Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.9)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Maj 29, 2012 4:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spoko Tosiu ja poki co posiedze w domu, lozysko jest ok, wody tez,corka sie rusza wiec pozostaje mi siedziec i czekac.
panicznie boje sie szpitali wiec jesli mam do wyboru lezec i gapic sie w szpitalny sufit a relax w domu to wybieram dom Wink
licze na to ze nie beda mi wywoływac i samo sie ruszy.

lala a zumba to dla zabicia czasu czy zrzucenie kg?
własnie, duzo Ci zostało do osiagniecia upragnionej wagi?

Tosiu jak staranka? Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Maj 29, 2012 5:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind zumba jest super, bardzo mnie rozluznia,muzyka i taniec na full a przy tym ceiczysz rewelacja;) oczywiscie dla zrzucenia kilogramow, ale nie robilabym tego, gdybym nie lubila;) np silownia jest totalnie nie dla mnie:D na basen mam strasznie daleko, a zumbe 10min od domu;) z buta;) nie mam wagi, wiec nie wiem ile zrzucilam, ale mieszcze sie w ciuchy sprzed 3lat, ktore zostawilam sobie, bo je uwielbiam;) tylko oponka jest, mniejsza, ale jest:/ a brzuszki naprawde mi ciezko robic:/
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Maj 29, 2012 5:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Staranka Wink Pierwszy cykl bez tabletek w trakcie. Jeszcze dwa bez staranek tak aby jajniki zaczęły normalnie pracować. Powiem szczerze,że jestem przy domniemanej owulce a od 3 dni mam takie bóle ,że nigdy tak nie miałam. pewnie to za sparwą tabletek które brałam przecież odrazu po porodzie i kolejno przez ponad 2 lata . Teraz jajniki bzikuja.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Maj 29, 2012 7:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu jak sie czujesz bez wspomagania tabsami?
ja to nie wiem jak to jest brac tabletki. Razz
napewno wygodnie bo nie cieknie z Ciebie tona sluzu,i wiesz kiedy nadejdzie okres a taki kalendarzyk to wiadomo.
w sumie ja nie narzekam. nas nei zawiodł. Razz

lala rozumiem Smile
a mały z kim zostaje jak uciekasz na tańce??

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Wto Maj 29, 2012 8:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tatus zostaje;)) a jesli pracuje do 17:30 ( raz w miesiacu we wtorki) to na godzinke wpada nasz przyjaciel, ktory sam zostal uwaga dziadkiem w marcu:D i siedzi z Jamiem;))
Moderator

PostWysłany: Wto Maj 29, 2012 8:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj bez tabletek to pierwszy cykl więc nie wiem jak będzie z okresem. Nie mierze tempki bo nie mam jak . Wstaje o rónych porach. Jednak akurat teraaz tempka nie jest mi potrzebna bo lepszym wyznacznikiem płodności jest według mnie sluz. Przynajmniej dla tych którzy juz znają swój organizm Wink. Ja mam własnie pierwszy dzień płodny. Cudny śluz....oj byłoby z tego dzieciątko na 100%. Szkoda mi troszke ,że nie spróbujemy ale jednak odpuszczam jak radził lekarz.Mam nadzieję,że w kolejnym miesiącu będdzie równie płodny śluz i może zaowocuje..a może poczekamy jeszcze jeden Wink

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Maj 30, 2012 7:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No jesli lekarz kazal poczekac,to lepiej poczekac:)) chociaz powiem Wam,ze jak ja przestalam brac antykoncepcje bo zdecydowalismy sie na dzidzie,to nawet nie pomyslalam o tym,ze np moze byc ciaza blizniacza( pomimo,ze u N w rodzinie sa blizniaki ) albo,ze cos innego moze sie stac...Smile

Oj a taki ladny sluz masz Tosiu:))

Co do hormonow,to one sa szalone:P ja po ciazy jeszcze to odczuwam.
Kiedy wlosy przestana mi wypasac?Smile masakra jakas,cale szczescie,ze mam geste i grube,bo lysa bym byla. wlosy sa wszedzie...Sad

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Maj 30, 2012 12:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind bidusio współczuję tego ostatniego badania. Ale już wkrótce - lada dzień! - będziesz trzymała Zunię w ramionach i tuliła maleństwo. Nie wiem, czy mogę spytać, ale chcesz karmić piersią, czy od razu mleczkiem modyfikowanym?

tosia a gdyby się okazało, że są bliźniaki, jaka byłaby Twoja reakcja?? Laughing
Ja nigdy nie miałam nic przeciwko bliźniakom, nawet teraz, chociaż - znając - życie i mnie (nerwusa) - pewnie łatwo by nie było...
Oczywiście deyczja należy do Ciebie, ale ja bym próbowała już teraz!!!! A co się może złego stać?? Zupełnie nic. Wink

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Maj 30, 2012 2:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lala włosy przestaną wypadać . Mi po porodzie wychodziły garściami. Przeszło po jakiś 6-8 miesiącach. Kupowałam specjane ziołowe odżywki i nawet trochę pomagało.
Łobuz alż ja przeciwko bliźnakom nie ma nic Wink. Cieszyłabym się tak samo. NAwet jeszcze bardziej bo przecież dwójeczka Wink Wink. Nie powiem byłoby na pewno gorzej finansowo ale dalibyśmy radę jak i inni dają . To raczej chodzi o względy zdrowotne . Mam małą macicę i bardzo wąską szyjkę . Zu urodziłam wcześniej niż planowano około 3 tygodne. Z bliźniakami wiadomo nie donosi się zazwyczaj cioąży do końca. A jaby było w moim przypadku? Nie wiadomo. Możliwe ,że ciąża przebiegałaby bez żadnych problemów ale gdyby jednak coś się działo?? I to gdyby mnie przeraża. Oczywiście zdaję sobie sprawee ,że nie koniecznie musi być ciąża mnoga teraz . Przecież mozliwe ,że kolejnych cyklach też bedzie szansa. No ale tak jak wczesniej Wam pisałam...panikuję Wink Wink. NIe wiem czy jest sens w tym strachu ale jednak on jest Wink.Co ma byc to będzie czy teraz czy w kolejnym cyklu. Czy bliźniaki czy pojedyńcza ciaża nie zrobi mi różnicy ale jednak przynajmniej jeden cykl odpuszczam tak aby zobaczyć jak te moje jajniki bedą działały

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Maj 30, 2012 2:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tez przeciwko blizniakow nic nie mam,choc nie wiem jakbym dala rade:) z jednym jest ciezko,a co dopiero z dwojka Wink ale kobiety co maja blizniaki i wiecej mowia,ze nie wyobrazaja sobie miec jedno Smile)

Tosiu-ja mam nadzieje,ze przestana mi wypadac,bo mam dosc,kupilam szampon dla facetow z kofeina ,na lysine:P bo sa mocniejsze niz te dla kobiet i biore witaminy...dobrze,ze nie mam slabych i cienkich wlosow.

Jamie mi wlasnie zasnal,a ja z nudow ogladam jakies bzdury:D
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 31 z 41