Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Skąpa miesiaczka

Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stokrotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Kwi 25, 2006 4:33 pm    Temat postu: Skąpa miesiaczka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!! Mam takie pytanie: czy to ze tuz przed okresem mialam goraczke przez dwa czy trzy dni, bralam antybiotyki i codipar moglo spowodowac ze krwawienie jest mniej obfite?? Bo jakos wyjatkowo skapa jest ta miesiaczka,ale objawy mialam normalne-rozdraznienie,bol piersi i brzucha.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Kwi 25, 2006 5:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to, jakie miesiączka ma naterzęnie, jest wynikiem wielu czynników, na które mają wpływ antybiotyki, gorączka, stres i tym podobne, ale tak generalnie to każda miesiączka może być inaczej obfita, mniej lub bardziej, to nie jest zależne od kobiety.
Powrót do góry
Jah

PostWysłany: Wto Kwi 25, 2006 8:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czy czasem leki/choroba nie spowodowały lekkiego odwodnienia organizmu?
Powrót do góry
kyole

PostWysłany: Sro Sie 22, 2007 12:42 am    Temat postu: Bardzo mało obfity okres - co jest? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam

Mam maly problem, a dokladniej moja partnerka zyciowa Smile

Wiec - okres spoznil sie ponad tydzien, nadszedl w sobote, ale jest bardzo malo obfity w krew, a zawsze bylo jej duzo. Bole brzucha trwaly tylko 2 dni, a trwaja zazwyczaj dluzej. Okres dobiega juz powoli konca, a zazwycaj trwal tydzien. Co moze byc nie tak? Czy ma na to jakis wplyw to ze dwa dni przed okresem byla zabawa paluszkiem ( Wink ) podczas ktorej ulecialo troche krwi?

Pozdrawiam i czekam na odp, za ktora z gory dziekuje!Smile

----edit by emilka-----
temat przyłącza do tematu, dotyczącego "skapych miesiączek". założycielka tematu miała trochę inny problem, ale myślę, że tutaj można wpisywać wątpliwości ogólnie odnośnie mało obfitego okresu. pozdrawiam
Powrót do góry
iwka

PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 11:54 am    Temat postu: obfitosc okresu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam moje okresy zawsze trwaly 4 dni w 1 i 2 bylo obficy a pozniej juz coraz mnie ale moje dwa ostanie okresy byly takie ze 1 dzien by obfity a 2 i 3 to juz prawie nic przy tym dokdam ze lekko pobolewa mnie brzuch podczas wspolrzycia z chlopakiem zabezpieczam sie durexami i patentexem wiec watpie zenym byla w ciaz jakie moga byc powody tego ze moj okres jest tak malo obfity

----edit by emilka-----
temat przyłącza do tematu, dotyczącego "skapych miesiączek".
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 1:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przyczyny mogą być różne: te poważniejsze to np. guz przysadkowy, torbiel w jajnikach, zaburzenia pracy tarczycy. te mniej poważne, to wyjazdy, zmiana klimatu, zła dieta, ew. ciąża (ale tutaj wykluczasz).
martha...

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 3:18 pm    Temat postu: baaaaardzo krótki skąpy okres Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witajcie, dawno mnie tu nie było...
dzisiaj szukam przyczyny mojego baaaardzo skąpego okresu, zacznę od tego że zawsze nie był zbyt obfity, zawsze trwał do 4-5 dni i zużywałam przy tym dosłownie kilka tamponów. cykl 28 dni z zegarkiem w ręku, ostatnie dwa cykle 29 dni- jeden dzień to nie tragedia. teraz dostałam w niedzielę, standardowo bolał brzuch od rana, tampon (ten na średnie krwawienie) trzymał cały dzień, jak go wieczorem wyjęłam to nie był do końca nasączony, włożyłam kolejny na noc- rano był prawie suchy. rano włożyłam następny ale dość szybko go wyjęłam bo stwierdziłam że to nie ma sensu, jak tu prawie nic nie leci... czyli w sumie wychodziłoby na to że okres trwał u mnie 2 dni?
nie wiem czy miało wpływ na to że byłam na wyjeździe (wiadomo zmiana klimatu) czy może, że jestem po dość burzliwej sesji, czy może że ostatnio poznałam kogoś i jestem szalenie zauroczona...
jakie mogą być przyczyny tak krótkiego i skąpego okresu?

----edit by emilka-----
temat przyłącza do tematu, dotyczącego "skapych miesiączek".
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 10:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli nie w gre nie wchodzi ciaza to klimat i stres jak najbardziej moga namieszac w @...

Powrót do góry
martha...

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 11:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie no ciąża nie sądzę, wydaje mi się że ostatni stosunek był jeszcze przed poprzednim okresem poza tym w prezerwatywie i nawet skończył na zewnątrz...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Cze 30, 2011 10:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no pozostaje stres i zmiana klimatu.
musisz spokojnie wyczekiwac @.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3