Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 4:21 pm Temat postu: |
|
|
Lala, tak ok wszystko, Adaś rusza się jak zawsze Ale miałam stresa przez jakieś dwie godziny po tym tej przygodzie, bo właśnie wtedy nie ruszał się wcale i nie wiedziałam czy to normalne, czy może przez upadek, a byłam sama w domu i nie chciałam robić bez potrzeby alarmu. Na szczęście później zaczął się ruszać jak zwykle więc odetchnęłam _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 6:11 pm Temat postu: |
|
|
co do ruchów dziecka....to ja kiedyś zaserwowałam mojej Zuzi depilację depilatorem;). Jak tylko usłyszała szum depilatora to ucichła i nie ruszała się przez godzinę...tak się wystraszyła albo ją to uspiło _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 6:45 pm Temat postu: |
|
|
No to dobrze,ze wszystko ok Lizelotka:))
O depilator,moze ja uspilo,dzieci lubia takie szumy:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2012 5:06 pm Temat postu: |
|
|
Wind... co słychać u Ciebie?
Może ty już rozpakowana?
Ja jadę jutro na swoje pierwsze KTG, zobczymy co mi tam powiedzą. Mam chodzić co 7 dni, aż do dnia porodu. _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2012 6:53 pm Temat postu: |
|
|
lizelotko jestem tylko nie mam checi na pisanie..
lizelotka napisał: | Może ty już rozpakowana? |
a skad! nie mam zadnych objawow, złosc mnie zaczyna brac.
tzn w piatek czy CZwartek miałam bole jak na @ ale znow cisza.
eh
chyba nigdy sie nie doczekam,
boje sie zielonych wod ;/
ja KTG bede miała jak minie mi termin, wtedy mam pojawiac sie codziennie lub co 2dni;/ gdyby nadal nic to skierowanie na wywołanie
swietnie!
----------------
kurde miałas niezłe szczesscie ze nic sie nie stało podczas upadku
dzieki Bogu.
moja tesciowa jak była w ciazy to spadła ze schodow
jakos w koncowce ciazy sie to zdarzylo, ale wszystko było ok, wiec te wody płodowe to chyba naprawde chronia dziecko.
------
a Ty jak sie czujesz?
---
ja mam juz serdecznie dosc.
nic sie nie dzieje, nawet nie wiem czy boje sie szpitala tak jak to było wczesnie.
poprostu czekamy.
mąż codziennie z corka rozmawia a jej w tych ciemnosciach to chyba dobrze bo ani mysli wyłazic, no chyba ze wezmie mnie z nienacka!
ale by było..
0---
a nie wiesz czy lewatywe robia jak jest rozwarcie? czy warunkiem musi byc jego brak?
nie wiem czy mam sama sobie zrobic, czy w szpitalu prosic
zeby nie było tak ze zajade z nastawieniem ze mi zrobia a powiedza ze za pozno!wtedy chyba sie załamie, bede przezywała ze podczas parcia poleci niespodzianka..
jejku o czym ja pisze _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2012 8:54 pm Temat postu: |
|
|
Wind no przestań z tymi wodami . Przecież nie jesteś pierwsza która dotrwa do terminu albo urodzi po ...no nie myśl o zielonych wodach bo to bez sensu.
Co do lewatywy to nie ma znaczenia czy jest rozwarcie czy nie. Na pewno jak poród się zacznie i przyjedziesz do szpitala to jakieś tam rozwarcie będzie więc lewatywka bedzie. Możesz sama zrobić w domu o ile już poród będzie w toku. A jak szybko wszystko bedzie się działo to w oóle nie bedzie lewatywy;). A jak cos poleci? To co z tego?? Zawsze leci . Sisiu, kupka...nawet tego się nie czuje. Mi położna powiedziała,że lewatywy robią lub czopki dają dla lepszego komfortu rodzącej ( no i w ewentualanej operacji) bo psychicznie sa wtedy silniejsze . ale i tak jedna lewatywa nie oczyści Ci jelita w taki sposób abyś nie zrobiła kupki i siusiu podczas takie wielkiego parcia. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2012 7:55 am Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | ale i tak jedna lewatywa nie oczyści Ci jelita w taki sposób abyś nie zrobiła kupki i siusiu podczas takie wielkiego parcia. |
tak?
aha
to świetnie.
chyba własnie chodzi o psychike, skoro wiem ze bedzie zrobiona to bede sie czuła bezpieczniej
a u nas bez zmian.
skurczy brak, objawow zadnych
we srode gin ;]
alez bym chciała na dzien matki.. taaaakkk, przy takim tempie to moge sobie pomarzyc :] _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2012 9:07 am Temat postu: |
|
|
Wind Ty sobie marzysz a dzidzia może wyskoczyć ws każdej chwili. Nie znasz czasu . Zobacz jak było u mnie? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2012 11:02 am Temat postu: |
|
|
Tosiu niech wyskakuje
Czwartek tez bedzie idealnym dniem
sobota rowniez
hehe
u Ciebie.. hmm ... pamietam tylko ze miałas cc
całej historii nie znam, 2,5roku temu to szmat czasu.. pamiec mi szwankuje. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2012 1:09 pm Temat postu: |
|
|
e tam ...spoko . Moja koleżanka właśnie urodziła ( w nocy) po 2 tygodniach od terminu. Wody czyste . Oczywiście nie u nas tylko w Anglii _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|