Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.9)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 4:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja nawet nie wiem jaki mialam:P

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 6:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja miałam brzuch sterczący do przodu, nawet dzień przed porodem.

Wind wody nie robią się zielone od przenoszenia, ale kiedy dzidzia zrobi w Twoim brzuchu kupkę tzw smółkę. Możesz przenosić 2 tygodnie i wody będą czyste. Wink

Co do naszych staranek - wiem, że takie są opinie - rok, albo i nawet 2 lata od cc, ale słyszałam również o wielu przypadkach, kiedy kobiety rodziły rok po roku przez cc. Już bardziej się nie zagoję. Wink

Nie zaglądam tu regularnie, ale trzymam kciuki za szybciutkie "plum"!

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 8:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mogę wkleić zdjęcie ale ja osobiście nie zauważyłam obniżenia brzucha. Koleżanka stwierdziła,że się obniżył ale ja nic a nic nie widziałam Wink.
Co do zielonych wód sa nie tylo jak dzidzia zrobi kupke. Wystepują przy wielu czynnikach jak np. przy niedotlenieniu dziecka. No ale przenoszenie nie oznacza zielonych wód....tego się nie obawiaj Wink
---
Co do ciazy po cc to opinie są faktycznie różne . Najczęsciej jednak lekarze proponują odczekanie 2 lat tak dla bezpieczeństwa. Oczywiście znam przypadki kiedy dziewczyny zachodziły w ciaże po 6 miesiącach od cc i urodziły Wink. Nie ma reguły. Ja jednak uważam,że najlepiej dać czas macicy rok tak minimum...Szybsza ciąża jest ryzykowna. Nie wiadomo jak zachowa się szew na macicy. Bywa różnie.

Powrót do góry
Choco

PostWysłany: Sro Maj 16, 2012 11:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

xxx

Ostatnio zmieniony przez Choco dnia Czw Lip 19, 2012 11:40 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Maj 16, 2012 12:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu,Łobuz nie no to wiem ze zielone robia sie od smółki, tylko ze jak zrobi ta kupe bedac jeszcze w brzuchu to moze to byc grozne w skutkach prawda?
a skad ja bede wiedziala ze oddała smołke? ;/;/
ehhh

jestem po wizycie u gin.
nic sie nie zmieniło, nie zrobila mi nawet usg.
zapytala czy mam skurcze a ja ze nie, wiec ona na to ze skoro nie ma to i rozwarcia pewnie tez nie ma Neutral
durna jakas.
szkoda no!
oj chyba w terminie to ja nie urodze - chyba ze zdarzy sie cud!
ile mozna sie turlac w dwupaku?
corko wyłaz już!

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Czw Maj 17, 2012 4:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zatwardzenia,wzdecia itp w ciazy to normalna sprawa,malo przyjemna,ale normalna,staraj sie wyelininowac ciezkie potrawy,jesc duzo warzyw,owocow i pic wode:) jak nie pomozemozesz no dodac do jogurtu troche otrebow:))

Wind malo chyba lekarzy robi usg w ostatnich tygodniach? no chyba,ze sie cos dzieje?!
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Maj 18, 2012 9:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia napisał:
Wind malo chyba lekarzy robi usg w ostatnich tygodniach? no chyba,ze sie cos dzieje?!

lala byc moze, nie wiem,
na ost wizycie nie miałam ale na poprzedniej juz tak bo w szpitalu potrzebne jest usg po 36tc wiec jak cos to mam Smile
moze w te srode sie jeszcze załapie Wink
a moze i nie...

dzis w nocy bolał mnie brzuch jak na @, moze to przepowiadajace? Smile
cos wreszcie zaczyna sie dziac, no chyba ze znow fałszywy alarm... ;/

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pią Maj 18, 2012 11:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No moze Wind zaczyna sie cos dziac:)))
Moze pochodz po schodach na klatce,spacery:) posprzataj:))) ciepla kapiel:) ale nie goraca. Ja probowalam tego wszystkiego i niestety na mnie nie zadzialalo,ale kazda z nas jest inna:)

Moja znajoma urodzila po tygodniu,skonczylo sie cc,dzidzia miala 4.5kg.A druga w terminie,ale to dlatego,ze mia;la za malo wod:)

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Maj 18, 2012 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Choco, czekamy na relację z wizyty i zdjęcia Smile

wind_of_hope napisał:
ile mozna sie turlac w dwupaku?

oj można długo Wind, można Smile
No, ale mam nadzieję, że Ty to już na dniach urodzisz Smile
wind_of_hope napisał:
dzis w nocy bolał mnie brzuch jak na @, moze to przepowiadajace?

Mnie pobolewa tak od kilku dni i nawet miałam kilka bolesnych, pojedyńczych skurczów, ale nie wygląda, żeby się miało coś szybko z tego rozkręcić. A nie oszczędzam się o w ogóle, sprzątam, odkurzam, gotuję, przynajmniej dwa razy w tygodniu łażę około 1 km w jedną stronę na przystanek, żeby pojechać do miasta, łażę po schodach, noszę zakupy i lipa Smile Nic się nie dzieje, i tak myślę, że my to chyba dotrwamy do tego 6.... Rolling Eyes

A no i wczoraj miałam mały wypadek w domu Rolling Eyes
Byłam po kąpieli i zadzwonił domofon, więc zarzuciłam ręcznik i pobiegłam do drzwi, ale niestety nie zdąrzyłam wytrzeć dokładnie stóp, a u nas w przedpokoju terakota, no i poślizgnęłam się i upadłam Confused Na szczęście na plecy, ale wystraszyłam się na maxa! Mam mega siniaka w okolicy krzyża i trochęboli uderzenie na głowie, ale dzidziołek nie odebrał tego jako sygnału do wyjścią Wink

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pią Maj 18, 2012 1:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ojej Lozelotko,cale szczescie,ze nic sie nie stalo!!!!! Boze,ale sie musialam wystraszyc!!!! Ale maly sie rusza i wszystko ok tak?!
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 24 z 41