Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.9)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Nie Maj 06, 2012 2:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja jak zwykle z doskoku i jak zwykle trafiam na piękne brzuszki!
Wind ślicznie wyglądacie!

Co do oilatum - zero różnicy między softem a zwykłym, wypróbowałam na moim atopiku. Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Maj 06, 2012 7:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz no widzisz Razz

dzieki dzieki.
fajnie slyszec ze nie jest zbyt ogromny Neutral
nie lubie takich komentarzy,no ale jak ma wygladac w 9mcu Razz
chyba nie jak flak Wink

a co u Was?
jak Adaśko??
moze rodzenstwo planujecie? :> Razz

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Maj 06, 2012 8:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind ...komentarze jak komentarze Wink . Każdy ma inne spojrzenie a już na pewno inne niż sama mamusia . Mi też mówili,że mam maluśki brzuszek a mnie na końcówce wydawał się mega duży . Jakoś mnie nic takiego nie denerwowało . Czemu Ciebe to rusza? Wink . A tak jeszcze w kwestii wielkości to moja koleżanka jest w 19 tyg a brzuch ma taki jak Ty teraz Wink .

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 07, 2012 7:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu sama nie wiem, staram sie olewac komentarze typu "ale ogromny"...
czuje sie wtedy jak jakis słon,ani bez gracji ani bez niczego.
mam taki charakter ze biore wszystko do siebie i potem przezywam.
dlatego nawet jesliby brzuch wygladał jak ogromna kula sniegu to nie umiałabym komus powiedziec wprost Smile
wole juz okłamac byle nie sprawic przykrosci.

wczoraj w sklepie np kasjerka powiedziala ze super sie trzymam jak na ost dni przed porodem Razz
wiec mnie podbudowała.

a powiedz mi jak to jest..najpierw odchodza wody i pojawiaja sie skurcze te co 5-8min czy najpierw sa skurcze a potem chlusna wody..?
czy czop musi odejsc u kazdego??

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Maj 07, 2012 8:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind kochana ale teksty "jaki ogromny" wcale nie muszą być wypowiadane w sensie negatywnym. Ja widywałam wiele brzuszków naprawdę dużych a nawet przez myśl mi nie przeszło,że sa brzydkie czy powodują ,że kobieta wygląda jak słoń. Według mnie każdy brzuszek czy ten wiekszy czy mniejszy jest wyjatkowy i piekny i tylko od nas zalezy jak w nim wyglądamy. Najważniejsze aby niezaniedbać się w ciązy bo wtedy wygląda się naprawdę źle. Jeśli jednak kobieta o siebie dba to czy szczupła czy troszkę grubsza w tym satnie wygląda cudnie . Takie jest moje zdanie.
----
Co do tych pytań :
CZOP ŚLUZOWY nie zawsze musi odejść . Kobiety czasami w ogóle tego nie zauważają bo szyjka puszcza dopiero jak np. pojawiają się skurcze czyli juz w trakcie porodu.
U mnie odszedł na tydzień przed porodem bardzo ciagnący sluz. Zadzwoniłam do lekarza i powiedział,że w ciągu tygodnia nastapi poród . Tak też było Wink.
Tak więc jesli zauważysz odchodzący czop czyli galaretowaty sluz cos jak sluz płodny to znak ,że poród się zaczyna. Rozwiązanie jest już blisko ale nie oznacza ,że jutro urodzisz Wink. Jest różnie. To,że odejsdzie to znaczy,że blokad szyjki już puściła.
CZop odejdzie tak czy inaczej ale nie musisz go zauważyć bo możliwe,że u Ciebie odejdzie podczs skurczy.
WODY możesz mieć skurcze bez odejścia wód. Jest bardzo róznie. CZasami są skurcze już często a pęcherz trzyma, czasami wody odchodzą po jakimś czasie od skurczy a czasami muszą pęcherz przebić. U mnie było tak....najpierw wody odeszły a dopiero po 2 godzinach miałam pierwsze skurcze. Więc możesz mieć skurcze przy niepęknietym pęcherzu. Albo nie mieć skurczy odrazu gdy wody odejdą

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 07, 2012 9:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok Tosiu rozumiem Smile
dzieki za odp.

co do komentarzy brzuchów to na szczescie słysze wiecej tych na plus niz na minus Wink
i niech tak zostanie.

a Ty czułas jak Ci brzuch opadł?
ja jak siedze to czuje go na udach Razz
smieszne uczucie Mr. Green Mr. Green

z oddychaniem to jest tak ze raz jest lepiej, raz gorzej.
jednego dnia mam wrazenie ze sie dusze - innego jakby mi nic nie było Smile

dobra teraz pyt z innej beczki:
czym wysciela sie gondole w wozku?
pielucha flanelowa?
w ciepłe dni kocyk to raczej zły pomysl nie?

no i co podlozyc pod głowke w łozeczku?
wiem ze poduszek sie nie uzywa,ale na samym przescieradle ma lezec?
ono jest z frotte wiec nie wiem czy takie miłe w dotyku, osobiscie nie chciałaby dotykac o nie głowa,uszkami itp Razz
moze tez flanele zasłac?

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 07, 2012 10:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi czop nie odpadl...po masazu szyjki macicy troszke mialam rozowego sluzu,ale to byly znikome ilosci. Jak wody mi odeszly,to bylo ich dosc malo i skurcze byly,ale nie jakies mocne. DOpiero wody aczely leciec tak konkretnie po pierwszym badaniu w szpitalu:P niezla powodz:P

Ja i w wozku i lozeckzu mam polozona flanelowa pieluszke:) pod glowke wlasnie:) w wozku tez mam przescieradlo.
CO do kocyka,no u mnie upalow nie ma,wiec kocyk jest:]

Aaa chcialam sie podzielic spostrzezeniem,to tak apropos Lizeolotki,ktora gondolki nie kupila,ale kochana,absolutnie nie chce CIe tutaj wiesz denerwowac,,ani nic:))))) Masz swoje zdanie,a ja moje spostrzezenia:))

Jak ostatnio bylo u nas cieplo i ladnie,to wlozylam malegod o fotelika samochodowego i wlozylam na stelaz od wozka,czyli taka a'la spacerowka,Boze...Jamie nienawidzi!!! nie moze sie wygodnie polozyc,wyciagnac,co kocha robic w gondolce,jest niezadowolony i chce jak najszybciej wyjsc,dlatego ja bym to przemyslala jeszcze raz;) Chcialam,zeby sobie poogladal swiat,a on sie tylko wkurzal:DVery Happy pozycja jestniezbyt wygodna tam,dlatego tylko w naprawde sytuyacjach,ze trzeba uzyc tego fotelika jako wozek bede uzywac. Jak bedziemy na lotnisko jechac,czy cos,to wlasnie tak zrobimy,ale tak na spacer,to nie...
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 07, 2012 12:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala własnie tez chce na poczatku powozic w foteliku, nie na dlugo, jakies 20min i do domu.
sama nie wciagne gondoli , nie w połogu. jak wszystko mi sie zagoi to owszem ale teraz nie ma lepszej wygody jak wypiac ze stelaza i wziac w reke Wink
napewno nei taki ciezar jak przy gondoli.

zobaczymy jak to sie u nas sprawdzi.

własnie.. gdzie jest lizelotka???

Powrót do góry
Choco

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 07, 2012 2:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nnn

Ostatnio zmieniony przez Choco dnia Czw Lip 19, 2012 11:43 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 07, 2012 3:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

choco chudzino Smile pomału zaczyna sie formowac fasolkowy domek Smile
dlugo mieszkasz w Holandii?
jak tam wyglada prowadzenie ciazy przez gin, w sensie ile usg itp.
no i jak z porodem?
dlugo Was trzymaja zanim wypuszcza do domu??

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 18 z 41