FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 4:19 pm Temat postu: |
|
|
Ja nawet nie wiem jaki mialam:P _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 6:03 pm Temat postu: |
|
|
Ja miałam brzuch sterczący do przodu, nawet dzień przed porodem.
Wind wody nie robią się zielone od przenoszenia, ale kiedy dzidzia zrobi w Twoim brzuchu kupkę tzw smółkę. Możesz przenosić 2 tygodnie i wody będą czyste.
Co do naszych staranek - wiem, że takie są opinie - rok, albo i nawet 2 lata od cc, ale słyszałam również o wielu przypadkach, kiedy kobiety rodziły rok po roku przez cc. Już bardziej się nie zagoję.
Nie zaglądam tu regularnie, ale trzymam kciuki za szybciutkie "plum"! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Mogę wkleić zdjęcie ale ja osobiście nie zauważyłam obniżenia brzucha. Koleżanka stwierdziła,że się obniżył ale ja nic a nic nie widziałam .
Co do zielonych wód sa nie tylo jak dzidzia zrobi kupke. Wystepują przy wielu czynnikach jak np. przy niedotlenieniu dziecka. No ale przenoszenie nie oznacza zielonych wód....tego się nie obawiaj
---
Co do ciazy po cc to opinie są faktycznie różne . Najczęsciej jednak lekarze proponują odczekanie 2 lat tak dla bezpieczeństwa. Oczywiście znam przypadki kiedy dziewczyny zachodziły w ciaże po 6 miesiącach od cc i urodziły . Nie ma reguły. Ja jednak uważam,że najlepiej dać czas macicy rok tak minimum...Szybsza ciąża jest ryzykowna. Nie wiadomo jak zachowa się szew na macicy. Bywa różnie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Choco
|
Wysłany: Sro Maj 16, 2012 11:42 am Temat postu: |
|
|
xxx
Ostatnio zmieniony przez Choco dnia Czw Lip 19, 2012 11:40 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Maj 16, 2012 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Tosiu,Łobuz nie no to wiem ze zielone robia sie od smółki, tylko ze jak zrobi ta kupe bedac jeszcze w brzuchu to moze to byc grozne w skutkach prawda?
a skad ja bede wiedziala ze oddała smołke? ;/;/
ehhh
jestem po wizycie u gin.
nic sie nie zmieniło, nie zrobila mi nawet usg.
zapytala czy mam skurcze a ja ze nie, wiec ona na to ze skoro nie ma to i rozwarcia pewnie tez nie ma
durna jakas.
szkoda no!
oj chyba w terminie to ja nie urodze - chyba ze zdarzy sie cud!
ile mozna sie turlac w dwupaku?
corko wyłaz już! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Maj 17, 2012 4:43 pm Temat postu: |
|
|
Zatwardzenia,wzdecia itp w ciazy to normalna sprawa,malo przyjemna,ale normalna,staraj sie wyelininowac ciezkie potrawy,jesc duzo warzyw,owocow i pic wode:) jak nie pomozemozesz no dodac do jogurtu troche otrebow:))
Wind malo chyba lekarzy robi usg w ostatnich tygodniach? no chyba,ze sie cos dzieje?! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 9:30 am Temat postu: |
|
|
lalalunia napisał: | Wind malo chyba lekarzy robi usg w ostatnich tygodniach? no chyba,ze sie cos dzieje?! |
lala byc moze, nie wiem,
na ost wizycie nie miałam ale na poprzedniej juz tak bo w szpitalu potrzebne jest usg po 36tc wiec jak cos to mam
moze w te srode sie jeszcze załapie
a moze i nie...
dzis w nocy bolał mnie brzuch jak na @, moze to przepowiadajace?
cos wreszcie zaczyna sie dziac, no chyba ze znow fałszywy alarm... ;/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 11:41 am Temat postu: |
|
|
No moze Wind zaczyna sie cos dziac:)))
Moze pochodz po schodach na klatce,spacery:) posprzataj:))) ciepla kapiel:) ale nie goraca. Ja probowalam tego wszystkiego i niestety na mnie nie zadzialalo,ale kazda z nas jest inna:)
Moja znajoma urodzila po tygodniu,skonczylo sie cc,dzidzia miala 4.5kg.A druga w terminie,ale to dlatego,ze mia;la za malo wod:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 11:59 am Temat postu: |
|
|
Choco, czekamy na relację z wizyty i zdjęcia
wind_of_hope napisał: | ile mozna sie turlac w dwupaku? |
oj można długo Wind, można
No, ale mam nadzieję, że Ty to już na dniach urodzisz
wind_of_hope napisał: | dzis w nocy bolał mnie brzuch jak na @, moze to przepowiadajace? |
Mnie pobolewa tak od kilku dni i nawet miałam kilka bolesnych, pojedyńczych skurczów, ale nie wygląda, żeby się miało coś szybko z tego rozkręcić. A nie oszczędzam się o w ogóle, sprzątam, odkurzam, gotuję, przynajmniej dwa razy w tygodniu łażę około 1 km w jedną stronę na przystanek, żeby pojechać do miasta, łażę po schodach, noszę zakupy i lipa Nic się nie dzieje, i tak myślę, że my to chyba dotrwamy do tego 6....
A no i wczoraj miałam mały wypadek w domu
Byłam po kąpieli i zadzwonił domofon, więc zarzuciłam ręcznik i pobiegłam do drzwi, ale niestety nie zdąrzyłam wytrzeć dokładnie stóp, a u nas w przedpokoju terakota, no i poślizgnęłam się i upadłam Na szczęście na plecy, ale wystraszyłam się na maxa! Mam mega siniaka w okolicy krzyża i trochęboli uderzenie na głowie, ale dzidziołek nie odebrał tego jako sygnału do wyjścią _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 1:30 pm Temat postu: |
|
|
Ojej Lozelotko,cale szczescie,ze nic sie nie stalo!!!!! Boze,ale sie musialam wystraszyc!!!! Ale maly sie rusza i wszystko ok tak?! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|