Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
~artemida
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 9:39 am Temat postu: Rozstepy - Temat zbiorczy |
|
|
A czy te maści/żele działają też skutecznie na rozstępy?
Właśnie zakupiłam ten droższy żel i niedługo zacznę go stosować...
Ale wolę się upewnić czy można i czy ma to jakiś sens? Powiem tylko, że niestety, ale rozstępówm mam bardzo dużo i szpecą mnie niesamowicie, nie mówiąc już o tym jaka jest skóra w miejscu, gdzie występuja :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya
|
Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 5:29 pm Temat postu: |
|
|
z tymi kremami "cud" to naprawdę bardzo trudno polecić..
Trudno określić jakie kto ma roztępy..
hhmm..
Słyszałam, ze dobre są z ekstraktem z pomarańczy, albo algów..
Osobiście polecam serum z Eveline z dodatkiem kofeiny, mentolu oraz mirząbiu japońskiego.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcia Gość
|
Wysłany: Nie Kwi 30, 2006 7:31 pm Temat postu: |
|
|
Rostepy to nie nieodwracalne rozciagniecie sie skory i tego procesu nie da sie cofnąć, zadne super kremy nie pomogą, takie jest moje zdanie,ja tez uzywalam rozne kremy i efektow niestety nie zauważyłam,jak skora sie rozciagnie tak ze juz koniec niestety. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya
|
Wysłany: Nie Kwi 30, 2006 7:41 pm Temat postu: |
|
|
marcia napisał: | Rostepy to nie nieodwracalne rozciagniecie sie skory i tego procesu nie da sie cofnąć, zadne super kremy nie pomogą, takie jest moje zdanie,ja tez uzywalam rozne kremy i efektow niestety nie zauważyłam,jak skora sie rozciagnie tak ze juz koniec niestety. |
owszem ale warto ja choć trochę ujędrnić, poprawić jej koloryt |
|
Powrót do góry |
|
|
|
katiti Gość
|
Wysłany: Sob Sie 05, 2006 11:56 pm Temat postu: rozstepy |
|
|
zrobiłam sobie po ciazy 3miesieczna kuracje Loreala Korektorem na rozstepy - efekty rewelacyjne, na jednym udzi enic nie widac, na drugim ledwo co. Kolezanka kolezanki;) stosowala za to 3x dziennie zel Bielendy Endorfiny wyszczuplający i Dermiki antycellulitowy(tez sie dziwilam,ale pomoglo)(zielony) balsam i tez pozbyla sie rozstepow - w tym wypadku nie wiem, ktory z dwoch skuteczniejszy, nie wiem w jakiej kolejnosci itp.ich uzywala . Nie polecam natomiast Dax Cosmetics - zero efektow. Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
naneczka
|
Wysłany: Nie Sie 06, 2006 3:01 pm Temat postu: |
|
|
moglabys mi powiedziec jak dokladnie nazywa sie ten korektor loreala?? ja juz ze 3 lata walcze z rozstepami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lerka
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 6:29 am Temat postu: Rozstepy |
|
|
witam!ostatnio zauwazylam ze pojawily mi sie rozstepy na brzuchu.musze dodac ze nie przytylam, ale nie jem o ogole owocow ani nabialu wiec nie wiem.jaka moze byc tego przyczyna i czy moga zniknac one same?bralam tez pod uwage pekniecie jakis naczynek bo pojawily sie z dnia na dzien. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 9:32 am Temat postu: |
|
|
Rozstepy maga byc w dwoch stadiach, jesli maja one purpurowy kolor, oznacza to, ze dopiero powstaja i mozna sie jeszcze ich pozbyc stosujac tluste kremy, balsamy oraz wazny jest w tym wypadku masaz. W przypadku gdy sa one koloru perlowego juz tak nistety zostanie, ale mozna je wybledzic ze beda prawie wogle niewidoczne, przydatne są kremy etc.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 10:11 am Temat postu: |
|
|
rozstepow nie da sie zlikwidować - można je zmniejszyc i spłycic ale nie usunąć - to jest jak blizna - nie usuniesz jej nawet na samym poczatku.
Ale sporo osób wieży w pozbycie sie rozstepow - te wszystkie kremy,mazidła - jednak tak naprawde podobny efekt otrzymamy smarojac sie np. kremem nivea po kąpieli.
Moge jednak polecić krem do dermabrazji blizn i rozstępów firmy dax cosmetiks - koszt ok 50/60 zł ale warto - naprawde spłyca i zmniejsza blizny/rozstępy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 2:47 pm Temat postu: |
|
|
no ja je mam purpurowe ale nie wiem dlaczego powstaly bo nie przytylam.slyszalam ze brak witamin lub delikatna skora moga spowodac pojawienie sie ich. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|