Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
codecs
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 30, 2008 12:55 pm Temat postu: |
|
|
teraz to napewno bede uwrzal.... dziekuje za taki stres.. Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiolkas
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 4:40 pm Temat postu: 8 dzień cyklu |
|
|
Witam! Kochałam się z chłopakiem w 8..(w sumie to był już 9 dzień, gdyż było to o 4 rano 9 dnia) cyklu, doszło do wytrysku. Cykle mam 28 dniowe. Wiem, że tego 9 dnia miałam śluz niepłodny. Płodny pojawił się 10 dnia jakoś pod wieczór. Jakie istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy takich cyklach w 9 dniu? Czy przy śluzie niepłodnym te 2 dni będzie to możliwe? No, najlepiej poczekać jeszcze i zrobić test, ale chciałabym już coś wiedzieć wcześniej. Może któraś z Was została takim sposobem mamusią. Cóż, ja bym się nie obraziła, gdybym też została |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 4:49 pm Temat postu: |
|
|
moja znajoma zaszła w ciążę w 6dc przy cyklach 28odniowych, ale nie wiem, jak to było z płodnym śluzem. jeżeli potrafisz rozpoznawać śluz i był to śluz niepłodny, to małe są szanse. plemniki w śluzie niepłodnym długo nie pożyją. ale jakieś tam szanse są, bo jeżeli np. śluz szyjkowy już zaczynał się zmieniać na płodny a dopiero że tak powiem pojawił się następnego dnia, to może może.. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiolkas
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 4:56 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Co do śluzu, to z rozpoznać go potrafię, bo już jakiś czas go obserwuję, tylko że w tym 9 dniu cyklu w ogóle nie widziałam, jaki jest, bo prawie go nie było. Może rzeczywiście gdzieś tam głębiej już był płodny. No, może będę mamusią . Za 3 tygodnie zrobię test i dam znać , bo nigdy nic nie wiadomo. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 9:50 pm Temat postu: |
|
|
emilka napisał: | moja znajoma zaszła w ciążę w 6dc przy cyklach 28odniowych, |
o kurde...to ja farta miałam chyba bo własnie 6 dnia cyklu baraszkowalismy do konca..ale to dawnoooo temuu ... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 10:10 pm Temat postu: |
|
|
wind, ja myślę, że to raczej ona miała farta ;) ale spoko, bo i tak chciała już bardzo zajść w ciążę i się bardzo cieszyła z tego faktu _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
introligator
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 10:24 pm Temat postu: |
|
|
To jest niesamowite, jak jedna i ta sama sytuacja może dla jednej osoby być życiową tragedią, a dla innej błogosławieństwem i radością Nie mogę się doczekać, aż dla mnie (i dla mojej kobiety) ciąża (bo o niej mowa) będzie oznaczała to drugie
Przepraszam za offtopa ale taka mnie naszła refleksja po prostu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiolkas
|
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 10:08 am Temat postu: |
|
|
No ja już mam 24 lata, właśnie kończę magisterkę, zaczynam co prawda drugie, ale jak co jedne już są. Chłopak skończył studia, ma już prace, mamy mieszkanie, więc... jeśli będzie dziecko, to nic nie szkodzi na przeszkodzie, by się baaaaardzo cieszyć. Wcześniej to tak nie ryzykowałam, bo po co dziecku stworzyć złe warunki, czy nie być gotowym psychicznie na to? Ostatnie miesiące ryzykowaliśmy już do 7 dnia cyklu i nic, teraz był 8 i 9 ... no, bo jeśli nie będzie dziecka - ok, ale jeśli będzie to super.
Tak podsumowując, jeśli ktoś nie chce zajść w ciążę, to niech po prostu tak nie ryzykuje , bo po co później się miesiąc stresować. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bLaCkAnGeL130
|
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 11:25 am Temat postu: |
|
|
Cześć... Czy może dojść do zapłodnienia jeżeli dziewczyna siedzi w majtkach na chłopaku 7. dnia cyklu (dość nieregularnego)? oczywiście on też jest w bieliźnie. Myślę, że tylko wtedy kiedy plemniki dostaną się do wewnątrz, ale czy istnieje prawdopodobieństwo, że w taki sposób właśnie może do tego dojść? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 11:41 am Temat postu: |
|
|
nie, książka od biologii sie kłania _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|