Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 22, 2013 10:58 pm Temat postu: |
|
|
W ciążynie powinnas byc jesli nie odbylas pelnego stosunku,lub jeslinie wprowadzilas spermy do pochwy.
Co do plamienia, moze to byc zwiastun okresu lub jakas infekcja. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nika520
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 4:26 pm Temat postu: |
|
|
Cześć dziewczyny. Mam pytanie. 28 września uprawiałam seks z chłopakiem. Po jakiś 10 minutach niestety pękła nam gumka... Wytrysku w środku nie było, ponadto chłopak był daleko od orgazmu (powiedział że potrzebowałby min 5-10 min jeszcze). Okres ostatni miałam 23 września, trwał około 6 dni. Zwykle moje cykle to 30-33 dni. Jestem strasznie zdenerwowana, czy jest możliwość zajścia w ciąże? Naczytałam się o preejakulancie i możliwości, że są w nim plemniki... W kalendarzyku obliczyłam,że jeszcze wtedy są to dni nie płodne... miały mi się zacząć dopiero około 5-6 października, przynajmniej tak obliczyłam. Jednak i tak strasznie się stresuje
Jaka jest wasza opinia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 11:14 pm Temat postu: |
|
|
Skoro nie bylo wytrysku i byly dni nieplodne, to nie ma szans na ciaze. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lejdilejdi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Paź 11, 2013 4:51 pm Temat postu: |
|
|
hejka , w wikpedii pisze "Niedawno opublikowane wyniki badań klinicznych (2011) przeprowadzonych na małych grupach mężczyzn wskazują, że preejakulat może zawierać znaczne ilości żywych i ruchliwych plemników.."
więc ja już nie rozumiem, czemu badania (chyba z 2008) wykazały, że nie zawiera ich, czy ktoś zna realne fakty, czy to po prostu wielka niewiadoma?,bo zdanie ginekologów też są podzielone. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Paź 12, 2013 6:40 pm Temat postu: |
|
|
Jesli chodzi o badania, proponuje poszukac konretnego artykułu, a nie bazowac na danych z wikipedii... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AlkaJ
|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 1:06 am Temat postu: |
|
|
Ponad miesiąc temu uprawiałam petting z moim chłopakiem. Bałam się, że mógł przenieść nasienie na palcach do mojej pochwy. było to na 8 dni przed spodziewanym okresem. Okres dostałam w terminie, zaczął się od zabarwionego śluzu, potem krwawienie ale trochę słabsze niż zazwyczaj przez około 5 dni potem znowu śluz zabarwiony resztkami krwi. Razem około 8 dni.
Naczytałam się jednak o możliwości miesiączkowania w ciąży i bardzo się boję.
Czy mogło to być plamienie, czy to raczej był okres. Dodam, że od zakończenia zrobiłam dwa testy. Drugi wczoraj rano. Oba negatywne. Czy są wiarygodne?
Bardzo proszę o odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 1:59 am Temat postu: |
|
|
Test jest wiarygodny jesli zostal wykonany 14-16 po stosunku.
Co do dnia w ktorym moglo dojsc do przeniesienia spermy - jak długie masz cykle? (podaj najkrotszy i najdluzszy z ostatnich 12 o ile to mozliwe, długość cyklu liczymy od pierwszego dnia iesiączki, do dnia poprzedzającego pierwszy dzień kolejnej.) _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AlkaJ
|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 7:28 am Temat postu: |
|
|
Cykle mam regularne, 27 dniowe licząc od pierwszego dnia okresu i potem 28 dnia następna miesiączka. Tak też wystąpiło to krwawienie.
Była w nim żywa krew i to długo.
Test został wykonany nawet 16 dni od zakończenia tego krwawienie, więc chyba wiarygodny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aleksandras
|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 3:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam,piszę ponieważ za bardzo schizuje, wiem sama jestem sobie winna, alee tak to jest jak człowieka ponosi,ostatnio współżyłam z TŻ jednak na samym początku wszedł we mnie bez zabezpieczenia i trwało to kilka chwil po czym założył prezerwatywę, wszystko by było ok, gdyby nie to, że prawdopodobnie miałam dni płodne, moje cykle to 26-30 i już nie wiem co myśleć czy w tym prejakulacie sa plemniki zdolne do zapłodnienia czy nie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Paź 26, 2013 1:48 am Temat postu: |
|
|
AlkaJ Wychodzi więc że dni płodne masz miedzy 7 a 16 dniem cyklu. W związku z tym, petting nie był niebezpieczny.
aleksandras zasadniczo nie, chyba ze tuz przed tym stosunkiem mial wytrysk i nie oddał moczu. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|