Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.9)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Maj 01, 2012 12:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No baba niby baba,ale po porodzie roznie sie TAM wyglada,wiec nie wiem,czy to tak milo patrzec i byc ogladanym przez innych:D

Wind- a moze po prostu odmow lewatywy skoro sie tak stresujesz? Mozna poprosic o srodek do picia,ktory nie zagraza dziecku,moja przyjaciolka tak miala jak rodzila;)

Ja nie mialam wcale i przed cesarka parlam ,a ze nic nie czulam,ze wzg;ledu na znieczulenie,to nawet nie mam pojecia,czy poszla kupka,czy tez nie:D ale wtedy sie o tym nie mysli:)
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Maj 01, 2012 7:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia napisał:
Wind- a moze po prostu odmow lewatywy skoro sie tak stresujesz?

nie nie Razz z reszta u nas nie ma takich lekow co u Was.
jakos przezyje,
moge sama sobie zrobic.
połozne pokazywały w szkole r taki specyfik ale boje sie ze w trakcie drogi do szpitala tez poleci .. ale byłby przypał.. Embarassed Embarassed wiec niech lepiej wykonaja mi ją na miejscu, a jak w trakcie cos poleci to trudno,przynajmniej bede wiedziala ze wczesniej zrobilam to co potrzeba.

a to my Razz

straaaaaaaaaasznie ciezko mi sie oddycha.
juz sama nie wiem jak mam spac.
mam wrazenie ze sie dusze;/
ehh
ja chce juz to miec za soba!
wogole czuje sie jak kluska Sad

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Maj 02, 2012 9:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No kochana nic dziwnego,że cięzko bo brzuszek pokaźny ale uroczy Wink. Bardzo fajnie wygląda.
Lewatywy mieć nie musisz wystarczy,że poprosisz o czopek glicerynowy. DZiałanie takie samo a mniejszy stres Wink. To,że w trakcie parcia leci kupka to rzecz najnormalniejsza na świecie i dla lekarza/połoznych to nic nowego. nawet po lewatywie kobieta popuszcza wiec zero krępowania Wink.Wydaje mi się,że brzuch jeszcze masz wysoko ( chyba ze zdjęcie takie wyszło)

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Maj 02, 2012 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu ciekawe czy maja czopki, zobaczymy.
w sumie i jedno i drugie to ingerencja w odbyt wiec bez roznicy mi co wsadza Razz

w ubraniu nie widac,za to tutaj:

???

mało tego stopy mi puchnac zaczeły, a myslałam ze mnie to ominie Sad
ehhh
wszystkie mozliwe objawy ciazowe chyba miałam! Neutral
masakra.
czuje sie okropnie, grubo, jak jakis kartacz Neutral
ehh
chce juz urodzic.
nawet mnie nie boli jak na @...
oj chyba sobie poczekamy..

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Maj 02, 2012 4:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wysoko Wink Wink. Co nie oznacza,że przez noc się nie obnizy Wink.
Czopek glicerynowy dostaniesz do łapki i sama sobie masz go zaaplikować Wink. Dużo łatwiej i przyjemniej niz lewatywa.

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Maj 02, 2012 5:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No sa to sprawy krepujace,ale jak to sie mowi tutaj ''when you are in labour you loose your dignity '' czyli tracisz ''godnosc' i tak i tak:D

Apropos czopka...ja po porodzie jak mialam niestety zatwardzenie,ale to bylo tak z miesiac,poltora po porodzie uzylam czopka glicerynowego i NIC mi nie pomogl :/

Wind brzuszek jest uroczy;))

Kazda pod koniec czuje sie juz ciezkooo i chce urodzic,bo ma dosc...

Moj Jamie zaczal zabkowac,ja zwariuje chyba!!
W nocy jest ok,spi pieknie,ale w ciagu dnia maruda taka,ze ja juz nie wiem co robic...zel mam,gryzaczki tez,ale on jeszcze nie umie ich ladnie trzymac...
wklada lapy do buzi,slina na okolo,lubi pieluche tetrowa ''jesc'' ...ehh;...
Moderator

PostWysłany: Sro Maj 02, 2012 9:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala teraz czas na moje narzekanie Razz
uwazajcie,codziennie moge Was zameczac Razz

Tosiu a niech opada, niech to sie wszystko zacznie i bedzie mi lżej bo nie wyrabiam,
plecy mi bola, nogi puchna, ledwp dysze.. ehh

lala a smarujesz mu dziasełka? no niestety taki urok zabkowania.. moze wlasnie zelem staraj sie zniwelowac ten bol/swiad.

Tosiu mam pyt.
w aptece jest oilatum soft i sam oilatum.
przeczytalam ze soft to do skory atopowej, a skad ja mam wiedziec jaka bedzie miala moja corka?
kupie softa a okaze sie niepotrzebny..
co bys poradzila?
ryzykowac z tym softem czy brac zwykły???

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Czw Maj 03, 2012 2:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jasne,ze daje,ale nic nie pomaga. Jutro ide szukac jakis innych specyfikow.
Na noc musielismy mu dac panadol,bo masakra byla i zasnal ladnie,[przespal cala noc,ale dzis znow marudny:(
Moderator

PostWysłany: Pią Maj 04, 2012 7:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na ząbkowanie polecam calgel. Supr sprawa a uzywałam wielu specyfików. Oczywiście jak boli mocno to trzeba juz podać lek przeciwbólowy bo ból wyrzynających ząbków jest straszny. U nas najgorsze były /są piatki. Zu potrafi budzic się w nocy z wielkim płaczem. Okropność .
-----
Wind ...soft a zwykły nie różni się zbyt wiele. Różnica jest w ilści parafiny i cenie. Jeśli koniecznie chcesz oilatum to zwykły. Jeśli mogę coś zasugerować to Oillan ma dokładni taki sam skład jak Oilatum a jest o połowe tańszy Wink. Oba specyfiki sa w aptece ale proponuję zajrzeć do np. Rosmanna częśto tam są te produkty tańsze niż w aptece.
Tak więc jeśli oilatum to tylko zwykły ale popatrz na oilian czy emolium.
Musisz tez pamietać,że córeczka wcale nie musi miec problemów ze skóra więc nie szalej z tymi specyfikami. Po tym skórka bedzie ok ale jak się pojawią problemy nagle związane z alergią, uczuleniem itp to cięzko bedzie to zwalczyć naturalnie bo własnie od takich problemów sa tego typu specyfiki. Jesli używać emolientów "aptecznych" to raczej do 3 miesiąca tak aby nie przyzwyczaić skóry. Później przejśc na normalne emolienty albo stosować zamiennie z innym środkiem np. dzisiaj to a jutro inny środek
-----

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sob Maj 05, 2012 2:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No mysmy musieli dac mu panadol bo nie daloby rady inaczej. Mam nadzieje,ze nie bedzie go tak bolalo dlugo i codziennie,bo ja zwariuje. Tak biedny placze:(

Ja teraz juz tez kupuje rozne plyny:) zeby sie przyzwyczajal:)
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 17 z 41