Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Stosunek po okresie - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patrykd92

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lut 24, 2009 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy po okresie moge zajsc w ciaze???
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Lut 24, 2009 10:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jasne, że możesz. zależy to w dużej mierze od długości Twoich cykli i ich regularności
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Lut 24, 2009 10:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zależy jak długie masz cykle.

Jak wyliczyć dni płodne jest napisane tu:

http://www.biomedical.pl/forum/jak-wyliczyc-dni-plodne-nieplodne-vt9930.html
malutka21

PostWysłany: Sro Kwi 22, 2009 2:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam

tak czytam i czytam problemy wielu z nas ale nie trafilam na temacik ktory mnie interesuje. na chwile obecna nie mam jeszcze paniki i wydaje mi sie ze raczej na 100 % wszystko jest ok, ale czytajac wypowiedzi troszke zwatpilam Smile chodzi o to iz wczoraj z chlopakiem troche zesmy sobie poszaleli Smile nie bylo kontaktu fizycznego w pelni tego slowa znaczeniu ale w pewnym momencie usiadlam na niego (on mial zalozone majtki) czulam jego podniecenie gdyz czlonek byl twardy, ale do wytrysku nie doszlo, wrecz powiem ze bylo daleko. po tym wszystkim on zauwazyl na majtkach wewnatrz biale plamki czyli to pewnie slady po wydzielinie z prostaty. moje pytanie takie same jak wszystkich, czy istnieje ryzyko zajscia w ciaze? jesli chodzi o cykl to calosc dziala sie w 10dc i raczej byly to dni plodne gdyz cykle mam bardzo nieregularne i wystepuja co 24 - 26 dni. wydaje mi sie ze jak nie bylo wytrysku, a nawet kropelkowania to powinno byc wszystko ok, ale czytajac niektore wypowiedzi az zwatpilam Smile prosze o jakies wskazowki Smile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Kwi 22, 2009 9:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

malutka21 nie ma żadnego ryzyka ciąży w takim przypadku
śnieżynka_20464

PostWysłany: Czw Maj 07, 2009 3:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc mam pytanie okres dostałam 27,03 a skonczyłam 1,04 pózniej24,04 a koniec 1,05 i tego dnia kochałam sie z chłopakiem czy to był mój dzien płodny prosze o szybka odpowiedz, pytam bo miesiaczki ma co 18, 19, 20 dni i trwaja 6 do 7 dni

Dodano po 2 minutach:

a i od pewnego czasu sa nie regularne
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Czw Maj 07, 2009 10:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wylicz sobie sama! Kilka postów wyżej masz link do odpowiedniego tematu...To nie jest trudne...
śnieżynka_20464

PostWysłany: Czw Maj 07, 2009 10:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje ci bardzo za odpowiedz ale u mnie nie idzie wyliczyc bo najkrótszy trwa 18 dni
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pią Maj 08, 2009 12:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W takim układzie prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest takie samo w każdym dniu cyklu. Musisz po prostu obserwować śluz szyjkowy.

Gdy jest śliski ciągliwy obfity i przejrzysty jesteś przed owulacją i masz dni płodne. Po wystąpieniu owulacji charakter śluzu zmienia się. Staje się on gęsty, kleisty i matowy. Okres niepłodny zaczyna się wieczorem 4 dnia od zmiany charakteru śluzu.
śnieżynka_20464

PostWysłany: Pią Maj 08, 2009 9:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja to wszystko rozumiem tylko po prostu jak sie ma nie regularna miesiączke to ciezko jest za obserwowac dni płodne czytalam gdzies ze jezeli ktos ma tak jak ja to dni płodne mogą zaczynac sie nawet podczas okresu
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 16 z 41