FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 4:23 pm Temat postu: |
|
|
Wind- ja tez mialam watpliwosci,ale jak mi dali to znieczulenie ,to bylam najszczesliwsza pod sloncem:)))))))) i czucie wrocilo bardzo szybko,zreszta czujesz nogi,tylko sa takie zdretwiale:) nie czujesz jak masz miec cc:) u mnie jedyny efekt uboczny to swedzenie,ale oni maja taki zastrzyk na swedzenie,wiec dostalam dwa razy i spoko:))) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 9:01 pm Temat postu: |
|
|
Lizelotko....ja rozumiem Twoje rozczarowanie choć tylko po części . To jest tak jak z karmieniem piersią. wiele kobiet też bardzo przeżywa jak nie może karmic naturalnie....To cos w tym stylu , prawda?
Ne wiem dla mnie od zawsze było ważne żeby dziecko wyszło z brzuszka całe i zdrowe a w jaki sposób to już mnie najmniej interesowało. Nigdy nie miałam takiego podejścia jak Ty. wiem,że dla Ciebie też najważniejsze jest maleństwo więc myśl tylko o nim a nie o porodzie. Te ciągłe myślenie o cesarce jak o czymś zupełnie "nie na miejscu" Zburzy Ci całą końcówkę ciąży. Po co?
-------
Przekręcania dziecka już się raczej nie wykonuję . Może są jeszcze lekarze starej daty- sadyści ale raczej nie ryzykują. Od tego sa cesarki. Tak samo nie można uciskać brzucha aby wypchać dziecko ....a kiedś to była normalka
------
Wind ze znieczuleniem jest różnie ale ardzo bardzo bardzo żadko są powikłania w postaci braku czucia w nogach. Zdarza się częściej zespół popunkcyjny .... U większości kobiet po znieczuleniu zostaja bóle kręgosłupa w odcinku krzyżowym. Nie wiem ja bym raczej spróbowała bez. Jeśli rozwarcie będzie kiepsko postepowało i poród będzie trawał i trawał to wtedy ale jeśli to idzie piorunem to myslę,że nie ma co ryzykować i sobie dodatkowego stresu przysparzać . Zreszta zobaczysz jak bedzie bolało. Tak czy inaczej rozwarcie musi być aby Ci podali.
----
Dziewczynki będe dopiero w niedzielę . Trzymajcie się ciepło _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 9:29 pm Temat postu: |
|
|
No ja to taka panikara,moj poziom bolu wynosi ZERO,wiec ja sie nie zastanawialam nad komplikacjami jakos szczegolnie. Dali mi karteczke z liczbami,ile kobiet na ile mialo bole glowy,bole plecow,dretwienie itp itd...przeczytalam,przyjelam do wiadomosci i tez stwerdzilam,ze skoro tyle kobiet to bierze i zyje,wiec i ja zyc bede:) powiedzieli mi,ze moze nie zadzialas i ze bedzie trzeba zrobic jeszcze raz,ale wszystko sie udalo:) grunt to pozytywne myslenie:) i dzieki emu moglam spac podczas skurczy,chocia zi tak tego nie robilam,bo gadalam z polozna i nie bylam wyczerpana:)))
Ja polecam:) ale kazda zrobi jak uwaza:)))) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 7:54 am Temat postu: |
|
|
Tosiu to do niedzieli
moze sie nie rozpakuje jesz\cze hehe
lala wszystko pieknie ładnie tylko jesli w tym znieczuleniu jest składnik penicyliny i pochodnych to ja dziekuje bardzo,mam uczulenie na te dziadostwo, wiec od razu sie spytam lekarzy co w sobie zawiera zeby potem nie było niespodzianek.
no i zobaczymy jak to bedzie, moze akurat obejde sie bez?
tyle wytrzymalam bez zadnej tabletki w trakcie ciazy,no ale nie ma co rownac bolu porodowego do migren czy czegokolwiek.
musze byc silna
a swoja droga to nasuneło mi sie pytanie..
jak mozna wyczuc głowke dziecka skoro ono pływa w wodach?
pisałas ze u Ciebie tez czuła ze jest nisko..
ciekawe jak to stwierdzic.. co w pecherz dotykała?! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 11:12 am Temat postu: |
|
|
Wind no to koniecznie zapytaj. Poczytaj tez w necie o tym;)))
CO do glowki,no to otoczona jest woda,ale jakos da sie wyczuc:)))
Spoko Wind,wszystko bedzie dobrze:) Ja przezylam,to i Ty przezyjesz:)
Ja jak bylam na zakupach kupowac rzeczy do szpitala,w stylu pizama,kapcie,to tak sie zestresowalam,tak mnie brzuch zaczal bolec,bo wiedzialam,ze to juz niedlugo nastapi:PP moja mama to sie ze mnie smiala,ze na srodku sklepu spanikowalam :] _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 11:54 am Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | Te ciągłe myślenie o cesarce jak o czymś zupełnie "nie na miejscu" Zburzy Ci całą końcówkę ciąży. Po co? |
Tosiu, masz rację Ale ja potrzbuję paru dni żeby się przestawić A jak się przestawię, to już będzie dobrze
Dziewczynki, byłam u mojego gina wczoraj. Tak więc dzień i godzina "zero" zostały wyznaczone
Adaś ma przyjść na świat 6 czerwca 2012
Oczywiście może się zdarzyć, że coś zacznie się wcześniej, ale mam przeczucie ( a moje przeczucia się sprawdzają ), że dotrwa do tego terminu _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 12:37 pm Temat postu: |
|
|
oo lizelotko tez bym chciała znac godzine 0
to juz chyba przed samym Euro... nawet nie wiem kiedy sie zaczynaja
oh jakbym chciała byc juz "PO".
lala ja tez straszna panikara jestem.
dzis dopiełam torbe na ost guzik.
brakuje tylko wrzucic ładowarki, jasiek i bedzie wsio :]
zebym tylko szybko wyszła, nienawidze szpitali
Dodano po 39 sekundach:
lala a Ty miałas zakładany cewnik?
po co sie to robi??? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 12:42 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | to juz chyba przed samym Euro |
No dwa dni przed otwarciem, bo otwarcie 8, akurat wtedy kiedy był termin z OM
Wybraliśmy taki termin, bo same z tego plusy, po pierwsze nie będzie jeszcze w mieście zamieszania, po drugie 7 jest wolny, więc jak M weźmie dwa dni urlopu okolicznościowego, w środę 6 i w piątek to razem z weekendem od razu będzie mógł być z nami przez 5 dni, a potem dostanie jeszcze dwa tygodnie zwolnienia na opiekę na mnie, więc będziemy razem w domku przez prawie 3 tygodnie
Po trzecie to taka ładna data: 06.06.2012
Nie martw się Wind, jak będzie wszystko ok, to max po dwóch dobach Cię wypuszczą. Mi gin powiedział, że po cesarce jak będzie wszystko ok, to po 3-4 dobach mnie już wypuszczą, więc spoko
Ty to już pewnie lada moment urodzisz, no chyba, że maluch zechce dłużej posiedzieć jak u Lali
Lala miała cc, przy cc zawsze zakładają cewnik, bo przez parę przynajmniej godzin nie możesz się ruszać, więc jak pójdziesz do kibelka? Ja też niestety będę miała _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 12:58 pm Temat postu: |
|
|
Ja juz mialam zalozony cewnik przy znieczuleniu,tzn mialam mozliwosc zalatwic sie sama,ale nie dalam rady,wiec nalozyla cewnik. Potem po cc mialam go z dzien,ale dokladnie nie pamietam,da sie przezyc:P troche z tym niewygodnie,no ale dalam rade:P Potem musisz zrobic 3 razy po chyba 250ml siku ,masz na to 6h,jak Ci sie nie uda,to znow cewnik,ja dalam rade i zrobilam o niebo wiecej:D I sprawdzaja kolor,co tam jest w tym moczu itp itd:D
No to czekamy Lizelotko:)))))) bedzie wszystko gites:))))))) Ja odliczam do 11ego,bo jedziemy do PL,takze jak TY juz urodzisz,to jeszcze 5 dni zostanie:) hihi:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 1:09 pm Temat postu: |
|
|
a przy sn sie nie zakłada?
wogole jestem zielona jesli chodzi o te cewniki...
gdzie one sa zakładane i na jakiej zasadzie działaja?
lizelotka napisał: | Ty to już pewnie lada moment urodzisz, |
oj nie wiem, nie wiem.
na ost wizycie głowka była nisko ale szyjka zamknieta i trzyma wiec wiesz
nawet kurka wodna nie mam skurczy... jeden raz mi sie zdarzylo ale to było z 1,5tyg temu..
obym tylko nie przenosiła.
we srode znow mam wizyte wiec moze dowiem sie czy jest jakis postep czy nie
tak czy siak napewno nie pojade na porodowke jak złapie mnie 1 skurczyk.
bede obserwowała ciało i pojedziemy dop jak prysznic, no-spa i masaze nie pomoga.
lizelotko a maz moze byc obok? tzn jakby Cie zasłonili od szyi w doł to mogłby stac za głowa czy nie???
teraz chyba jest takie znieczulenie ze jestes swiadoma tego co robia a nie w głebokiej nakrozie.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|