Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 10:13 pm Temat postu: |
|
|
minimka napisał: | ale jajeczko jeszcze tam było skoro |
nie wiesz do konca kiedy była owulacja. mozesz tylko przypuszczac. chyba ze kupisz sobie testy owulacyje,ale najłatwiej poznac ja po kłuciach w jajnikach - wtedy prawdopodobnie peka pecherzyk i wydostaje sie komorka jajowa ktora jest zdolna do zaplodnienia tylko 12godzin. wiec jesli dojdzie do wytrysku w trakcie dni płodnych to plemniki moga przezyc w sluzie do 3dni az napotkaja jajeczko, jesli do niego nie dojdzie komorka obumiera i zostaje wydalona podczas okresu. jesli okresu nie ma tzn ze do komorki dostał sie plemnik ktory ja zapłodnił i ona z jajowodu powedrowała do macicy gdzie nastapiło zagniezdzenie,a w rezultacie ciaza.
mam nadzieje ze rozumiesz ?
minimka napisał: | nie miałam żadnego śluzu |
to ze nie miałas sluzu na zew nie oznacza wcale ze nie miałas go w srodku. czasem umiejscowia sie na samym przedsionku pochwy najlepiej wsadzic palec i sobie spr. i zobaczysz ze jest tyle ze nie wypływa na majtki _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
minimka
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 5:51 pm Temat postu: |
|
|
Cześć
@ przybyła dzisiaj w nocy jest gęsta i taka jak zawsze.
Czyli możliwość ciąży- BRAK?
Dodano po 1 minutach:
A po tym czy była wtedy owulka to wiem bo zawsze aż mnie skrzywi i muszę siedzieć zgięta ostro chwilę, a to pamiętam. A co do śluzu to zawsze głęboko sprawdzam i nie było płodnego był serek taki biały gęsty ale niezbyt dużo. Ale w końcu @ przyszła ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 6:57 pm Temat postu: |
|
|
no mowiłam ze bedzie
pzdr _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
minimka
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 9:14 pm Temat postu: |
|
|
Wiem, że mówiłaś, ale mam pytanko czy ten spóźniony okres ma prawo być trochę słabszy? Bo już teraz taki lżejszy a zazwyczaj 2 pierwsze dni miałam powódź wręcz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 10:20 pm Temat postu: |
|
|
ma prawo.
cykl sie moze zmienic..
tzn to ze miałas od poczatku bolesne miesiaczki to nei oznacza ze do konca zycia takie beda
ja pamietam ze na poczatku jak dostałam @ to tez cierpiałam, skrecałam sie z bolu..a z perspektywy lat,wielu lat wszystko sie zmieniło i okresu prawie nie czuje, tzn bolu a tabletek zadnych nie biore. poprostu dojrzała baba chyba jestem i juz mam nadzieje taki bezbolesny okres mi zostanie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
minimka
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 8:55 am Temat postu: |
|
|
To dobrze bo się wystraszyłam znowu bo gdzie indziej się naczytałam, że może występować w ciąży, ale skoro mam 2 dzień taki słaby już to co będzie w następne(normalnie miałam od3-5 dni)? Pierwszy dzień na początku w miarę wszystko ok i nawet zakrzepy miałam i gęstą bardzo czerwoną krew a tak od 16/17 jasna krew ledwo ledwo, w nocy więcej w sumie to mnie zalało,ale bez zakrzepów i jasna krew. A i jeżeli dostałam @ z nocy 28/29 to następnej @ mogę się spodziewać? Zazwyczaj miałam cykle 29 dniowe. Teraz się spóźnił trzy/dwa dni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 9:13 am Temat postu: |
|
|
nie wiem kiedy dostaniesz nast okres. musisz sobie mniej wiecej załozyc + - pare dni.
cykl sie waha.
mozesz dostac po 29dniach a mozesz i w 33dniu.. no ja niestety wrozka nie jestem _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Mogą się wydostać...Jak najbardziej mogą... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 10:08 pm Temat postu: |
|
|
no własnie.tez tak mysle.
jak moga zostac pod napletkiem i sie nie wypchac na zewnatrz?
przeciez spuchłoby Ci tam jak nie wiem co... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
jasio1357
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 3:42 pm Temat postu: |
|
|
ale prawdopodobieństwo tego że się wydostana jest podobno małe ?
no tak ale jeżeli nie skończyłem w niej ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|