Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anioos
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 10:09 pm Temat postu: ciąża?? |
|
|
czesc mam takie pytanie
ostatni cykl zaczal mi sie 11 marca, cykle mam raczej regularne 28 dniowe, 19 marca kochałam sie z moim facetem bez zabezpieczenia jednak wytrysk nastąpił na zewnatrz a nie we mnie, w dzien w ktorym sie z nim kochałam miałam sucho w pochwie (brak śluzu). czy moge zajsc w ciaże??
ile mogą przezyc plemniki w organiżmie kobiety gdy nie występuje śluz??
----edited by emilka-----
przeniosłam do tematu w tym dziale najbardziej zbliżonego problematycznie. chyba ;p |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 10:58 am Temat postu: |
|
|
jesli wytrysku w srodku nie było to nie jestes w ciazy ! skad ta mysl. 19 to jescze dni bezpiecznie wiec spokojnie. plemniki moga przezyc tyko i wylacznie w kobiecym sluzie ( ok.72h), w srod. zewn. gina po max. 2 min. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anioos
|
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 11:11 am Temat postu: |
|
|
no tak tylko to byl ostatni dzien niepłodny
a ponadto przed wytryskiem wystepuje kropelkowanie w ktorym tez znajduja sie plemniki??
i o ile sie nie myle to wczoraj miałam owulacje...
czyli bez śluzu plemniki nie sa w stanie przezyc kilku dni??
i jeszcze jedno pytanie: czy podczas owulacji moze nie występować sluz?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 8:34 pm Temat postu: |
|
|
najpierw wydobywa sie preejakulat w ktorym nie ma plemnikow. dopiero przed samym wytryskiem moga wydobyc sie plemniki. uwazam ze w ciazy nie jestes bo jak piisze Wind to jeszcze bezpieczny dzien w ktorym sie kochalas
bez sluzu plemniki nie sa w stanie przezyc a co drugiego pytania to wydaje mi sie ze czasem moze sie zdarzyc ze przy owulce nie bedzeie sluzu,ale nie jestem pewna na 100% |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 10:44 pm Temat postu: Re: ciąża?? |
|
|
anioos napisał: | ile mogą przezyc plemniki w organiżmie kobiety gdy nie występuje śluz?? |
na pewno nie kilka dni. kilka dni mogą przeżyć tylko w płodnym śluzie. średnio jest to 3-4 dni, ale to zależy od organizmu i przyjmuje się, że jest to dni 5. zdarzały się pojedyncze przypadki żywotności do 7 dni, dlatego przy npr powinno się trochę bardziej uważać. w niepłodnym, to daje tak kilka godzin maksymalnie a jak sucho, to ok. godziny.
anioos napisał: | czy podczas owulacji moze nie występować sluz?? |
moim zdaniem zawsze jak jest owulacja, to śluz występuje. w cyklach bezowulacyjnych na przykład śluz płodny sie nie pojawia. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 12:40 am Temat postu: |
|
|
zgadzam sie nawet niewielka ilosc sluzu moze oznaczac owulacje nie musi wcale "zalewac" nas . _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anioos
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 12:56 am Temat postu: |
|
|
czyli w ciąże nie powinnam zajść??
dzieki za informacje
pozdrawiam
a jak jest z tą podwyższona temperatura do 37 stopni, czy pojawia sie ona zaraz po owulacji i utrzymuje na tym poziomie?? i czy moze być miezrona pod pachą?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bankomat2
|
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 7:43 pm Temat postu: Ratunkuu?czy ktoś może mi pomóc? |
|
|
Witam,
mam taki problem w 8 dniu cyklu (2-3dni po miesiączce) kochałam się z moim mężczyzną,bez zabezpieczenia, był to stosunek przerywany i wytrysku nie było we mnie. Okres mam regulany co 28 dni i teraz się martwie, bo od 14 dnia cyklu starszie bolą mnie jajniki i już świruje, że jestem w ciąży. 19 dnia cyklu zrobiłam test ciążowy ale wyszedł negatywnie, sama nie wiem co o tym myśleć-czy możliwe jest żebym zaszła w ciąże-strasznie się denerwuje-proszę o odpowiedź, bardziej doświadczone dziewczyny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 8:12 pm Temat postu: |
|
|
może to był ból, spowodowany owulacją? raczej małe szanse na ciążę, ale na wszelki wypadek powtórz test w dniu spodziewanej miesiączki _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bankomat2
|
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 8:25 pm Temat postu: do emilki |
|
|
Emilko dziękuje za odpowiedź-wiesz ja się martwię dlatego,że jajnik mnie boli do dzisiaj, jakoś tak dziwnie ciągnie, a i w pochwie mam jakiś dziwny śluz wygląda jak biały serek i nie wiem czy to jakieś zapalenie czy jednak ciąża-jak myslisz?teścik zrobie jeszcze jeden jutro rano, bo zgłupieje normalnie-do okresu mam jeszcze jakieś 8 dni.
Czy masz może numer gg żebyśmy mogły porozmawiać jeżeli nie masz nic przeciwko?
Jeszcze raz dziękuje za odpowiedź-to dodaje otuchy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|