Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Sty 06, 2012 8:08 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny nie oglądajcie takich programów. To są naprawdę skrajne przypadki kiedy muszą używać kleszczy czy próżnociągu.
Wszystko będzie dobrze. Poboli i przestanie. Ja bałam się okropnie ale mogłabym rodzić choćby jutro ( oczywisćie pomijając problemy z małą ). To fajny ból. NIe jest okropnie mocny. Da się wytrzymać o ile dobrze załapiecie oddech. Niestety przy bólach krzyżowych nie pomaga nic. To po prostu dusi że aż tchu brak więc o oddechu nie ma mowy ale w skurczach brzusznych ODDECHEM niwelujecie ból o kilkadziesiąt procent. To da się wytrzymać. Skurcz nie trwa długo. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sty 06, 2012 8:21 pm Temat postu: |
|
|
Ja zaraz zwariuje,az mi niedobrze!:./
Tosiu,pytanie dotyczy sie Ciebie,bo Ty juz bylas w 9 mc ciazy,dziewczyny jeszcze nie...jak to z ruchami pod koniec? u mnie maly taki dzis spokojny,ze umre z nerwow....troche go poczulam w ciagu dnia...ale musialam go popukac,poszturchac,potem cisza...postanwilam wziasc kapiel,toche sie powyginal,pupke wystawil i znow cisza....wiem,ze maja mniej miejsca dzieciackzi na tym etapie i w ogole czytalam,ze 60% czasu to spia...ale nerwy mnie zjedza! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Sty 06, 2012 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Kochana dzieci na tym etapie sa bardzo wrażliwe na ciśnienie, pogodę itd. Pamiętam jak lekarz mi mówił,że dziecko może być ospałe jakiegoś dnia przecież i my czasami mamy gorszy dzień. Jeśli się rusza to jest wszystko ok. Nie musi się wypinać ciągle. Na końcówce czułam Zu rano, jak kładłam się spać i w dzień w zależności od jej humorku _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Sty 06, 2012 9:16 pm Temat postu: |
|
|
No wlasnie chyba sie zorientowal,ze mama sie denerwuje i teraz sie rusza,ze az boli...zreszta tatus zrobil domowa pizze i zjadlam i chyba mu smakowalo:PPPP boze ile jeszcze nerww przede mna!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny,wstalalismy dzis po 12:30!!! Szok!!! Leb mi teraz peka:D pije slabiutka kawusie z syropem waniliowym:))))
Znalazlam sobie nowa pozycje do spania i tak mi wygodnie,ze SPIE:))) ale nie wiem,czy moge tak spac,bo leze pol na brzuchu pol na lewym boku,z poduszka moja miedzy nogami,ale nie czuje jakbym ten brzuch uciskala....wiec moze moge sobie pozwolic na takie cos,czy nie powinnam??? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 8:34 pm Temat postu: |
|
|
lala ja tez tak czasem spie tyle ze z kołdra miedzy nogami.
a ja Wam sie chce pochwalic moim połowkowym bebenkiem, od razu mowie ze z przodu nie wyglada tak jak na zdj tylko mniejszy,zalezy od jedzenia
ps- skad wiadomo gdzie jest dupka, głowka, nozki?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Wind ladny brzusio !!!
Wiesz na tym etapie to nie wiem,czy da rade wyczuc samemy gdzie glowka,dupa,nozki itp...ja d paru tygodni dopiero jestem w stanie powiedziec:P bo jak sie widac to ewidentnie wiadomo,ze to pupeczka!!!
A ja mam jakies wrazenie,ze moj czas sie zbliza:D _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 9:31 pm Temat postu: |
|
|
Wind fajniutki brzusio. NA twoim etapie nie masz szans na samodzielne określenie gdzie co jest . Można pomylić główkę z pupcia _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Nie Sty 08, 2012 1:21 am Temat postu: |
|
|
Dziewczyny,ale na styczniowym forum na bencu nuda wieje:P prawie wszystkie juz urodzily,chyba tylko dwie zostaly,w tym ja:D
Na forum brytyjskim styczniowym to juz w grudniu rodzic zaczely :]
Nie ma z kim pogadac:D
Dobrze,ze Wy tu jestescie:))))))) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Sty 08, 2012 12:26 pm Temat postu: |
|
|
lalalunia napisał: | Dobrze,ze Wy tu jestescie:))))))) |
osz TY, na konkurencji siedzisz? no wiesz?
zartuje
tosia81 napisał: | Wind fajniutki brzusio. |
dziekuje
lalalunia napisał: | Wind ladny brzusio !!! |
dziekuje
teraz trzymajcie kciuki za Sobote mamy usg połowkowe, zyczcie mi chłopczyka bo na dziewczynke nie jestem przygotowana
co do dupki, głowki to wiem ze to za wczesnie, tylko ciekawi mnie jak to rozpoznac ze to akurat posladki sie wypinaja albo głowka ? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|