Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Magdzia87
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 1:54 pm Temat postu: |
|
|
hej a ja właśnie mam cykle 29 dni ostatnio było 32 i troszkę się zdziwiłam bo mam 8 dzień cyklu i juz czuję po śluzie że mam dni płodne a zwykle miałam koło dnia 14 i troszkę się zdziwiłam bo poprzednio był ten śluz dość późno bo 17 dnia cyklu potem okres się spóźnił 3 dni a teraz już 8 dnia owulacja troszkę to dziwne nie i jak tu polegać na samym kalendarzyku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 1:57 pm Temat postu: |
|
|
no a cykle masz nieregularne tak?? no to moze jakis taki czynnik wystapil ze bedziesz miala teraz krotszy cykl...
najlepiej nie polegac tylko na samym kalendarzyku ale takze obserwowac sluz i temperature.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magdzia87
|
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 2:19 pm Temat postu: |
|
|
no cykle mam regularne co 29 dni ostatni tylko był dłuższy 32 i właśnie wtedy owulacja była tak późno a teraz jestem po okresie 8 dni i już czuje że mam dni płodne. A co do czynników to raczej wszystko tak jak zwykle może tylko dużo nerw ale w sumie one są praktycznie zawsze... taki związek więc w tym miesiącu to nic nowego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wi$ienka
|
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 5:35 pm Temat postu: |
|
|
Mam pyt. Jesli moje ostatnie cykle trwaja najczesniej 27 dni(pojedyncze 30 i 29 dni) a okres 4-5 mocne a pozniej 2 dni lekkiego krwawienia to czy kochajac sie 2 dni po okresie moge zajasc w ciaze skoro kochalam sie bez ale s.przerywany-pytam o ten plyn przedwytryskowy?
(ostatni cykl trwal 27 dni, ostatni okres skonczyl mi sie 07.06 a kolejny zaczal 30.07 a kochalam sie 06.07) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 8:10 pm Temat postu: |
|
|
jak niebyło wytrysku to niebędziesz w ciąży. Chyba że doszło do kropelkowania i miała byś krótrzy cykl niż 27 i plemniki z kropelkowania mogły by przeżyć. Jednak moim zdaniem szanse na ciąże małę więc się nieprzejmuj zwłaszcza jak niebyło wytrysku _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
~~*madziaaa*~~
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 10:14 am Temat postu: czy to mozliwe?? |
|
|
hej dziewczyny mam pewien problem i mam nadzieje ze mi pomozecie wczoraj kochalam sie z moim mezem a jestem 4 dni po okresie doszlo do wytrysku we mnie a wczoraj jeszcze troche kul mnie jajnik okresu dostalam 9 lipca i skonczyl mi sie 14 cykle mam 30 31 dniowe bylam ostatnio w laboratorium na badaniu krwi i pani mi powiedziala ze mam strasznie nie poukladane hormony czy jest mozliwosc zajscia w ciaze??? prosze odpiszcie
------
a jeszcze dodam ze zawsze mialam cykle 28 dniowe ale po tabletkach ktore bralam tylko co jakis czas antykoncepcyjnych rozregulowal mi sie calkiem cykl i przez to niepoukladane hormony juz ich nie biore ostatni raz wzielam jakies 2 3 tyg temu temp w pochwie 37.4 utrzymuje mi sie juz 17 dni w czasie okresu tez mialam taka temp 37.5 test robilam w czasie okresu bo mialam taki przerywany okres raz mialam przez 4 dni obfity pozniej na 2 dni spokoj to zrobilam test wyszedl negatywny i krwawienie znow przez 2 dni to moze test wyszedl negatywny dlatego??? zawsze uprawialismy stosunek przerywany co o tym sadzicie ????prosze odpiszcie dziewczyny
----edited by emilka-----
jeżeli chcesz coś dodać lub zmienić, korzystaj z opcji "zmień" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lip 20, 2008 10:20 pm Temat postu: |
|
|
przerywany nie jest metodą antykoncepcyjną.
jeżeli skonczyłaś brać tabletki 2-3 tygodnie temu, to cykl jest mega nieregularny i nie jesteś w stanie "ot tak" określić płodnych dni.
w ogóle jak to brałaś antykoncepcyjne "co jakiś czas"? nie rozmumiem co to znaczy...
no i wg mnie szanse na ciążę oczywiście są.
zrób test pod koniec pierwszego tygodnia sierpnia.. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
~~*madziaaa*~~
|
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 10:18 am Temat postu: |
|
|
hej dziekuje za odpowiedz bardzo dlugo czekalam na nia i ciesze sie ze mi odpisalas te tabletki to bralam tylko wtedy kiedy doszlo do stounku z wytryskiem bo dwie antykoncepcyjne maja dzialanie jak te do 72h i w ten wlasnie sposob je bralam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 11:11 am Temat postu: |
|
|
nie wypisuj nawet takich bzdur, bo jeszcze ktoś to przeczyta i bedzie próbował takich dziwnych sposobów! metoda yuzpe polega na połknięciu 4 tabletek anty o zawartości lewonorgestrelu i po 12stu godzinach kolejnych 4ech. 2 tabletki to w ogóle nic nie dadzą i nie wiem, po co i na co i gdzie to wyczytałaś. :/
pozostaje test... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
~~*madziaaa*~~
|
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 11:48 am Temat postu: |
|
|
Tak mi powiedzial lekarz ginekolog...... A sluchaj co moze oznaczac ciagla temp w pochwie utrzymuje sie juz 18 dni 37.5
-----edited by emilka----
nie podnoś głosu - wyłącz caps locka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|