Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
patrykd92
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 9:49 pm Temat postu: |
|
|
czy po okresie moge zajsc w ciaze??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 10:38 pm Temat postu: |
|
|
jasne, że możesz. zależy to w dużej mierze od długości Twoich cykli i ich regularności _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 10:39 pm Temat postu: |
|
|
Zależy jak długie masz cykle.
Jak wyliczyć dni płodne jest napisane tu:
http://www.biomedical.pl/forum/jak-wyliczyc-dni-plodne-nieplodne-vt9930.html _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malutka21
|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 2:04 am Temat postu: |
|
|
witam
tak czytam i czytam problemy wielu z nas ale nie trafilam na temacik ktory mnie interesuje. na chwile obecna nie mam jeszcze paniki i wydaje mi sie ze raczej na 100 % wszystko jest ok, ale czytajac wypowiedzi troszke zwatpilam chodzi o to iz wczoraj z chlopakiem troche zesmy sobie poszaleli nie bylo kontaktu fizycznego w pelni tego slowa znaczeniu ale w pewnym momencie usiadlam na niego (on mial zalozone majtki) czulam jego podniecenie gdyz czlonek byl twardy, ale do wytrysku nie doszlo, wrecz powiem ze bylo daleko. po tym wszystkim on zauwazyl na majtkach wewnatrz biale plamki czyli to pewnie slady po wydzielinie z prostaty. moje pytanie takie same jak wszystkich, czy istnieje ryzyko zajscia w ciaze? jesli chodzi o cykl to calosc dziala sie w 10dc i raczej byly to dni plodne gdyz cykle mam bardzo nieregularne i wystepuja co 24 - 26 dni. wydaje mi sie ze jak nie bylo wytrysku, a nawet kropelkowania to powinno byc wszystko ok, ale czytajac niektore wypowiedzi az zwatpilam prosze o jakies wskazowki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 9:11 am Temat postu: |
|
|
malutka21 nie ma żadnego ryzyka ciąży w takim przypadku _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
śnieżynka_20464
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 3:39 pm Temat postu: |
|
|
czesc mam pytanie okres dostałam 27,03 a skonczyłam 1,04 pózniej24,04 a koniec 1,05 i tego dnia kochałam sie z chłopakiem czy to był mój dzien płodny prosze o szybka odpowiedz, pytam bo miesiaczki ma co 18, 19, 20 dni i trwaja 6 do 7 dni
Dodano po 2 minutach:
a i od pewnego czasu sa nie regularne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 10:04 pm Temat postu: |
|
|
Wylicz sobie sama! Kilka postów wyżej masz link do odpowiedniego tematu...To nie jest trudne... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
śnieżynka_20464
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 10:48 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje ci bardzo za odpowiedz ale u mnie nie idzie wyliczyc bo najkrótszy trwa 18 dni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 12:59 am Temat postu: |
|
|
W takim układzie prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest takie samo w każdym dniu cyklu. Musisz po prostu obserwować śluz szyjkowy.
Gdy jest śliski ciągliwy obfity i przejrzysty jesteś przed owulacją i masz dni płodne. Po wystąpieniu owulacji charakter śluzu zmienia się. Staje się on gęsty, kleisty i matowy. Okres niepłodny zaczyna się wieczorem 4 dnia od zmiany charakteru śluzu. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
śnieżynka_20464
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 9:39 am Temat postu: |
|
|
ja to wszystko rozumiem tylko po prostu jak sie ma nie regularna miesiączke to ciezko jest za obserwowac dni płodne czytalam gdzies ze jezeli ktos ma tak jak ja to dni płodne mogą zaczynac sie nawet podczas okresu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|