Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2012 12:04 am Temat postu: |
|
|
No baba niby baba,ale po porodzie roznie sie TAM wyglada,wiec nie wiem,czy to tak milo patrzec i byc ogladanym przez innych:D
Wind- a moze po prostu odmow lewatywy skoro sie tak stresujesz? Mozna poprosic o srodek do picia,ktory nie zagraza dziecku,moja przyjaciolka tak miala jak rodzila;)
Ja nie mialam wcale i przed cesarka parlam ,a ze nic nie czulam,ze wzg;ledu na znieczulenie,to nawet nie mam pojecia,czy poszla kupka,czy tez nie:D ale wtedy sie o tym nie mysli:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2012 7:34 pm Temat postu: |
|
|
lalalunia napisał: | Wind- a moze po prostu odmow lewatywy skoro sie tak stresujesz? |
nie nie z reszta u nas nie ma takich lekow co u Was.
jakos przezyje,
moge sama sobie zrobic.
połozne pokazywały w szkole r taki specyfik ale boje sie ze w trakcie drogi do szpitala tez poleci .. ale byłby przypał.. wiec niech lepiej wykonaja mi ją na miejscu, a jak w trakcie cos poleci to trudno,przynajmniej bede wiedziala ze wczesniej zrobilam to co potrzeba.
a to my
straaaaaaaaaasznie ciezko mi sie oddycha.
juz sama nie wiem jak mam spac.
mam wrazenie ze sie dusze;/
ehh
ja chce juz to miec za soba!
wogole czuje sie jak kluska _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 9:31 am Temat postu: |
|
|
No kochana nic dziwnego,że cięzko bo brzuszek pokaźny ale uroczy . Bardzo fajnie wygląda.
Lewatywy mieć nie musisz wystarczy,że poprosisz o czopek glicerynowy. DZiałanie takie samo a mniejszy stres . To,że w trakcie parcia leci kupka to rzecz najnormalniejsza na świecie i dla lekarza/połoznych to nic nowego. nawet po lewatywie kobieta popuszcza wiec zero krępowania .Wydaje mi się,że brzuch jeszcze masz wysoko ( chyba ze zdjęcie takie wyszło) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 1:58 pm Temat postu: |
|
|
Tosiu ciekawe czy maja czopki, zobaczymy.
w sumie i jedno i drugie to ingerencja w odbyt wiec bez roznicy mi co wsadza
w ubraniu nie widac,za to tutaj:
???
mało tego stopy mi puchnac zaczeły, a myslałam ze mnie to ominie
ehhh
wszystkie mozliwe objawy ciazowe chyba miałam!
masakra.
czuje sie okropnie, grubo, jak jakis kartacz
ehh
chce juz urodzic.
nawet mnie nie boli jak na @...
oj chyba sobie poczekamy.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 4:49 pm Temat postu: |
|
|
Wysoko . Co nie oznacza,że przez noc się nie obnizy .
Czopek glicerynowy dostaniesz do łapki i sama sobie masz go zaaplikować . Dużo łatwiej i przyjemniej niz lewatywa. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 5:19 pm Temat postu: |
|
|
No sa to sprawy krepujace,ale jak to sie mowi tutaj ''when you are in labour you loose your dignity '' czyli tracisz ''godnosc' i tak i tak:D
Apropos czopka...ja po porodzie jak mialam niestety zatwardzenie,ale to bylo tak z miesiac,poltora po porodzie uzylam czopka glicerynowego i NIC mi nie pomogl :/
Wind brzuszek jest uroczy;))
Kazda pod koniec czuje sie juz ciezkooo i chce urodzic,bo ma dosc...
Moj Jamie zaczal zabkowac,ja zwariuje chyba!!
W nocy jest ok,spi pieknie,ale w ciagu dnia maruda taka,ze ja juz nie wiem co robic...zel mam,gryzaczki tez,ale on jeszcze nie umie ich ladnie trzymac...
wklada lapy do buzi,slina na okolo,lubi pieluche tetrowa ''jesc'' ...ehh;... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 9:23 pm Temat postu: |
|
|
lala teraz czas na moje narzekanie
uwazajcie,codziennie moge Was zameczac
Tosiu a niech opada, niech to sie wszystko zacznie i bedzie mi lżej bo nie wyrabiam,
plecy mi bola, nogi puchna, ledwp dysze.. ehh
lala a smarujesz mu dziasełka? no niestety taki urok zabkowania.. moze wlasnie zelem staraj sie zniwelowac ten bol/swiad.
Tosiu mam pyt.
w aptece jest oilatum soft i sam oilatum.
przeczytalam ze soft to do skory atopowej, a skad ja mam wiedziec jaka bedzie miala moja corka?
kupie softa a okaze sie niepotrzebny..
co bys poradzila?
ryzykowac z tym softem czy brac zwykły??? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 2:40 pm Temat postu: |
|
|
A jasne,ze daje,ale nic nie pomaga. Jutro ide szukac jakis innych specyfikow.
Na noc musielismy mu dac panadol,bo masakra byla i zasnal ladnie,[przespal cala noc,ale dzis znow marudny:( _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 7:33 pm Temat postu: |
|
|
Na ząbkowanie polecam calgel. Supr sprawa a uzywałam wielu specyfików. Oczywiście jak boli mocno to trzeba juz podać lek przeciwbólowy bo ból wyrzynających ząbków jest straszny. U nas najgorsze były /są piatki. Zu potrafi budzic się w nocy z wielkim płaczem. Okropność .
-----
Wind ...soft a zwykły nie różni się zbyt wiele. Różnica jest w ilści parafiny i cenie. Jeśli koniecznie chcesz oilatum to zwykły. Jeśli mogę coś zasugerować to Oillan ma dokładni taki sam skład jak Oilatum a jest o połowe tańszy . Oba specyfiki sa w aptece ale proponuję zajrzeć do np. Rosmanna częśto tam są te produkty tańsze niż w aptece.
Tak więc jeśli oilatum to tylko zwykły ale popatrz na oilian czy emolium.
Musisz tez pamietać,że córeczka wcale nie musi miec problemów ze skóra więc nie szalej z tymi specyfikami. Po tym skórka bedzie ok ale jak się pojawią problemy nagle związane z alergią, uczuleniem itp to cięzko bedzie to zwalczyć naturalnie bo własnie od takich problemów sa tego typu specyfiki. Jesli używać emolientów "aptecznych" to raczej do 3 miesiąca tak aby nie przyzwyczaić skóry. Później przejśc na normalne emolienty albo stosować zamiennie z innym środkiem np. dzisiaj to a jutro inny środek
----- _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 2:03 pm Temat postu: |
|
|
No mysmy musieli dac mu panadol bo nie daloby rady inaczej. Mam nadzieje,ze nie bedzie go tak bolalo dlugo i codziennie,bo ja zwariuje. Tak biedny placze:(
Ja teraz juz tez kupuje rozne plyny:) zeby sie przyzwyczajal:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|