Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.9)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Cze 03, 2012 3:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny!!!
Co oznacza lekko brunatny z domieszka rozowego sluz?!
Mam od 2 dni,od ostatniego,ze tak powiem stosunku....
nigdy tak nie mialam...
moze plastry?!
Jak bede w PL to i tak ide do lekarza i chce zmienic antykoncepcje,bo po ciazy bardzo zle czuje sie po plastrach...dlatego tez nakladam je przed spaniem,zeby to zle samopoczucie bylo jak juz podczas snu,zrobilam tak wczoraj,ale dzis niestety nienajlepiej sie czuje...
boze,ja mam nadzieje,ze dzialaja i ja NIE jestem w ciazy!
ale okresy pomiedzy sa okresami i to takimi konkretnymi...

PostWysłany: Pon Cze 04, 2012 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WIND - mysle o Tobie Wink) !!

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Cze 05, 2012 12:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja też trzymam kciuki i czekam na kolejne radosne wieści!

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Cze 05, 2012 2:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lalunia myslę,że to plamienie z antykoncepcji . Być może jednak źle dobrana co nie znaczy,że nieskuteczna.

Wind...juz pewnie jestes po....

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Cze 05, 2012 3:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki, bardzo Wam dziękuję za wszystkie gratki Smile
Co do Waszych pytan...
CC zniosłam tak sobie, urodziłam we wtorek i dopiero wczoraj czułam się na tyle dobrze, żeby w miarę normalnie funkcjonować. Jeśli bym mogła wybierać, nigdy więcej cc. Dużo bólu przez pierwsze 3 dni, a tu trzeba się maluszkiem zajmować. Jak płakał, to musiałam wstać, a zajmowało mi to czasami ze 2-3 minuty, a on biedaczek płakał Sad
W szpitalu byłam od wtorku do piątku.
Adaś dostał w pierwszym badaniu tylko 7 punktów, ale już w kolejnych 8, 9 i w końcu 10 punktów w skali Agpar.
Nikt nie wie dlaczego, bo na KTG i USG było wszystko ok, ale jak go wyjeli, nie bardzo chciał oddychać, musieli mu podać tlen i zrobić masaż ciałka, bo miał słabe odruchy. Potem ja pojechałam na salę pooperacyjną, a jego zabrali, położyli pod lampę grzewczą i podłączyli do monitorowania funkcji życiowych. Tak przez 3 godziny. Na szczęście wszystko było ok, więc w końcu mi go przywieźli, a on od razu z ogromną siłą przyssał mi się do piersi Smile Moje szczęście nie miało granic Smile
Przy wypisie był zdrowiutki jak każdy inny noworodek, i jako jedyny na naszej sali nie był dokarmiany sztucznie, mały ssak Smile
A oto moje szczęście Smile

Wind, jestem ogromnie ciekawa... Smile Urodziłaś? Smile
Lala, Tosia, z mojej rany po cc, soczy się taki żółto-brunatny śluz Sad Czy to normalne? Miałyście tak? Jutro mam zdjęcie szwów, to zapytam, ale może któraś z Was mi odpowie dziś....
No i jeszcze jeden szew mi pękł Sad Schował się prawie cały w ciele i widać tylko malutki koniuszek, który nie wiem czy byłabym w stanie uchwycić pensetą. Myślicie, że mi go wyjmą bez problemu? Boję się, że żeby go wyjąć, będą mnie gdzieś nacinać, albo co... Sad

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Wto Cze 05, 2012 5:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotko-co za cudo:))) az sie wzruszalam:) szczegolnie,ze wczoraj ogladalam zdj Jamiego jak byl taki malutki Smile sliczny Smile

No i tu wlasnie widac na zalacoznym przyslowiowym obrazku,jedne cc znosza super,a drugie nie Smile dlatego nie warto sie nastawiac,ze o chce cc,bo bedzie lepiej...nie...bo nigdy nic nie wiadomo.

Kochana,ja nie mialam w ogole problemow z moja rano ani ze szwami,mysle,ze to ropa,albo zle Ci sie goi,wez wacik z woda i przemywaj,zeby zakazenie sie nie zrobilo. i myj tylko szarym mydlem! lepiej nie uzywac do tego zadnych pachnacych specyfikow.

A Lizelotko pojechalas do szpitala bo mialas skurcze,czy jak? bo w koncu mialo to byc 6ego:))

Tosiu-mam nadzieje,ze skuteczna,bo wkrecam sobie:D
Przed ciaza plastry rewelka,teraz najwidocznie nie,dlatego zmieniam na bank,w PL ide do lekarza:)
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Cze 05, 2012 8:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj wzruszyłam się ....cudeńko maleńkie . Niech zdrowo rośnie.
Co do rany to mi się nic a nic nie sączyło. Oczywiście po cięciu miałam założony opatrunek i jak sprawdzałam to był własnie w tej mazi brunatno żółtawej ale to ze dwa dni max. Później rana się zasklepiła odpowiednio i już nic a nic się nie sączyło. Wiesz albo coś się papra i może jakieś sączki Ci założą albo najzyczajniej gorzej Ci się zabliznia rana . Tak czy siak przy zdjęciu szwów powinni to sprawdzić. Może dostaniesz tylko cos do smarowania. Nie powinno byc tragicznie ale sprawdzić trzeba.Szew owinni wyciagnąć bo to jeden długi. Nacinają z jednej i drugiej strony i ciągną jedną nitkę .
Szkoda ,że cesarkę tak cięzko znisłaś. Dla mnie było super. No ale każdy inaczej znosi poród. wiadomo bolało ale było ok i nie tak strasznie. Ja miałam o tyle "dobrze",że cesarke miałam skończoną o 18 zanim wyleżałam to co musiałam była późna godzina więc dziecka nie dostałam na noc. Dopiero po 11 następnego dnia przywieźli mi ja i tak tylko na chwilę bo nakaz leżenia i nie dzwigania był. opiero wieczorem pierwsze chodzenie, prysznic. A kolejnego 3 dnia dopiero wyjscie na normalna salę i dziecko na cały dzień i noc. Tak czy inaczej przez ponad dwie doby byłam "obsługiwana" i wyreczana we wszystkim co jest według mnie bardzo dobre.

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Wto Cze 05, 2012 9:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mialam szwy rozpuszczalne,takze nie mialam ''przyejmnosci'' sciagania ich.
mi sie nic nie saczylo tak jak pisalam,wiec nie pomoge,po prostu przemywaj by nic tam sie nie papralo. A jak pojdziesz na sciaganie szwow to Ci powiedza co i jak.

No tak jak pisalam,nie ma reguly,jedna przejdzie cc super,jak my z Tosia,a druga nie Sad
ja tez nie mialam malego na noc,wiec moglam sie wyspac,co bylo mi strasznie potrzebne!

Dasz rade Lizelotko,bedzie ok:)) i super,ze masz pokarm:*

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Cze 06, 2012 1:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko jaki CUDNYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!
Prześliczna Kruszyneczka, proszę natychmiast ucałować to maleństwo od forumowej cioci!! Aż mi się znowu zachciało takiego maluśkiego Bubusia... Embarassed

Współczuję przeżyć po cc, ale już po wszystkim!
Myślę, że te wycieki z rany powinnaś skonsultować z lekarzem.
Co do ściągania szwów - nawet sobie tym głowy nie nabijaj - to nic a nic nie boli, tylko stresa człowiek ma. Wink

lala myślę tak, jak tosia, że to wszystko od antykoncepcji, która w tym wypadku może być niewłaściwie dobrana...

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Cze 06, 2012 6:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lobuz- no tez mi sie tak wydaje,ale wiesz pojawila mi sie myslowa w glowie!!! Jezuuuu masakra:D
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 34 z 41