Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Spóźniony okres (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 23, 24, 25  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Lis 15, 2010 11:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dwa dni opóźnienia to nie spóźnienie Wink. Jeśli były jakieś ryzykowne stosunki to najzwyczajniej zrób test ciązowy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
chili

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lis 15, 2010 3:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrobię w środę, jeśli do tego czasu nie dostanę, bo spotykam się z chłopakiem i wolę zrobić z nim. Teraz w dodatku jestem trochę przeziębiona i to może dlatego. Poza tym mam wypryski, co u mnie jest objawem PMS. Widzę, że jesteś mamą, a właśnie takiej osoby chciałam zapytać. Jakie są pierwsze objawy ciąży w dniach planowanej miesiączki?

Dodano po 40 minutach:

Tak, jestem przeziebiona, katar i kaszel nasilają się, a temperatura 37,2 (pod pachą).
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Lis 15, 2010 3:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Objawy sa bardzo indywidualne. U mnie byly objawy typowo miesiączkowe. Czyli czułam się dokładnie tak jakbym miała dostać okres. Jedyna rzecz która wystąpiła a wcześniej nie to wzmożona ilość gęstego białego sluzu. Ale to też objaw indywidualny. Przeziębienie jak najbardziej może opóźnić okres

Powrót do góry
chili

PostWysłany: Pon Lis 15, 2010 4:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I mam jeszcze kolejne pytanie. Czy wpływ na opóźnienie się miesiączki może być grzybica pochwy? Mam od kilku miesięcy, bo bywa, że nie mam w ogóle śluzu płodnego, a taki gesty o nieprzyjemnym zapachu, a czasem tak mnie swędzi, że wytrzymać nie mogę. Nie bylam u ginekologa.
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Pon Lis 15, 2010 5:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chili, prawie każda choroba ma jakiś (chociaż minimalny) wpływ na miesiączkę, tym bardziej grzybica pochwy i inne choroby układu rozrodczego (np. zapalenie jajników, zapalenie szyjki macicy, grzybica i in.) .. a Ty udaj się do ginekologa, bo tego nie można bagatelizowac.
chili

PostWysłany: Pon Lis 15, 2010 5:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki.

Dodano po 12 minutach:

A czy test muszę zrobić rano, czy moge dzisiaj wieczorem?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Lis 15, 2010 5:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najlepiej z porannego moczu

Powrót do góry
sasha

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Lis 15, 2010 8:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć Dziewczyny! Mój okres spóźnia się już tydzień. 8 sierpnia kochałam się, ale później miałam okres. 6 września z chłopakiem uprawialiśmy petting, nie pamiętam już w tym momencie czy doszło wtedy do penetracji bo nawet jeżeli to być może ze trzy pchnięcia, pamiętam tylko, że był petting (dawno to było). Później miałam okres i w październiku też. Ostatnią miesiączkę miałam 13.10. Cykle mam regularne, 28-dniowe. Od ostatniej miesiączki dużo chorowałam, brałam antybiotyki, byłam w szpitalu gdzie miałam kroplówki i miałam w międzyczasie obronę, a więc kolejny stres. Ale nigdy nie miałam tak żeby miesiączka spóźniała mi się tydzień i nie mam żadnych objawów przed nią. Zawsze bolą mnie piersi, a teraz nic. Martwię się bo boję się, że może jednak... Moja siostra cioteczna w pierwszych miesiącach ciąży miała dwa czy trzy normalne krwawienia miesięczne (nie miała plamień bo pytałam ją tylko krwawienie takie jak miesiączka). Kupiłam test ciążowy i Dziewczyny czy jeżeli zrobię go teraz wieczorem to będzie wiarygodny? Wiem, że największe stężenie hCg jest rano, ale oddawałam dzisiaj mocz tylko dwa razy.

PS. Zapomniałam dodać, że 19.10 (czyli 7 dc) miałam lekkie plamienie. Byłam wtedy chora na gardło.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Lis 15, 2010 8:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przede wszystkimpo pettingu miałas okres tak? Od tamtego momentu nic się nie wydarzyło? Jeśli tak to w czym problem?? Jeśli krwawienie było najnormalniejsze to nie ma zagrożenia ciążą . Przeżywasz ostatnio stresy, brałas antybiotyki itd a to może opóxnic miesiączkę .
Przy okazji proszę nie zapominaj ,że Twoja siostra cioteczna w pierwszych miesiacach ciąży nie maiła krwawienia miesiecznego...bo to nie możliwe Wink
Po spodziewanej miesiaczce możesz zrobic test wieczorem.

Powrót do góry
chili

PostWysłany: Pon Lis 15, 2010 10:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrobiłam test i jedna kreska, bardzo wyraźna:). Sprawdziłam 2 godziny później i takk samo:).
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 23, 24, 25  Następny
Strona 6 z 25