Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Spóźniający się okres-temat specjalnie do tego przeznaczony

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 72, 73, 74  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marzycielka_21

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 18, 2008 7:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope problem właśnie z pieniędzmi.
zapisałam sie do ginekologa, ale termin mam dopiero na 7 maja Confused
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Kwi 18, 2008 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli owulację miałaś 23 dc i kochałaś się wtedy. więc moim zdaniem szansę są, choć lepiej by było starać się 1-2 dni wcześniej Wink
testy teoretycznie powinny być wiarygodne, ale czasami zanim dojdzie do zagnieżdżenia a trwa to od 6-12 dni od owulacji - to 35 dc i jeszcze musi hormon hcg wzrosnąć na tyle, by był wykrywalny przez test a to też różnie bywa. ja bym powtórzyła test, jeśli miesiączka się nie pojawi Smile
marzycielka_21

PostWysłany: Sob Kwi 19, 2008 9:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka dopiero 23 dnia cyklu mieliśmy możliwość starania się, gdyż byliśmy osobno wcześniej.
tutaj jest mój wykres temperatury:
http://28dni.pl/myszka24_1983/cykl

dziś 41 dzień i temperatura 37,0.
okresu wciąż brak.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Kwi 19, 2008 10:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

brak okresu i z wykresu wynika, ze dalej podwyższona tempka. nie masz zaznaczonej temperatury 23 dc, ale wydaje mi się, że to wtedy nastąpiła owulacja (dzień, poprzedzający skok temperatury). jeżeli tego dnia doszło do zapłodnienia i licząc najdłuższą opcję, że po 12 dniach doszło do zagnieżdżenia i zaczął się wydzielać hormon hcg (36 dc), to po kilku dniach od tego momentu test powinien być wiarygodny. tak w 41, 42 dc. ja bym powtórzyła test z porannego moczu albo dla 100%-owej pewności zrobiłabym betę Smile
a jeżeli się udało, to może chłopak być, bo plemniki "na chłopca" są ruchliwsze i mniejsze i szybciej docierają do komórki Wink
trzymam kciuki
marzycielka_21

PostWysłany: Sob Kwi 19, 2008 10:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka dowiedziałam się tu więcej niż gdziekolwiek Wink
test postanowiłam zrobić dopiero w przyszłą sobotę, jeśli wciąż nie będzie okresu
Laughing
Powrót do góry
marzycielka_21

PostWysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

u mnie nadal cisza...
tu link do mojego wykresu:
http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php?interface=0

żadnych objawów zbliżającego się okresu...
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

marzycielka, niestety trzeba się logować, żeby móc zobaczyć ten wykres... ale jeżeli nadal szyjka zamknięta, śluz białawy, nieciągliwy, temperatura nadal podwyższona, to mogą być objawy ciąży... ale nie będę zapeszać Wink
marzycielka_21

PostWysłany: Nie Kwi 20, 2008 9:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka nie wiem jak go udostępnić...

ale tutaj jest ten sam wykres, choć tam jest lepsza analiza...

http://28dni.pl/myszka24_1983/wykresy/2008-03-10

szkoda, że tamtego nie widać...
testuje chyba w środe, bo do soboty nie wytrzymam...

7 maja wizyta u ginki, ale to jeszcze tyyyle czasu Rolling Eyes
Powrót do góry
Ewa Lewandowska

PostWysłany: Sro Kwi 23, 2008 8:48 pm    Temat postu: Czy to może być objaw ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

3 tygodnie spóznia mi się okres. Współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia. Zrobiłam test 2 razy. Za każdym negatywnie. Mam bóle brzucha i śluz giały. Proszę o rade.Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Czy to może być powodem?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Kwi 23, 2008 8:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślę, że to właśnie ze wzgledu na odstawienie tabletek. ale skoro okresu nie masz już tak długo, to może warto pójść do gina?
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 72, 73, 74  Następny
Strona 59 z 74