Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Rozstepy - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sonik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Gru 06, 2006 11:33 pm    Temat postu: Dwuletnie rozstępy, po gipsie. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, mam 17 lat. Moje dwie nogi był rok w gipsie, podczas tego czasu przytyłem. Pojawiły się rozstepy, wiecej "białych", jest tez pare rozstępów o zabarwieniu czerwonym.Stosuję kremy, pomogly minimalnie, moglibyscie plecic cos?Czytałem ze nie zlikwiduję całkowicei, ale może rozjaśnię, błagam pomózcie mi. Pozdrawiam serdecznie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
agusia39

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Gru 07, 2006 10:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja uzywam dax cosmetics - mam rozstepy po ciąży - po tym kremie już z połowa ładnie zbladła Smile

ważne jest tez codzienne nawilżanie skóry np. kremem nivea Smile
Powrót do góry
Sonik

PostWysłany: Czw Gru 07, 2006 7:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A mógłbym prosić o dokładną nazwę preparatu?
Powrót do góry
agusia39

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Gru 07, 2006 10:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dax cosmetics - ideal body

koncentrat do biodermabrazji blizn i rozstępów
Powrót do góry
KacperB

PostWysłany: Nie Mar 16, 2008 6:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!
A więc tak... Od pewnego czasu na moim ciele pojawiają się rozstępy... A dokładnie na bicepsie i u dołu pleców... Są to rozstępy koloru czerwonego.. Są spowodowane pewnie tym, że ostatnio trochę przytyłem. Wcześniej chodziłem często na siłownie ale teraz mam mature to musiałem przestać. Co mogę zrobić żeby je zlikwidować lub chociaż żeby nie były takiego czerwonego koloru ? Proszę o radę.
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Mar 16, 2008 7:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może masaże: fusy z kawy + oliwa, wcierać rękawicą na rozstępy
możesz robić codziennie po kąpieli, na wytartą ręcznikiem skórę
a później znów prysznic
Powrót do góry
KacperB

PostWysłany: Nie Mar 16, 2008 7:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A wiesz coś na temat czy zwykła oliwka dla dzieci pomoże lub krem Penaten ? Słyszałem też, że trochę pomagają peelingi, to prawda ?
Powrót do góry
karioka
Przyjaciel forum

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Nie Mar 16, 2008 11:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Raczej nie sądzę, generalnie masaże, masaże i jeszcze raz masaże. Możesz też wcierać krem. I to szybko póki są "czerwone" czyli świeże.
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Mar 17, 2008 1:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dodam tylko do wypowiedzi koleżanek, że na rozstępy są dobre kremy z ekstraktami z cytrusów i liposomami
magdalen

PostWysłany: Sob Lip 26, 2008 11:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
Rozstępy powstają wkutek małej ilości kolagenu w organizmie, wystarczy przytyć lub schudnąc i bum są rozstępy
W okresie dojrzewania bardzo szybko rosłam w wyniku czego powstały mi rozstępy. Wiadomo nastolatka zabiegana nie ma czasu na nic (poza tym nie było wówczas żadnych specyfików). Dopiero jak zrobiły się naprawde duże ok 4cm szerokości zauważyłam w dolnej części pleców. Zaczęłam stosować krem fissan (wówczas jedyny dostępny w Polsce krem na rozstępy) - strasznie tłusty i strasznie trza się napocić by go wsmarować ale tak mi spłycił blizny że mają teraz są szerokości paru milimetrów. Uwierzcie wypróbowałam wszelkie mazidła jakie są na naszym rynku dostępne... od 10zł do 180zł i ten fissan dał najlepsze efekty. Drugi superancki kremik to galenic ale tu już cena jest wysoka bo ponad 100zł za opakowanie za to jest konsystencji kremowej, nie trza tyle wcierać.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4