Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.9)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Maj 18, 2012 4:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lala, tak ok wszystko, Adaś rusza się jak zawsze Smile Ale miałam stresa przez jakieś dwie godziny po tym tej przygodzie, bo właśnie wtedy nie ruszał się wcale i nie wiedziałam czy to normalne, czy może przez upadek, a byłam sama w domu i nie chciałam robić bez potrzeby alarmu. Na szczęście później zaczął się ruszać jak zwykle więc odetchnęłam Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Maj 18, 2012 6:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co do ruchów dziecka....to ja kiedyś zaserwowałam mojej Zuzi depilację depilatorem;). Jak tylko usłyszała szum depilatora to ucichła i nie ruszała się przez godzinę...tak się wystraszyła albo ją to uspiło Wink

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 18, 2012 6:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to dobrze,ze wszystko ok Lizelotka:))

O depilator,moze ja uspilo,dzieci lubia takie szumy:)

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Nie Maj 20, 2012 5:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind... co słychać u Ciebie? Smile
Może ty już rozpakowana? Smile
Ja jadę jutro na swoje pierwsze KTG, zobczymy co mi tam powiedzą. Mam chodzić co 7 dni, aż do dnia porodu.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Maj 20, 2012 6:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko jestem tylko nie mam checi na pisanie..

lizelotka napisał:
Może ty już rozpakowana?

a skad! Neutral nie mam zadnych objawow, złosc mnie zaczyna brac.
tzn w piatek czy CZwartek miałam bole jak na @ ale znow cisza.
eh
chyba nigdy sie nie doczekam,
boje sie zielonych wod ;/

ja KTG bede miała jak minie mi termin, wtedy mam pojawiac sie codziennie lub co 2dni;/ gdyby nadal nic to skierowanie na wywołanie Neutral
swietnie!

----------------

kurde miałas niezłe szczesscie ze nic sie nie stało podczas upadku Neutral
dzieki Bogu.
moja tesciowa jak była w ciazy to spadła ze schodow Neutral
jakos w koncowce ciazy sie to zdarzylo, ale wszystko było ok, wiec te wody płodowe to chyba naprawde chronia dziecko.

------

a Ty jak sie czujesz?

---
ja mam juz serdecznie dosc.
nic sie nie dzieje, nawet nie wiem czy boje sie szpitala tak jak to było wczesnie.
poprostu czekamy.
mąż codziennie z corka rozmawia a jej w tych ciemnosciach to chyba dobrze bo ani mysli wyłazic, no chyba ze wezmie mnie z nienacka!
ale by było..

0---

a nie wiesz czy lewatywe robia jak jest rozwarcie? czy warunkiem musi byc jego brak?

nie wiem czy mam sama sobie zrobic, czy w szpitalu prosic Neutral
zeby nie było tak ze zajade z nastawieniem ze mi zrobia a powiedza ze za pozno!wtedy chyba sie załamie, bede przezywała ze podczas parcia poleci niespodzianka..

jejku o czym ja pisze Embarassed

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Maj 20, 2012 8:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind no przestań z tymi wodami Wink. Przecież nie jesteś pierwsza która dotrwa do terminu albo urodzi po ...no nie myśl o zielonych wodach bo to bez sensu.
Co do lewatywy to nie ma znaczenia czy jest rozwarcie czy nie. Na pewno jak poród się zacznie i przyjedziesz do szpitala to jakieś tam rozwarcie będzie więc lewatywka bedzie. Możesz sama zrobić w domu o ile już poród będzie w toku. A jak szybko wszystko bedzie się działo to w oóle nie bedzie lewatywy;). A jak cos poleci? To co z tego?? Zawsze leci Wink. Sisiu, kupka...nawet tego się nie czuje. Mi położna powiedziała,że lewatywy robią lub czopki dają dla lepszego komfortu rodzącej ( no i w ewentualanej operacji) bo psychicznie sa wtedy silniejsze Wink. ale i tak jedna lewatywa nie oczyści Ci jelita w taki sposób abyś nie zrobiła kupki i siusiu podczas takie wielkiego parcia.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 21, 2012 7:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
ale i tak jedna lewatywa nie oczyści Ci jelita w taki sposób abyś nie zrobiła kupki i siusiu podczas takie wielkiego parcia.

tak?
aha Razz
to świetnie.
chyba własnie chodzi o psychike, skoro wiem ze bedzie zrobiona to bede sie czuła bezpieczniej Razz
a u nas bez zmian.
skurczy brak, objawow zadnych Smile
we srode gin ;]
alez bym chciała na dzien matki.. Embarassed taaaakkk, przy takim tempie to moge sobie pomarzyc :]

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 21, 2012 9:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind Ty sobie marzysz a dzidzia może wyskoczyć ws każdej chwili. Nie znasz czasu . Zobacz jak było u mnie?

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 21, 2012 11:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu niech wyskakuje Smile
Czwartek tez bedzie idealnym dniem Wink
sobota rowniez Razz
hehe

u Ciebie.. hmm ... pamietam tylko ze miałas cc Sad
całej historii nie znam, 2,5roku temu to szmat czasu.. pamiec mi szwankuje.

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 21, 2012 1:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

e tam ...spoko . Moja koleżanka właśnie urodziła ( w nocy) po 2 tygodniach od terminu. Wody czyste Wink. Oczywiście nie u nas tylko w Anglii

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 25 z 41