FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 1:19 pm Temat postu: |
|
|
Lala, super, odwiedzisz rodzinne strony
Wind, tak normalnie przy sn cewnika się nie zakłada, no chyba, że jest taki problem jaki miała Lala. Także może Ciebie to ominie
Tak u mnie w szpitalu mąż może siedzieć przy mojej głowie
Zasłonę mam niezależenie czy mąż jest czy nie, żebym sama też tego nie oglądała
Znieczulenie będzie zewnątrzoponowe, więc będę świadoma. Narkozę robią tylko rzy cięciach nagłych, gdy życie maluszka lub mamy jest zagrożone i liczą się każde minuty. Bo generalnie narkoza działa szybciej, niż inne znieczulenia, to dlatego. _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Dokladnie tak jest Wind. Partner,przynajmniej tutaj,moze byc z Toba:) i cale szczescie:))) lece na spacer,o cewniku napisze potem:*
Dodano po 28 minutach:
Juz wrocilam,tak leje,ze masakra.
Wiec cewnik,jak sama nazwa wskazuje zaklada sie do cewki moczowej. I przez rurke do woreczka mocz jest zbierany. Jak juz jest sporo,to pielegniarka go oprozni i tak w kolko:)))
Nie jestes w stanie pojsc do lazienki po operacji,a siusiac trzeba:) Przy sn nie ma:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 7:15 am Temat postu: |
|
|
lizelotko, a więc jednak cc.
Kochana, wszystko będzie dobrze!!
Zobaczysz Adaśka po 5 minutach, nic nie będziesz czuła, znieczulenie w kręgopłup nic nie boli - tak samo zakładanie cewnika (nie wiem, dlaczego tyle kobiet się tego boi), a znieczulenie potrafi zadziałać w chwilkę (u mnie to była kwestia minuty). _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 8:47 am Temat postu: |
|
|
kurde wszystkie bedziecie miały/miałyscie porod expresowy
tylko ja bede sie meczyła Bog wie ile;/
ehhhhhhh
tak to jest, jak sie nie chce sn to i tak on jest pisany i na odwrot ;/
lala a Ty miałas jakies skurcze bedac w 38tc?
wiecie ze u mnie cisza? ...
nic , kompletnie nic sie nie dzieje.
coraz ciezej mi chodzic, a tak poza tym spokoj.
chyba trzeba zaszalec z mezem ,...
poza ociezałoscia to mdli mnie od paru dni, mam ochote sobie ulzyc ale nie dam rady oh oh oh
Zuzia wyłaź juz
Łobuz napisał: | tak samo zakładanie cewnika (nie wiem, dlaczego tyle kobiet się tego boi) |
no bo wyobraznia działa, wkłuwanie sie w cewke.. fuj..
ale co ma byc to bedzie.
łobuz a Ty nie boisz sie ze za wczesnie zaczeliscie staranka?
ponoc po cc trzeba odczekac minimum rok jak nie dluzej...
nie pomysl ze sie wtracam, ot zwykła troska _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 10:46 am Temat postu: |
|
|
Lizelotko-juz sie nie moge doczekac jak pojedziemy do domku:)
Wind-ja to tez zadnych skurczy nie mialam:P mi nawet jak wody odeszly to nie mialam...no dobra jakies tam byly,ale skoro przez 12h mialam caly czas 3 cm,to sobie mozesz wyobrazic,co to za skurcze byly:P
I powiem Ci jeszcze jedno,ja zawsze tez chcialam cc,ale potem mnie jakos wzielo i stwerdzilam,ze nie,nie ma sensu,lepiej urodzic naturlanie,ze znieczuleniem,mialam obawy,ze cos sie stanie...no i co rodzilam sn,rodzilam i w koncu cc,takze los dal to co chcialam od poczatku. Na cale szczescie ja to super przeszlam. U mnie tez znieczulenie zadzialalo w sekunde,ale uczucie jak sie nog nie czuje:P kaza Ci podniesc noge,a tu nic:D hihi. Ja mialam tak cudowna opieke na sali operacyjnej,ze chetnie zrobilabym to jeszcze raz:D hihi :] no jak bedzie druga dzidzia,to pewnie i tak cc bedzie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 9:00 am Temat postu: |
|
|
Cytat: | jak mozna wyczuc głowke dziecka skoro ono pływa w wodach?
pisałas ze u Ciebie tez czuła ze jest nisko..
ciekawe jak to stwierdzic.. co w pecherz dotykała?! |
Wind dziecko jest w pęcherzu ale przecież Ty wyczuwasz jak się pręży, jak wypina nóżke itd. Pęcherz jest elastyczny. Położna może z łatwością sprawdzić dotykając powłok w środku.
Cytat: | lala a Ty miałas zakładany cewnik?
po co sie to robi??? |
cewnik zakładają tylko przy cesarce. Nie możesz się ruszać po cięciu parę godzin więc i z wc nmie skorzystasz. To dla Twojego ułatwienia . Żebyś nie musiała podnosić pupy na "kaczkę " ani latać do wc. Ja miałam 3 dni. NIewygodne przy chodzeniu bo jednak ciągle to musisz ze sobą targać ( worek z moczem ) . Sam cewnik mi nie przeszkadzał bo go nie czułam . No sam fakt ,że pomiedzy nogami masz dyndającą rurke lekko był nieprzyjemny . Wkłada się go przez cewkę moczową do pęcherza . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 2:04 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny,a wiem,ze to nie ten watek,ale pomozcie...
Moja dobra kolezanka ma problem...zrobila bete hcg wyszlo 191...robila tylko raz,nie powtarzala jeszcze,bo to bylo w piatek. Testy z moczu wychodza jej negatywne!! O co chodzi?!?! 191 to ewidentnie ciaza. JEst w polowie cyklu,wiec nie moze stwerdzic,czy okres sie jej spoznia( to jasne)
Ostatnia miesiaczka sie jej spoznila,ale byla normalna. Ogolnie ma nieregularne... co o tym myslec? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 3:55 pm Temat postu: |
|
|
Wynik nie bardzo ....w połowie cyklu?? NAwet jesli byłaby to ciaża z poprzedniego cyklu to beta duzo za niska . Na połowę cyklu beta duzo za duża a na testy stanowczo za wcześnie. Więc albo wynik jest w innych jednostkach i ma np 1,91 lub jeszcze inaczej albo nastapił błąd . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 9:11 pm Temat postu: |
|
|
A jesli jest 1.91 tO co tO oznacza? Napisalam jej maila zeby dokladnie mi podala. skimplikowana ta cala beta:)
Dodano po 2 godzinach 21 minutach:
cytuje : ''oj kochana ja tu na wyniku mam napisane 0,191 IU/I w ogóle mam jakis taki dziwny wynik, bo na stronach jest w mili - mIU/I
i znalazłam, ze mój wynik musze pomnożyć przez 1000żeby jednostka się zgadzała''
Dodano po 2 godzinach 22 minutach:
wlasnie znalazlam tabelke,tzn znalazlysmy dla tego wyniku i jest napisane,ze dopiero od 5 stwerdza sie ciaze,a tu nawet 2 nie ma,wiec ciazy raczej nie ma,prawda? czy sie myle? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 9:50 pm Temat postu: |
|
|
lala nie ma ciazy.
tak jak pisałas - od 5 sie stwierdza, a ona ma ponizej wiec w ciazy nie jest.
nei wiem czy to dobrze czy zle? ...
Tosiu rozumiem, dzieki za wytlumaczenie
polećcie mi cos na mdlosci
mecza mnie od tyg.
ehhhhhhhhhhh
mam ochote na ... ale nie dam rady znow sie zaczyna tak jak na poczatku ciazy
Dodano po 2 minutach:
Tosiu a jeszcze jedno..
to ze głowka jest nisko tzn ze podczas stosunku mozna na nia sie "natknac"
????
przepraszam za to pytanie ale maz przez to ze pow, mu o głowce stracił ochote na ... boi sie ze bedzie dotykał własna corke... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|