Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 10:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind- nie jest bialy w srodku...jest delikatnie czerwony,taka plamka...ale ani nie boli,ani nie piecze,tez nie zauwazylam,zeby sie powiekszal...a te drozdzaki to cos powaznego?!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 9:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala to sa grzyby ale czy grozne w ciazy - tego nie wiem, musiałabys zrobic badania ktore potwierdza ze to własnie drozdzak sie zadomowil. tylko zastanawia mnie te ich rozmieszczenie.. najpierw piers,potem brzuch.
obserwuj całe ciało czy nie ma tego wiecej.. tak czy siak trzeba to zbadac. byc moze to jakas pokrzywka.. nie wiem, tak mi przyszlo do głowy jak napisałas ze czerwone placki..

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 9:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lalalunia proponuję udac sie do dermatologa, bo z takimi plamkami nie ma co czekac, bo jak to grzybica skroa to bedzie sie rozprzestrzeniac.

Nie czekaj idz to sprawdz.

Pozdrawiam

Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spokojnie Wink)) z opisu wynika ,że to najzwyklejszy liszaj ( no chyba ,że się mylę) - łuszcząca zaczerwieniona plamka, tak? Proponuję dobrze natłuszczać i nawilżać. Kup w aptece najzwyklejszy linomag i smaruj kilka razy dziennie. Pomoże. Jak masz w domu oliwkę to spróbuj oliwką. Takie liszajki mają to do siebie ,że pojawiają się i znikają. Czasami powiększają,zaczynają swędzieć ale nic to groźnego Wink). W razie powiększenia i swędzenia posmarujesz kilka razy specjaną maścią i z głowy. NArazie doraźnie oliwka a jeszcze lepiej linomag

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 12:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia- dzieki...Smile) uspokoilas mnie troche,ja nawet zrobilam zdjecie i wyslalam mamie,kolezance,ktora niedawno urodzila,zeby mi pomogly,bo masakra,stres straszny....jeszcze sie tak wscieklam na moja przychodnie,ze masakra,mowie im,ze to emergency,ze w ciazy jestem i mi wizyte na srode daja,masakra jakas!
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 12:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NIe przejmuj się . Liszaj nie jest groźny. Jeśli chodzi o różne grzybki to raczej chodzi o te pochwowe bo ciężko je wyleczyć z racji tego,że nie można za wiele leków do tego celu stosować Wink. Zewnętrzne zmiany są niegroźne;). Oczywiście problemem staje się swędzenie i rozlanie jakiejś wysypki i zmian skórnych na większe partie skóry bo wtedy tylko sterydy pomogą a w ciąży są zakazane. Jedna i z tym sobie można poradzić. NIe martw się . zniknię na pewno. JA miałam takie coś na ramieniu . Pojawiło się kilka takich plamek. Jak się pojawiły tak też zniknęły Wink. Co jakiś czas znowu się pojawiają .

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 1:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje Ci slicznie:*
zadzwonilam do mamy,pojdzie do apteki i pogada z pania famraceutka i mi wysle jakas masc:)))
mam nadzieje,ze bedzie ok:))
milego dnia wam zycze:*
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 3:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najpierw dowiedz sie co to dokładnie jest Smile
tosia drozdzak tez podobnie wyglada.
skoro miała na piersi a potem na brzuchu to jutro moze miec na udach, rekach,plecach..

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 4:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli nawet jest to drożdżak to i tak skórny nie zagraża ciąży Wink. Troszkę clotrimazolum i z głowy. Najpewniej jednak zacząć od czegoś neutralnego i natłuszczającego. Jeśli to maleńka zmiana to nie ma co się zadręczać tylko próbować zwalczyć Wink. Ja w ciąży miałam zmianę w ciązy ..hormonki zaszalały i dostałam na twarzy właśnie plamkę. Musiałam zastosować maść sterydową....bałam się okropnie. No ale ja panikara wypytałam o wszelkie zmiany, maści itd swojego lekarza. Wszystko z maści nawet sterydowych jest dozwolone ale w niewielkich ilościach i tylko przez maksymalnie 2-3 dni. Większe zmainy wymagaja konsultacji i dobrania leku

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia - mam nawet clotrimazolum,to moge sobie lekko posmarowac? bo na opakopwaniu jest napisane,ze kobiety w ciazy tylko za porozumieniem z lekarzem... natluszczam sie codziennie oliwka i jakos nie schodzi...a w ogole to pomyslalam sobie,ze moze mam uczulenie na drozdze? w sobote pieklam z kolezanka buleczki drodzowe i wlasnie wtedy dostalam tego na brzuchu,bo na piersi mam juz od hohoho...dzien przed zrobieniem testu ciazowego mis ie to na piersi pojawilo....pewnie jakbym odstawila na pare dni drozdze,gluten itp,to by sie okazalo,czy to alergia na to,ale ja bez chleba,czy makarony,oczywiscie w normalnych ilsociach zyc nie moge:PP
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 7 z 40