Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 12:36 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim tak skąpe miesiączki mają jakąś przyczynę. Zbyt lekkie krwawienie jest oznaką niezbyt grubego endometrium. Jeśli nie jest grube to logiczne,że się nie ma za wiele co złuszczać stąd skąpe krwawienie. Najpewniej występuje u Ciebie brak owulacji lub problem z pęcherzykami i endometrium. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
martha...
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 5:47 pm Temat postu: |
|
|
to znaczy że są takie skąpe bo nie mam owulacji? to znaczy że mogę mieć problem z zajściem w ciążę? można to jakoś leczyć? się wystraszyłam, jutro dzwonię do gina...
dodam jeszcze że zawsze były bardzooo bolesne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 9:55 am Temat postu: |
|
|
Marta, oczywiście, że skąpa miesiączka jest często spowodowana cienkim endometrium, ale skoro to była pierwsza i jedyna taka, to ja bym nie panikowała - piszesz, że zmieniałaś klimat, miałaś sporo stresów - to może być przyczyna zachwiania hormonalnego. Poczekaj spokojnie do następnej @, jeśli będziesz prowadziła "normalny" tryb życia to i @ wróci do normalności
a jak nie wróci, to jak zawsze: najlepiej zapytać gina co o tym myśli, w końcu on Cię przebada, a my tylko ze "słyszenia" gdybamy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martha...
|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 1:26 pm Temat postu: |
|
|
pierwsza aż tak skąpa, ale zazwyczaj są delikatne jeśli chodzi o krwawienie a za to śmiertelnie bolesne... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 2:26 pm Temat postu: |
|
|
na to też różne czynniki mogą działać - ja np. w okresie kiedy piłam herbatkę z bratka lub jadłam dużo i bardzo regularnie sałatki i surówki, to praktycznie bez leków się obywałam - za to "normalnie" pierwszego dnia nie funkcjonuję zupełnie, jeśli nie wezmę np. Ketonalu.
taka bolesność też nie jest podobno niczym normalnym i często czytam, że może być pierwszym (a nawet jedynym) objawem endometriozy - choroby niezbyt poznanej jeszcze przez lekarzy... Ja na razie nie sprawdzałam jak to jest - bo ilekroć o to pytam ginekologów (u kilku byłam i przy okazji kilku pytałam też i o to), tyle razy każdy mówi, że u mnie to "raczej nie to"... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martha...
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 3:12 pm Temat postu: |
|
|
ja się nadal zastanawiam nad sobą... jestem tydzień po mojej dość skąpej @ i czuję taki dziwny dyskomfort w dole brzucha, myślałam że to wzdęcie zwykłe, jak sobie nadusiłam na dół brzucha to mnie lewy jajnik prawie zabił promieniem bólu... może to jakiś torbiel może być? czym one się objawiają? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 6:12 pm Temat postu: |
|
|
martha..., a badałaś się ? byłaś u ginekologa ? robił Ci jakieś USG ? wybierz się do niego i porozmawiaj o swoich skąpych miesiączkach i nasilonym bólu .. też tak się czułam (okropny ból jajnika, wzdęty brzuch) i wylądowałam na dyżurze w szpitalu z ostrym zapaleniem lewego jajnika, to była katorga i te zastrzyki w tyłek, porażkaaa torbiele to zazwyczaj ból w dole brzucha, wyraźne rozpieranie, ból podczas stosunków, ból podczas oddawania moczu czy stolca, nieregularne miesiączki, plamienia lub krwawaienia międzymiesiączkowe . _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martha...
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 10:04 pm Temat postu: |
|
|
coś strasznego... leci mi z sutka, tylko prawego, tylko trochę, lekko białawo przezroczysto żółte... pojechałam po test ciążowy mimo wszystko, negatywny. dzwoniłam do mojej gin. ale nikt nie odbiera, może na urlopie jest... boję się... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 10:10 pm Temat postu: |
|
|
martha moze masz niedoczynnosc tarczycy lub za wysoka prolaktyne?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 9:06 am Temat postu: |
|
|
a ilodniowe masz cykle?
jeśli krótkie, to może ten ból jajnika jest już owulacyjny?
tak czy inaczej dobrze, że się umówisz do lekarza - jednak co fachowiec, to fachowiec. _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|