Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.9)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Maj 09, 2012 12:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala mi nie chodzilo ze zrobiłam zamieszanie Razz
tylko o gondole, jej wyjmowanie, wpinanie i tak nie wiadomo ile razy dziennie Razz
wozka nie zostawie bo nie wiadomo czy nie ukradna wiec tylko z wysilkiem wiaze sie moja obawa, ale mniejsza o to Smile

jestem juz po wizycie u gin.
corka jest gotowa do wyjscia na swiat Razz wszystko ma wykształcone i mam spokojnie czekac do terminu, moze wczesniej? kto wie Wink
badajac mnie czuła jej głowke ale mowiła ze szyjka jeszcze trzyma i rozwarcia nie widac Wink
bakterii zadnych nie mam, łozysko mam piekne, wody w normie i wszystko jest tak jak byc powinno.
za tydz kolejna wizyta.
morfologii i moczu nie musze robic bo mam bdb wyniki wiec bez sensu je po raz kolejny robic.
no i zapytałam sie czy corka pozostała corka bo roznie moze byc Razz
watpliwosci nie było

oh oh ...
jak uslyszałam ze czuje głowke to juz sobie pomyslałam ze zaraz powie ze mam jechac na IP czy cos..
ale nie.
a no i ulozenie jest głowkowe, czyli nic sie nie zmieniło od 20tc.
raczki sa blizej pachwin dlatego je tak mocno czuje, dupka po prawej stronie.

juz coraz blizej niz dalej.
czasem sie boje, czasem nie.
chciałabym wyrobic sie w Maju Razz

to tyle od nas.

lizelotko jak tam Adas?
obrocił sie?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Maj 09, 2012 1:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to super Wind, ze wszystko ok;) u mnie tez glowke bylo czuc wczesniej i prznosilam ale wiesz mowia, ze dziewczynki szybciej pchaja sie na swiat;)) Lizelotko daj znac jak tam Adas?Wink

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Maj 09, 2012 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki dziewczynki za kciuki, ale my tylko tak na 2 cykle się zdecydowaliśmy na staranka. Gdybym zdążyła "zaowocować", zdążyłabym o tym powiedzieć mojemu dyrektorowi za wczasu, aby znalazł zastępstwo za mnie. Jeśli się nie uda (co jest baaaardzo prawdopodobne, gdy ma się prwie 32 lata i stwierdzone LUF w niektórych cyklach), to potem poczekamy parę m-cy. Wrócę do pracy, popracuję i za jakiś czas spróbujemy.

Wind fajnie, że wszystko książkowo! To teraz spokojnie tylko czekać na godzinę zero. Wink

lizelotko, owszem, mam cykle dość regularne. Od razu miałam, jak tylko dostałam pierwszą @ po porodzie jakoś w styczniu. Trzymam kciuki, żeby Adasiątko ładnie się przekręciło!

Powrót do góry
Choco

PostWysłany: Sro Maj 09, 2012 4:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

vvv

Ostatnio zmieniony przez Choco dnia Czw Lip 19, 2012 11:41 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Maj 09, 2012 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz, nawet za dwa cykle warto potrzymać kciuki Smile

Choco, ja mam w domu "Pierwszy rok życia dziecka" i uważam, że to super książka. Dość obszerna, ale można znaleźć w niej odpowiedź chyba na wszystko Smile Polecam!

Mój synek nie obrócił się niestety, więc czeka mnie cięcie Neutral
Jutro mam wizytę u lekarza, więc pewnie dowiem się czegoś więcej i ustalimy pewnie termin. Napiszę po wizycie Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Maj 09, 2012 11:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Choco ja mam ''w oczekiwaniu na dziecko'' i ''pierwszy rok z ycia dziecka'' to jest jak biblia dla rodzicow,polecam:)))

Lizelotka- tylko sie nie nastawiaj zle na cesarke,prosze:) Wazne,to dobre podejscie i nie wmawianie sobie rzeczy w stylu ''nie bede mogla chodzic,trzymac dziecka,kapac sie '' itp itd...

My tu 3,ja,Tosia i Lobuz przeszlysmy cesarke super,od razu z dzieckiem bylysmy,chodzilysmy szybcko,ja kapiel sama tez wzielam,wiec BEDZIE GIT:)
Moderator

PostWysłany: Czw Maj 10, 2012 7:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotka napisał:
hoco, ja mam w domu "Pierwszy rok życia dziecka" i uważam, że to super książka. Dość obszerna, ale można znaleźć w niej odpowiedź chyba na wszystko Smile Polecam!

tez to mam Wink

lizelotko kurcze... szkoda.
ponoc polozne przekrecaja dziecko podczas porodu. nie wiem jak tak mozna, ja bym nie pozwoliła...;/

nie wiem sama co mam myslec,zazdroscic Ci cc, bo nie bedziesz czuła skurczy,bolu droga sn itp czy wspołczuc bo bedzie rana cieta i inne dolegliwosci.
mnie poki co czeka sn, ciekawe jak to wyjdzie w praniu Neutral
tez bym chciała zadecydowac o dacie porodu Smile

Dodano po 1 minutach:

lalalunia napisał:
My tu 3,ja,Tosia i Lobuz przeszlysmy cesarke super,

tylko ja nie pasuje do Was

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Maj 10, 2012 9:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia napisał:
Lizelotka- tylko sie nie nastawiaj zle na cesarke,prosze:)

Lala, to nie tak, że ja się źle nastawiam, ale dla mnie poród naturalny to było takie zakończenie ciąży, a teraz jak o tym myślę, to mi czegoś brakuje. Chciałam poczuć to zaskoczenie, że to już i te emocje i nawet trochę ten ból skurczów. Może nie przez cały poród, może wzięłabym znieczulenie później, ale jakoś tak chciałam poczuć ten poród. Cesarka wydaje mi się przy tym taka nie na miejscu...
Wiem, że może to bez sensu co piszę, ale co poradzić, skoro tak czuję? Wink

wind_of_hope napisał:
ponoc polozne przekrecaja dziecko podczas porodu

Wind, robią to raczej lekarze, ale na szczęście mój jest temu przeciwny. Powiedział, że można, ale on nie poleca i swojej żonie by nie pozwolił tego zrobić. To podobno bardzo bolesne i skuteczne tylko w 50%, a poza tym po co męczyć malucha i ryzykować, że coś mu się stanie podczas takiego sztucznego obrotu?
Widzisz Wind, ja jakbym miała wybór, to bym sn wybrała Smile Ale ja nie myślę o bólu, może dlatego, że u nas anestezjolog pod ręką i w każdej chwili można znieczulenie ( tzn. wtedy kiedy już można lub jeszcze można ze względów fizjologicznych ), tylko o tym, że zawsze chciałam naturalnie, tak jak zresztą pisałam wyżej Smile

wind_of_hope napisał:
tylko ja nie pasuje do Was

Nie mów "hop" Wind, bo nie wiadomo, co Cię czeka Smile Są naturalne porody, które i tak w końcu kończą się cesarką, jak u Tosi, więc kto wie, jak to będzie u Ciebie Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Czw Maj 10, 2012 11:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizlotka-rozumiem, ale to wszystko dla dobra dzidzi;) u mni tez sn po X godzinach, bo nie pamietam ilu skonczyl sie cc... Rozwarcie jak sie w koncu pojawilo to szyjka sie nie skrocila i dupa. Tez czasem mysle, ze nie wiem jak to jest urodzic naturalnie, ale na pewno nie czuje sie z tego powodu gorsza, natura tak chciala Wink
Moderator

PostWysłany: Czw Maj 10, 2012 12:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko no nie wiadomo jak sie skonczy u mnie, tez mam mozliwosc znieczulenia, ale nie mam pojecia czy z tego skorzystam Neutral

boje sie komplikacji, a jak nie wroci mi czucie w nogach? Neutral
jak zwykle szukam dziury w całym ;/

a kiedy bedziesz znała date cc?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 20 z 41