Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 10:07 am Temat postu: |
|
|
jeżeli się zabezpieczaliście, to wątpię, żeby to była ciąża... może dieta, stresy, podróże? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
monalizam
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 2:40 pm Temat postu: |
|
|
hmm.. ostatnio miałam duzo stresu na koniec sierpnia... a podróżować jedynie podróżuje ale to raptem po 300km... i to raz w miesiącu... wiec nie wiem czy to ma jakiś związek z brakiem okresu..albo czy alkohol moze miec na to wpływ...???...bo teraz zaczynam sie przejmowac tym ze nie dostaam tego okresu... spoznia mi sie juz jakies 14 dni..;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Alkohol nie powinien mieć na to wpływu. Ale stres, zmiany klimatu jak najbardziej. Zrób sobie test jak minie 14-16 dni od stosunku. Tak dla pewności.
Jeśli okres dalej się nie pojawi, to wskazana byłaby wizyta u ginekologa. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
monalizam
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 9:45 pm Temat postu: |
|
|
bo tak ogolnie nie ufam ginekologa... w moim okregu..bo w styczniu tego rok byłam podobno w ciazy w 6tyg. i tez prze 2 miesiace nie miałam okresu a po tyg. dostałam okres i nagle nie byłam wcale.. bo pani ginekolog sie pomyliła... a teraz to juz swiruje .. i sam nie wiem co sie dziej naprwwde.. i nie moge odnalesc przyczyny braku okresu.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 10:30 pm Temat postu: |
|
|
Zrób sobie test z krwi. On da 100% pewności. Tylko musisz iść do laboratorium. koszt ok 30 zl.
A przyczyny ci podałyśmy. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eda20
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 7:36 pm Temat postu: |
|
|
mam problem. nie ma okresu spużnia mi sie tydzien a wczesniej wspułzylam z chlopakiem ale bylismy zabezpieczeni. gumka nie pękła. a teraz nie mam okresu a dzis wystąpilo dziwne plamienie. niewiem czego to moze byc skutkiem. czy jestem w ciazy? choc moge wspomniec ze 2 miesiace wczesniej zazywalam yasmin. odstawilam i mialam potem normalny okres a tera go nie ma a pozatym bez tabletek zawsze mialam nieregularne miesiączki a czasem nawet ich brak. prosze o szybką odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 8:07 pm Temat postu: |
|
|
jeszcze po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej okres może nie być regularny. organizm musi wrócić do normy. wg mnie w ciąży nie jesteś _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 8:07 pm Temat postu: |
|
|
Skoro zabezpieczenie nie zawiodło,a wcześniej miałaś problemy z regularnością cyklu to o co chodzi...
Musisz iść do ginekologa na wywołanie jak w ciągu kolejnego tygodnia okres się nie pojawi...I znów zacząć brać tabletki... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eda20
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 8:27 pm Temat postu: |
|
|
ale w poprzednim miesiącu okres byl normalnie to dlaczego teraz nie ma? i skąd te plamienie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 10:47 pm Temat postu: |
|
|
ano o to że Twój układ wewnątrzwydzielniczy wrócił do "normy" czyli do stanu sprzed kuracji hormonalnej...
Tak po prostu jest. Musisz powtórzyć kurację... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|