Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Problem ze wzwodem/erekcją - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 20, 21, 22  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Sprawy łóżkowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Borys

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Nie Lip 19, 2009 1:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

meryl napisał:
Trafna uwaga - impotencja nie jest postrzegana jako choroba, ale cecha mężczyzny. i Z tego powodu mężczyźni wstydzą się iść do lekarza i podejmować leczenia. Skutki oczywiście okazują się opłakane.

Zaraz, zaraz...zaburzenia erekcji to nie synonim impotencji. Nie można tych dwóch zjawisk porównywać. Zaburzenia erekcji mogą wynikać ze stresu - obawy przed niechcianą ciążą, kompleksów, niepokoju, zmęczenia, problemaów z ciśnieniem. Z zaburzeniami można sobie dać radę nawet bez medykamentów. Czasami wystarczy rozmowa z psychologiem, seksuologiem. Natomiast impotencja to choroba, która wymaga zabiegów , zastrzyków...i dotyczy przewaznie mężczyzn po 50 roku życia. Zaburzenia erekcji natomiast mogą wystąpić u faceta/chłopaka w każdym wieku. I jest to po prostu zaburzenie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
meryl

PostWysłany: Pon Lip 20, 2009 12:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trafna uwaga Borys - zaburzenia erekcji to nie synonim impotencji. Trzeba odróżnić zaburzenia od choroby, która wymaga konkretnego leczenia.
Powrót do góry
Fluff

PostWysłany: Pią Lip 31, 2009 12:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak czy siak jest potrzebne leczenie - takie, czy inne... Bo zaburzenia mogą się przerodzić w impotencję, jeśli nic się z nimi nie zrobi Sad
Powrót do góry
Borys

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Pon Sie 03, 2009 4:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem, nie jestem specjalistą, nie wiem czy zaburzenia mogą doprowadzić do całkowitej impotencji. Prawdę mówiąc to nie sądze, by to w ten sposób działało, w każdym razie seksuologów u nas jest pod dostatkiem i z każdym problemem można sobie poradzić. Wiadomo, im wcześniej tym lepiej
Powrót do góry
krychaa

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w takich przypadkach lepiej iść do lekarza specjalisty i od niego dowiedzieć się jakie są przyczyny zaburzeń z erekcją. nie można się zaniedbywać żeby kobieta miała z Was pożytek, także polecamy lekarza;)
Powrót do góry
4now

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 3:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!
Naczytałem się tego tematu. Mam problem ze wzwodem jednak nie taki sam jak poprzednie więc piszę.
Jestem z dziewczyną w ubraniach, przytulamy się, całujemy i uprawiamy,że tak powiem pieszczoty. W tych sytuacjach nie ma żadnego problemu ze wzwodem, jest wszystko okey.
Kiedy jesteśmy bez ubrań, robimy grę wstępną nie mam problemów z podnieceniem kobiety. Ja mam problem ze wzwodem. Normalnie jest jak flak,nawet nie drgnie a jestem podniecony psychicznie.
Wydaje mi się to dziwne i podejrzewam ale nie chce mi sie w to nawet uwierzyc ze jest jakas blokada psychiczna ale czemu jak ja tego chce wrecz pragne sexu, wiec troche sie wyklucza.
jestem zdrowym i wysportowanym chłopakiem.
pomocy. . . !
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 3:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No jest dokladnie tak jak mowisz, masz psychiczna baiere, jesli nie jestes doswiadczony to wiele wyjasnia. Sporo mezczyzn ma na poczatku z tym problem, probojcie, moze pomyslcie nad odpowiednia atmosfera, moze jestes spiety ze ktos was "nakryje"? Czasem takie detale maja na to wplyw.
Moze warto sie rozluznic wzias wspolna kąpiel, moze jakies winko (nie w duzej ilosci bo efekt moze byc oplakany) ... no pomyslcie nad oprawa, moze o to chodzi.

Jak to ie bedzie pomagalo to moze warto wybrac sie do seksuologa... ale najpierw pomyslcie o "domowych sposobach" Smile

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 3:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sam nie wiem.
a jeśli to nie psychika to co by to mogło być...
jak nie psychika i brak innego powodu mojego niepowodzenia to moze poprostu 'słabsze chwile'?
jak też nie to to chyba się wybiore do lekarza...
powiedzcie jeszcze... chyba nie moze być tak ze jestem impotentem jeśli jak jestesmy w ubraniach i zlapie ją za piersi to już mam wzwód?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 3:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To jest poprostu jakas psychiczna blokada przed wspolzyciem. Podswiadomie wiesz co nastapi i sie "spinasz" ot to caly problem... musisie postarac sie jakos to wyeliminowac. Ja obstawiam bariere psychiczna. Poeksperymentujcie z atmosfera... albo bardzo dobra metoda: spontan! To dziala, oczywiscie radze np jakos sie zabezpieczyc (np nosic " na wszelki wypadek prezerwatywe"). Ale spontanicznie jakos tak, bez nastawiania sie tylko tak bum, niespodziewanie Smile POmaga Wink

PostWysłany: Pon Lis 09, 2009 9:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie zaszkodzi iść do lekarza specjalisty, po rozmowie na pewno coś zaradzi. nie bój się, nie zawsze "trzeba pokazywać" Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Sprawy łóżkowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 20, 21, 22  Następny
Strona 12 z 22