Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 12:10 pm Temat postu: |
|
|
caameroon plamienia - sprawa indywidualna - plamienia zwykle sa tak jak piszesz bladorozowe, co do dlugosci to wg mnie powinny trwac jeden dzien, ale moge sie mylic.
Na wszelki wypadek wybralabym sie na twoim miejscu do lekarza, badania nie zaszkodza, a przynajmniej uspokoją. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
caameroon
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 6:47 am Temat postu: |
|
|
mala_mi napisał: | caameroon plamienia - sprawa indywidualna - plamienia zwykle sa tak jak piszesz bladorozowe, co do dlugosci to wg mnie powinny trwac jeden dzien, ale moge sie mylic.
Na wszelki wypadek wybralabym sie na twoim miejscu do lekarza, badania nie zaszkodza, a przynajmniej uspokoją. |
I wybrałam sie do lekarza.. faktycznie plamienia to sprawa indywidualna, mogą trwać tak długo jak u mnie. Oczywiście nie mogłam nie zapytać czy w preejakulacie są plemniki i uwaga usłyszałam, że SĄ i SĄ ZDOLNE do zapłodnienia.. ja nie komentuje tej odpowiedzi bo sie nie znam ale taka jest opinia lekarza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 10:25 am Temat postu: |
|
|
są i są zdolne do zapłodnienia owszem - przed samym wytryskiem w wyniku tzw zjawiska kropelkowania. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Migisi
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 2:14 am Temat postu: |
|
|
Witam. Widzę, że dawno temat nie był poruszany, ale zaczynam panikować, co chyba znaczy, że powinnam się opanować co do baraszkowania z facetami;/ Chociaż fizycznie czasami nie mogę wytrzymać No ale do rzeczy: mam 20 lat i jestem dziewicą. 25. lipca zabawiałam się z moją sympatią - nie doszło do stosunku - on troszkę tylko, że tak to ujmę "umaczał" swojego penisa w mojej pochwie, samym koniuszkiem. Wcześniej nie miał wytrysku, ale parę razy doprowadzałam do tego że wydzielał się preejakulat, no i po tym właśnie mnie tam dotykał swoim członkiem. Boję się, bo nie dość, że panikuję, to jeszcze wyczytałam na innych forach opinie lekarzy i przeraża mnie fakt, że ogólnie - nie tylko kilka sekund przed wytryskiem - w wydzielinie mogą znajdować się plemniki. W dodatku zgłupiałam i nie wiem jak w końcu liczyć te dni płodne;/ Mój okres zaczął się 16. lipca, a trwał do 23. Moje cykle są różne - ostatni trwał 27, ale za to poprzednie - 32, 34, 30 - i w sumie najczęściej mam coś koło albo ponad 30 dni. Uwielbiam dzieci, ale teraz nie czas na to, bo byłabym samotną mamą i nie dokończyłabym wymarzonych studiów, nie wspominając o rodzicach;/ Proszę doradźcie coś
I jeszcze jedno - kiedy powinnam w razie czego robić test ciążowy? I czy po konsystencji śluzu da się poznać, czy jestem w ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 10:58 am Temat postu: |
|
|
1. skoro wytrysku nie bylo nie ma mozliwosci ciazy
2. jak liczyc dni płodne: prosze bardzo wystarczy poczytac:
http://www.biomedical.pl/forum/jak-wyliczyc-dni-plodne-nieplodne-vt9930.html
3. No na przyszłość radzę trochę wcześniej myślec o konsekwencjach takich zabaw. Bo czasem o tym decydują o tym ułamki sekund.
4. Na innych forach, zwykle piszę się takie rzeczy zeby małolaty uważały bardziej, aby nie zabierały się za seks za wcześnie, albo chociaż uważały.
5. Test ciążowy minimum 14 dni od stosunku (sytuacji), albo w dniu spodziewanej miesiączki. jesli moge Ci coś doradzić, zrób sobie test z krwi BHCG mozna go zrobic w laboratorium medycznym - przynajmniej da 100% pewność.
6. Po konsystencji śluzu nie da się okreslić czy jest się w ciaży czy nie, to jest kwestia indywidualna. Pamiętaj że śluz zmienia się w trakcie cyklu.
Dodano po 30 sekundach:
7. A i jeszcze jedno objawy ciąży występują dopiero kolo 6-8 tygodnia ciaży _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Migisi
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 12:16 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedź. Nie wiem już w końcu, czy mam się martwić czy nie? Na przyszłość na pewno będę uważać;/ Jeżeli dostanę okresu, to myślę, że taki miesiąc niepewności będzie dla mnie dobrą nauczką;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 1:14 am Temat postu: |
|
|
Migisi napisał: | Dziękuję za odpowiedź. Nie wiem już w końcu, czy mam się martwić czy nie? |
tak jak napisałam powyżej:
"1. skoro wytrysku nie bylo nie ma mozliwosci ciazy " _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Migisi
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 9:59 pm Temat postu: |
|
|
Ufff dzięki:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewciaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 11:38 am Temat postu: |
|
|
mam pytanie, czy jest mozliwosc ze zaszlam w ciaze jezeli podczas stosunku z chlopakiem spadla nam prezerwatywa, ale zorientowalismy sie po jakiejs chwili i przerwalismy stosunek? Boje sie poniewaz od tamtego czasu mialam juz 2 miesiaczki aczkolwiek ta druga byla dosyc skapa, tydzien przed mialam pms a sama miesiaczka trwala 3 dni z czego tylko jeden dzien byla w miare obfita(pojawily sie skrzepy) i bardzo bolesna, po czym wystapilo juz tylko lekkie plamienie i lekkie bole brzucha. Czy wogole w ciazy mozliwe jest wystepowanie pms ? Dziekuje za odpowiedz! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 12:25 pm Temat postu: |
|
|
Czy nastapil wytrysk podczas tego stosunku?
Nie sadze zeby byla to ciaza, jesli nie bylo wytrysku t o nie ma szans na ciaze. No chyba ze nastapil wytrysk w tej zsunietej prezerwatywie to nic nie mozna wykluczyc.
Jesli nie bylo wytrysku to ciazy nie ma, jesli jednak byl wytrysk to dla 100 % pewnosci zrob test... ale i tak mysle ze dwie miesiaczki od tego czasu powinny wykluczyc ciaze no ale... lepiej sie upewnic _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|