Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
.....
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 3:00 am Temat postu: |
|
|
..no właśnie na tą godzine przed okresem ten śluz tak właśnie wyglądał, biały, grudkowaty (wyleciała mi taka biała, gęsta grudka..) i później dostałam okresu, czyli wnioskować można, że miałam wtedy niepłodny dzień.
naprawde dziewczyny podniosłyście mnie na duchu, już lepiej się czuje. Bo właśnie seks nie powinien kojarzyć się później tylko z nerwami i stresem..to czekam cierpliwie na kolejną miesiączke, dziękuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 1:15 pm Temat postu: |
|
|
wszystko jest ok
na przyszlosc zabezpieczajcie sie i nie bedzie kłopotu,stresu i urojen po to sa chyba gumki, nie? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
.....
|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 12:48 am Temat postu: |
|
|
..dokładnie jeszcze raz dzięki za pomoc! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majka333
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Paź 21, 2011 8:05 pm Temat postu: |
|
|
znalazłam tu na forum taką wypowiedź:
"Może zdarzyć się nawet tak, że jeśli w poprzednim cyklu nie wystąpiła owulacja to czas plodny jest praktycznie od początku nowego cyklu,dlatego nie ma rzeczy niemozliwych"
czyli - czy jest jakiekolwiek zagrożenie, że 1 dnia okresu zajdę w ciążę? cykle 27-30 dni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 1:46 am Temat postu: |
|
|
To nie do końca tak jest...
Rzeczywiście jeśli był cykl bezowulacyjny, to owulacja przyjdzie ciut wcześniej niz teoretycznie sie zaklada. Ale wtedy skraca się też sam cykl. Bo miesiączka pojawia sie ok 14 dni PO owulacji. Długość cyklu zalezy właśnie głównie od tego.
Nie możemy jednak zakładać z góry że metoda kaleendarzykowa jest 1005 skuteczna bo wcale nie jest. Jest to jedynie metoda regulacji liczby urodzeń. antykoncepcyjnie działają tabletki, plastry, spirale, pianki, globulki czy prezerwatywy. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Hitsu_91
|
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 9:33 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie odnośnie tematu, możliwe, że padło już wcześniej, ale nie wertowałam wszystkich stron.
Czy stosunek podczas okresu może być grożny?Nie chodzi mi o możliwość zajścia w ciążę, bo o tym juz czytałam tutaj, tylko np o zarazki, które mogą się dostać do macicy np na gumce.Jak byłam młodsza to ktoś mi mówił, że podczas kąpieli w wannie, z wody mogą mi się dostać zarazki do macicy przez krew która tam jest.Prawda to czy słabo...? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 2:35 am Temat postu: |
|
|
Gdyby tak było, nie można by było stosowac tamponów, bo przeciez na nich osiadaja zarazki z powietrza przed włozeniem go do pochwy...
We wszystkim należy zachowac umiar. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Hitsu_91
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 10:51 am Temat postu: |
|
|
Dlatego wydawało mi się to dziwne i średnio wiarygodne i wolałam zapytać.Ale masz rację.Dzięki :] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
stevemajster
Wysłał podziekowań: 15 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 14, 2012 12:00 pm Temat postu: |
|
|
Mam zawsze regularne cykle 25,26 dni. Spóźnił mi się teraz o 3 dni (może dlatego bo byłam przeziębiona trochę) czyli trwał 28. Ale normalnie to to jest 25,26 dni. Jak w zegarku. Okresu dostałam 12maja, 13go wieczorem kochałam się z chłopakiem w pozycji klasycznej. Po stosunku okazało się, że przy tej uszczelce w prezerwatywie jest dziura szerokości centymetra,rozdarty lateks. Do wytrysku doszło, ale czy coś by spłynęło tak na dół ze zbiorniczka?
Druga sprawa: to drugi dzień okresu. Czy przy takich 25 dniowych cyklach mam się czego obawiać? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Maj 14, 2012 1:09 pm Temat postu: |
|
|
nie masz sie czego obawiac.
w okres nie zajdzie sie w ciaze chyba ze sa b. krotkie cykle.
ps- w trakcie @ raczej nie zaleca sie stosunku, chodzi o higiene..
no ale to indywidualna sprawa. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|