Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
stokrotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 4:33 pm Temat postu: Skąpa miesiaczka |
|
|
Witam!! Mam takie pytanie: czy to ze tuz przed okresem mialam goraczke przez dwa czy trzy dni, bralam antybiotyki i codipar moglo spowodowac ze krwawienie jest mniej obfite?? Bo jakos wyjatkowo skapa jest ta miesiaczka,ale objawy mialam normalne-rozdraznienie,bol piersi i brzucha. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 5:16 pm Temat postu: |
|
|
to, jakie miesiączka ma naterzęnie, jest wynikiem wielu czynników, na które mają wpływ antybiotyki, gorączka, stres i tym podobne, ale tak generalnie to każda miesiączka może być inaczej obfita, mniej lub bardziej, to nie jest zależne od kobiety. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jah
|
Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 8:37 pm Temat postu: |
|
|
A czy czasem leki/choroba nie spowodowały lekkiego odwodnienia organizmu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kyole
|
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 12:42 am Temat postu: Bardzo mało obfity okres - co jest? |
|
|
Witam
Mam maly problem, a dokladniej moja partnerka zyciowa
Wiec - okres spoznil sie ponad tydzien, nadszedl w sobote, ale jest bardzo malo obfity w krew, a zawsze bylo jej duzo. Bole brzucha trwaly tylko 2 dni, a trwaja zazwyczaj dluzej. Okres dobiega juz powoli konca, a zazwycaj trwal tydzien. Co moze byc nie tak? Czy ma na to jakis wplyw to ze dwa dni przed okresem byla zabawa paluszkiem ( ) podczas ktorej ulecialo troche krwi?
Pozdrawiam i czekam na odp, za ktora z gory dziekuje!
----edit by emilka-----
temat przyłącza do tematu, dotyczącego "skapych miesiączek". założycielka tematu miała trochę inny problem, ale myślę, że tutaj można wpisywać wątpliwości ogólnie odnośnie mało obfitego okresu. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwka
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 11:54 am Temat postu: obfitosc okresu |
|
|
Witam moje okresy zawsze trwaly 4 dni w 1 i 2 bylo obficy a pozniej juz coraz mnie ale moje dwa ostanie okresy byly takie ze 1 dzien by obfity a 2 i 3 to juz prawie nic przy tym dokdam ze lekko pobolewa mnie brzuch podczas wspolrzycia z chlopakiem zabezpieczam sie durexami i patentexem wiec watpie zenym byla w ciaz jakie moga byc powody tego ze moj okres jest tak malo obfity
----edit by emilka-----
temat przyłącza do tematu, dotyczącego "skapych miesiączek". |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 1:32 pm Temat postu: |
|
|
przyczyny mogą być różne: te poważniejsze to np. guz przysadkowy, torbiel w jajnikach, zaburzenia pracy tarczycy. te mniej poważne, to wyjazdy, zmiana klimatu, zła dieta, ew. ciąża (ale tutaj wykluczasz). _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martha...
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 3:18 pm Temat postu: baaaaardzo krótki skąpy okres |
|
|
witajcie, dawno mnie tu nie było...
dzisiaj szukam przyczyny mojego baaaardzo skąpego okresu, zacznę od tego że zawsze nie był zbyt obfity, zawsze trwał do 4-5 dni i zużywałam przy tym dosłownie kilka tamponów. cykl 28 dni z zegarkiem w ręku, ostatnie dwa cykle 29 dni- jeden dzień to nie tragedia. teraz dostałam w niedzielę, standardowo bolał brzuch od rana, tampon (ten na średnie krwawienie) trzymał cały dzień, jak go wieczorem wyjęłam to nie był do końca nasączony, włożyłam kolejny na noc- rano był prawie suchy. rano włożyłam następny ale dość szybko go wyjęłam bo stwierdziłam że to nie ma sensu, jak tu prawie nic nie leci... czyli w sumie wychodziłoby na to że okres trwał u mnie 2 dni?
nie wiem czy miało wpływ na to że byłam na wyjeździe (wiadomo zmiana klimatu) czy może, że jestem po dość burzliwej sesji, czy może że ostatnio poznałam kogoś i jestem szalenie zauroczona...
jakie mogą być przyczyny tak krótkiego i skąpego okresu?
----edit by emilka-----
temat przyłącza do tematu, dotyczącego "skapych miesiączek". |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 10:22 pm Temat postu: |
|
|
jesli nie w gre nie wchodzi ciaza to klimat i stres jak najbardziej moga namieszac w @... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
martha...
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 11:09 pm Temat postu: |
|
|
nie no ciąża nie sądzę, wydaje mi się że ostatni stosunek był jeszcze przed poprzednim okresem poza tym w prezerwatywie i nawet skończył na zewnątrz... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 10:38 am Temat postu: |
|
|
no pozostaje stres i zmiana klimatu.