Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.9)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Maj 22, 2012 3:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia-no i takiego lekarza to ja rozumiem;)) skoro jest mozliwosc zeby bolalo jak najmniej, to czemu kobiety maja z tego nie korzystac!! Niech sobie taki madry lekarz urodzi!!! Oczywiscie sa kobiety co przechodza to lekko ale wiekszosc sie meczy dlatego ja nie zaluje, ze wzielam znieczulenie;)))) Lizelotko- oj tak, narzekalam, spac nie moglam, a jak chodzilam to maly razem ze mna i kopal w pecherz, co za masakra!! No i nie spieszylo mu sie tez na ten swiat;) moi poszli ma szczepienie a ja z maska na twarzy sprzatam a potem zumba;)
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Maj 23, 2012 9:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witamy sie i my Smile
w dwupaku...

własnie wrociłam od lekarza.
usg mi nie zrobiła, palpacyjnego tez nie - zapytała tylko czy sa skurcze a ja ze nie wiec ona na to ze nie ma potrzeby tam grzebac, i ze natura wie co robi.
zbadała tetno, pow ze idealne i tyle.
w niedziele mam termin ale mam sie nie sugerowac ta data bo z usg wychodzi nawet na czerwiec;/ Neutral
w pon mam stawic sie na ktg o ile nie urodze..
i tak bedzie codziennie lub co dwa dni,w zal od zapisu.
jesli nadal nic to wtedy wypisuje skierowanie do szpitala Sad

ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
wcale mnie to nie cieszy.
mowiła ze natura wie co robi i zeby nie przyspieszac, napewno wszystko sie rozwiaze w swoim czasie.
tak tylko ile ja bede wazyła a ile dziecko?! 4kg? Neutral

a wyniki z krwi ,zelaza i moczu mam idealne.

lizelotko moze i ja w CZerwcu sie rozpakuje Neutral
ale bedzie motyw jak tego samego dnia urodzimy.. Wink
ile Twoj Adaśko wazy? nie wiesz
??
wiezadła Cie bola?
matko.. wspołczuje.
mnie boki od przewalania sie, juz nie mam siły spac.
jak nadchodzi noc to od razu humor mi sie psuje bo znow bede walac sie nie wiadomo ile, wstawac to samo..
ehhh

Tosiu dzieki za odp.
co do mycia to mamy sciage ze szkoły rodzenia, nawet wiem w jakiej temp mam kapac i ile powinna wynosic temp w pokoju Razz
takze spoko maroko.
chodzilo mi tylko o to czy zwykłym oilatumem mozna myc głowke, wiem ze mozna i gra gitara..

tak sobie mysle jak urodze dziecko ok 60cm to moje bodziaki na 56 pojda w kat Sad
a tyle mamy fajnych ubranek.
jejku..
musze chyba meza zaciagnac do łozka bo nie wytrzymam jeszcze 2 tyg Sad

LAla a Cie skurcze wzieły z nienacka? bo juz nie pamietam Sad czy meczyłas sie pare ładnych dni?
bo jak zaboli tak pusci,ale to nie skurcze. chyba ze BH.

no to by było na tyle z nowosci.
czekamy dalej...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Maj 23, 2012 9:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
w niedziele mam termin ale mam sie nie sugerowac ta data bo z usg wychodzi nawet na czerwiec

Wind, z którego usg wychodzi Ci na czerwiec? Bo nam położna mówiła, żeby nie sugerować się datą z usg... Rolling Eyes No, chyba, że tą z usg w 12 tygodniu, ale nie później. Mi usg z 12 tygodnia pokazało tylko 3 dni późniejszy termin niż z OM, więc prawie nie ma różnicy.

wind_of_hope napisał:
mowiła ze natura wie co robi i zeby nie przyspieszac, napewno wszystko sie rozwiaze w swoim czasie

No w pewnym sensie tak jest, ale ja bym na Twoim miejscu popijała już herbatkę z liści malin, zaliczyła z mężem kilka przytulanek, połaziła na długim spacerze. Podobno to takie domowe sposoby wywołania porodu. A i jeszcze masaż sutków i piersi Smile Wtedy wydziela się oksytocyna, tak nam mówiła położna na szkole rodzenia i zabroniła masować teraz, jeżeli nie chcemy wcześniej urodzić ( no, ale w mojej grupie większość dziewczyn ma termin na lipiec, więc dla nich teraz rodzić to zdecydowanie za wcześnie ).

wind_of_hope napisał:
ile Twoj Adaśko wazy?

Hmm... jak było połówkowe usg to ważył 2 kg, miesiąc późńiej w 36 tygodniu ważył już 3 kg, zakładam więc że do terminu porodu dobije do 4, bo to znów miesiąc czasu... Shocked Może i dobrze że będzie to cc, bo maleńki to on nie jest Wink

wind_of_hope napisał:
tak sobie mysle jak urodze dziecko ok 60cm to moje bodziaki na 56 pojda w kat

Wind, a dużo takich kupowałaś? Bo ja to mam tylko kilka sztuk, a większość mam na 62 - 68. Przecież nawet jak będą na początki za duże, to jemu to przeszkadzać nie będzie Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Maj 23, 2012 1:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotka napisał:
Wind, z którego usg wychodzi Ci na czerwiec?

z pierwszego jak tylko poszłam potwierdzic ciaze.

jak bylismy prywatnie na połowkowym to wychodzilo nawet na 18maj ,ale to tez odpada. wiem ze nie powinno sie sugerowac tymi datami bo moze byc +/- 2 tyg.
u nas pozostaje +2 Neutral

lizelotka napisał:
zaliczyła z mężem kilka przytulanek,

on nie chce, boi sie wiec raczej nici z przyjemnosci.

lizelotka napisał:
połaziła na długim spacerze.

to tez nic nie daje, narzekam tylko na okropny bol plecow.

te sposoby to pic na wode, jednym pomoga innym nie.
mam znajoma ktora miała termin na 19maj, robila dosłownie wszystko łacznie z olejem rycynowym i nic sie nie ruszylo.
wkoncu pojechała na wywołanie i nie wiem co tam u niej Neutral

i masazu sutkow tez nam mowili w szkole r, nawet masaz szyjki sie zaleca ale ja sama nie dosiegne

moze lepiej nie bede sutkow zaczepiac bo jak tylko dotkne to chce mi sie sexu a ze mąz boidusza wiec kółko sie zamyka Neutral

co do body to 56 mam ok 20sztuk,w tym sek ze te 56 sa o wiele fajniejsze niz 62 Razz
no ale to nic.

lizelotko jak Twoj zapis KTG? rozumiesz wszystko?
tam sa jakies % oznaczone czy jak?
wiem ze podpina sie 2 pasy i kontroluje tetno i skurcze.
u Ciebie cos wyszlo czy ani 1 skurczybyka?

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Maj 23, 2012 1:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind...bywa różnie . Dlaetgo do terminu dodajemy lub odejmujemy 2 tygodnie. O tak dla wcelowania dobrego;). 2 tygodnie to dopuszczalny zakres. Spokojnie jeszcze troszkę i będzie po wszystkim Wink. To,że urodzisz w terminie lub po nieznaczy ,że dzidzia będzie duża. Moja koleżanka urodziła 2 tygodnie po terminie i jej Misia ważyła mniej niż moja Zu urodzona 3 tygodnie wczesniej;). Nie ma reguły

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Sro Maj 23, 2012 2:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind.... no to pozostaje Ci czekać Smile Może już niebawem Smile
Z zapisu KTG nic nie rozumiem, bo mi go nie dali, podpięli w szpitalu do mojej karty Wink Dostałam tylko taki dokument z informacją, że jest wszystko ok i nic się nie dzieje.

Dodano po 14 minutach:

A to my w 38 tygodniu:

Uploaded with ImageShack.us

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Maj 23, 2012 3:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć mamusie!

Ostatnio miałam problem z wejściem na biomedical Confused i się zastanawiałam, co u Was, ale widzę, że jeszcze w dwupakach. Wink

lizelotko widzę, że też masz tą pionową kreskę na brzuchu, mi ona nie zeszła do dzisiaj! Shocked A brzuszek fajny i wcale nie duży, popatrz, jaki ja miałam balon 6 dni przed porodem:

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/607/s5304033.jpg/][/URL]

Ło matko, to już prawie rok minął od tamtej pory?.. Shocked
A na kiedy masz termin cc? Bo nie doczytałam z racji mojej nieregularnej obecności tutaj.

Wind, lizelotko współczuję Wam tych końcówek i niewygody z tym związanej... Pamiętam doskonale, jak to było... Tylko że u mnie dodatkowo skurcze. 3 tygodnie przed cc były już dłuuuugie i bolesne. Confused

Wind widzę, że nie tylko będą 2 forumowe Adasie, ale i 2 forumowie Zunie! Laughing Słodkie imię dla małej księżniczki. Wink
Pisałaś o kąpielach - pamiętam taki motyw, że pierwszą kąpiel Adasia przeprowadziła moja teściowa. Nalała takiej wody, że od razu wydało mi się, że jest za ciepła, chociaż byłam zielona i niedoświadczona. Confused Mały darł się podczas kąpieli, a na drugi dzień, kiedy go kąpał mąż i nalał chłodniejszej wody, dziecko było spokojne i zrelaksowane.

tosiu, a dlaczego nie można umyć małej pisi w kąpieli, tylko należy przed?(wybacz dziwne pytanie)

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Maj 23, 2012 3:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko ale mały brzucholek masz Smile

mi kreska pojawiła sie jakos w 12tc i siedzi jak siedziała, ciekawe jak bedzie po porodzie?

łobuz ale chudziutkie nozki miałas/masz Smile Cool pepolka tez nie widac, a ponoc przy chłopcach wyłazi, e tam guzik prawda.

właz czesciej bo niedlugo sie rozpakujemy i nie bedziesz wiedziala Razz

lizelotko a rozstepy Cie nie dopadły?

Łobuz napisał:
tosiu, a dlaczego nie można umyć małej pisi w kąpieli, tylko należy przed?(wybacz dziwne pytanie)

moze dlatego ze w wodzie nie "wybierzesz"wszystkich brudkow?
a na "sucho" jest lepszy dostep?
poczekamy na odp specjalistki Smile

z chłopcami nie jest podobnie? nas na kapieli noworodka uczyli ze zarowno u dziewczynek jak i u chlopcow higiene miejsc intymnych przeprowadza sie przed sama kapiela, ale nikt nie mowił dlaczego Wink

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Sro Maj 23, 2012 5:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz napisał:
popatrz, jaki ja miałam balon 6 dni przed porodem:

Łobuz, no spory miałaś Smile Ale chyba byłaś szczuplejsza ode mnie Smile
Mój mi się wydaje gignatyczny, za każdym razem gdy próbuję ubrać buty, albo wytrzeć stopy po wyjściu z wanny Laughing

Łobuz napisał:
A na kiedy masz termin cc?

Na 6 czerwca, od dziś dokładnie z dwa tygodnie Smile

wind_of_hope napisał:
lizelotko ale mały brzucholek masz

Wind, pisałam już o tym wyżej Laughing
A Ty chyba też nie masz jakiegoś szczególnie dużego, co? Smile

wind_of_hope napisał:
lizelotko a rozstepy Cie nie dopadły?

Na brzuchu nie, ale za to na piersiach Rolling Eyes Crying or Very sad
Dobrze, że chociaż na dole, to może tak nie będzie widać mocno....
A Ciebie dopadły?

Dodano po 1 minutach:

wind_of_hope napisał:
nas na kapieli noworodka uczyli ze zarowno u dziewczynek jak i u chlopcow higiene miejsc intymnych przeprowadza sie przed sama kapiela, ale nikt nie mowił dlaczego

A nam mówili, że u chłopców myje się jajeczka normalnie w wanience jak resztę ciała...

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Maj 23, 2012 9:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotko Wink) fiu fiu Wink . Bardzo fajny brzusio
Dziewczyny chłopcy jednak różnią się od dziewczynek Wink Wink. Dużo łatwiej umyć chłopca bo własnie można to zrobić w kapieli . Oczywiście po jakimś czasie jak mamusia czy tatuś będą na tyle pewni i sprawni,że wszędzie Małego obmyją. Chłopcy mają wszystko na wierzchu. Jajeczka można obmyc bez problemu. Napletka na początku nie ściąga się i nie myje więc tylko jajeczka. A je bardzo łatwo umyć w wanience .
Dziewczynki maja wszystko zasłonięte wargami a takie maleńkie są te wargoleczki Wink ,że nie bedziecie w stanie umyć podczas kąpieli. A jeśli jż to na pewno nie dostaniecie się do zakamarków i nie umyjecie siusi dokładnie. Dlatego robi sie to przed. Nóżki w rozkroku i szuru buru;) W wanience wtedy tylko obmywamy pobieżnie.
Nie wiem czy dobrze wwyjaśniłam ale jak będziecie miały dziewczynkę to zrozumiecie o co mi chodzi. Ta siusiunia jest taka mikra ,że aż nie do uwierzenia Wink. Nie ma jak w kapieli jej umyć Wink.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 27 z 41