzez doslownie pare dni?!

A czy ktos jeszcze wie jak to jest z mocznikiem w kosmetykach....czytalam cos okropnego,nie pamietam gdzie,moze i nawet tu na forum gdzies,ale nie wiem,ze dziewczyna poronila,nikt nie znal przyczyny,a ona uzywala krem do stop,w ktorym byl mocznik...
Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 7:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lalalunia jesli chcesz cos do zwalczania wypryskow to polecam Ci "papke przeciwtradzikową firmy kosmetycznej Jadwiga". Bezpieczna mozna uzywac w ciazy punktowo na zmiany. A co do mocznika to uwazaj bo to silny skladnik aktywny, lepiej cos z magnezem na stopy tez ładnie działa na skórę.

Pozdrawiam

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 9:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Doroti - wszystkie podejrzane kremiki oddalam wczoraj mojej przyjaciolce,ucieszyla sie niezmiernie Smile)) przeczytalam wszystkie sklady co mozliwe i zero kwasow,mocznika,wit a i c... Smile)

zauwazylam jeszcze przed zrobieniem testu,ale wtedy juz w ciazy bylam,ze pojawilo mi sie znamie na prawej piersi,takie cos a'la liszajek maly,taki luszczacy sie czerwony placek,lekko czerwony...a dzis na brzuchu zauwazylam takie cos,ale 10 razy mniejsze,taka o kropka:P czy powinnam sie martwic,czy po prostu moje cialo wariuje i hormonki? Smile))

Zycze milego wieczoru i do uslyszenia,dziekuje za wszystkie rady:*
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 10:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala a moze to nie znamie tylko jakis drożdzak? ja tez kiedys cos takiego miałam i okazało sie to nie zaden liszaj ani nic z tych rzeczy.
a on ma w srodku biały punkt? i wokol jest czerwony?

Dodano po 31 sekundach:

wg mnie on bedzie sie powiekszał z dnia na dzien i bedzie tego wiecej. musisz isc do lekarza i zbadac czy to nic powaznego.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 6 z 40