Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 5:25 pm Temat postu: Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.7) |
|
|
Zapraszam )
dejzi84 spokojnie weź kolejną tabletkę. Duphaston to progesteron więc nawet gdyby cokolwiek z tamtej tabletki się wchłonęło to kolejna dawka nie zaszkodzi a wręcz odwrotnie . _________________ Jestem mamą ))
Ostatnio zmieniony przez tosia81 dnia Nie Sty 01, 2012 6:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2011 2:22 pm Temat postu: |
|
|
hej laski
no wiec :
POWIEDZIELIŚMY
nie obyło sie bez łez ale o dziwo dobrze to przyjeli zarowno tescie jak i moja mama..
wszyscy sa w szoku ale sadziłam ze bedzie o wiele gorzej...
teraz mamy problem z cywilnym,bo wg tescia jest on nic nie warty i nie wierzy nam ze za rok bedzie koscielny... i zmusza nas zeby pedzic na łeb na szyje do ksiedza i załatwiac wszystko na hop siup!
tak... napewno to zrobimy.
nie mam ochoty brac na szybkiego .. chce to poczuć sama z siebie a nie na zyczenie..
ahhh..
najwazniejsze ze mamy to za soba!
jakos to bedzie.
teraz głowa mi peka z płaczu bo nie umiałam powstrzymac łez.. ale bedzie dobrze! musi!!
to tyle z nowosci.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2011 3:34 pm Temat postu: |
|
|
Wind no gratuluje odwagi:) no widzisz teraz juz napewno bedzie Ci łatwiej nic sie kochana nie martw, a moim zdaniem nie ma co nasyzbkiego brac koscielnego. Moi znajomi wzieli cywyila a jak male mialo pol roczku to wzieli spokojnie koscielny i byli mega zadowoleni ze swojej decyzji:)
a ja sie taszcze z moim brzucholem, bo chodzeniem tego sie juz nie da nazwac.... jest mi juz totalnie ciezko, maluszek sie calymi dniami wierci i rozpycha....jednoczesnie czuje ucisk na biodrze i pod zebrami takze jest wszedzie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2011 8:58 pm Temat postu: |
|
|
doroti dzieki.
nie martwie sie wcale a wcale.
i tak zrobimy po swojemu a nie wg czyjegos widzimisia
najwazniejsze ze powiedzielismy i mamy date na cywil.
a Ty juz coraz blizej porodu...
5 tygodni, pewnie maluch wyjdzie wczesniej
ale na swieta bedziecie mieli prezent:)
mały mikołajek bedzie
super!!!
ja tez bym chciała miec chłopczyka,od samego poczatku mowie do niego w formie meskiej, no ale jak to mowia oby zdrowe
musze tez zaczac myslec o Zuzance bo bedzie niespodzianka kto wie..
Doroti miałas badania na cytomegalie? domagałas sie ich czy dostalas na poczatku od gin?
ja nie dostałam i martwie sie czy nie powinnam tego zrobic..;/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 10:18 am Temat postu: |
|
|
Wind mialam badania na cytomegalie od razu zlecone, podobno to wazne badanie wiec zrob sobie nawet jesli trzeba bedzie to prywatnie.
Ja sie plec dowiedzialam w 14 tygodniu juz, wiec jeszcze troszke i moze tez bedziesz wiedziala
Ja mam nadzieje ze moj maluszek postanowi faktycznie wyjsc troszke wczesniej, ale zalezy mi zeby to bylo po 22 listopada takie mam dziwaczne zyczenie heh _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 10:31 am Temat postu: |
|
|
doroti napisał: | Ja sie plec dowiedzialam w 14 tygodniu juz, wiec jeszcze troszke i moze tez bedziesz wiedziala |
cos TY.
napewno nie.
nawet serducha nie mogłam posluchac tylko widziałam.
za stary sprzet ma moj gin,
wiec nie mam co marzyc zeby dowiedziec sie przed 20tc.
a na płec to mam zamiar isc prywatnie do kliniki
ale to troche pozniej,zeby miec pewnosc
a na cytomegalie trzeba byc na czczo? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 10:46 am Temat postu: |
|
|
Tak generalnie do badań krwi najlepiej byc na czczo. Ja z reguły tak robiłam bo i tak morfologie robilam wiec musialam byc na czczo. Mi z badania cytomegalii wyszlo ze ja kiedys przechodzilam, a teraz ze juz nie mam wiec jest Ok.
W 100% plec potwierdzial mi doktor w 18 tygodniu, juz bylo wtedy bardzo dokladnie widac _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 2:07 pm Temat postu: |
|
|
Wind- noooo super, ze powiedzieliscie!!! Ulzylo Ci co?! Bedzie teraz juz wszystko dobrze;)) a nie ma co sie ze slubem spieszyc!! Wezmiecie go jak bedziecie czuli potrzebe;)) nic na sile!! A niestety czasami starsze pokolenie tego nie zrozumie!! Ale Wy jestescie dorosli;) my od wczoraj w mojej kochanej Gdyni;) dzis juz zaliczylam zakupy z mama a moja przyjaciolka od 7 na porodowce;) ale to na drugim koncu Polski! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Hej Lalalunia, a kiedy idziesz do lekarza w Polsce? moze wkoncu płeć poznasz napisz szybciutko jak sie tylko dowiesz:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 4:29 pm Temat postu: |
|
|