Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Stosunek przerywany

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 60, 61, 62  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patusiaaa91

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sty 17, 2009 11:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurcze... wydaje mi sie,ze mam dzis dni płodne...( w sumie powinnam mieć je 3 dni temu ale dopiero teraz boli mnie jajnik) i kochalam sie z chlopakiem -stosunek przerywany. Fakt wyszedł,ale sie bardzo boje Sad Nie wiem co robić i myslec...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Sty 18, 2009 1:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Teraz to już że się tak wyrażę mleko się rozlało i się podenerwujesz, chyba że uwierzysz w to co powiem.

Skoro nie doszło do wytrysku, to szanse na ciążę są niewielkie.

Możesz zrobić test ciążowy po 14-16 dniach od stosunku, ewentualnie w dniu spodziewanej miesiączki. I radzę się zabezpieczyć następnym razem, bo stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcyjną. Pomaga on raczej regulować ilość posiadanego potomstwa, ale przed ciążą nie chroni...

Są prezerwatywy, globulki, pianki, tabletki antykoncepcyjne...Jaki problem w tym żeby się zabezpieczyć?I nie przeżywać takiego stresu?

A co do dni płodnych, to jak je wyliczyć dowiesz się tu:
http://www.biomedical.pl/forum/jak-wyliczyc-dni-plodne-nieplodne-vt9930.html
Isadora

PostWysłany: Nie Sty 18, 2009 3:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to może mi jedynie grozić uczulenie, bo durexom pewnie nic nie grozi Smile
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Sty 18, 2009 11:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja bym jednak sprawdziła. Mimo wszystko...
patusiaaa91

PostWysłany: Nie Sty 18, 2009 12:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

według moich obliczeń,dni płodne powinnam mieć 4 dni temu...wiem,ze tamtego dnia mialam lekkie plamienia,wiec moze jednak.
A teraz po stosunku zacząl mnie boleć jajnik,to juz sie zdarzało... Więc moze jednak nie powinnam sie tak denerwować...
Powrót do góry
pieceofme

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 2:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem tu nowa. pomocy
niedawno z chlopakiem kochalismy sie, bez zabezpieczen. Krotko po moim okresie. (okres skonczyl sie 16, seks uprawialismy 18stego). Nie jestesmy jednak pewni czy on zdarzyl, przychylajac sie jednak do pozytywnej odpowiedzi Wink w znacznym stopniu. !
Jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze ? Cykle mam regularne (30dniowe,rzadko kiedy 31)
Prosze o pilna odpowiedz
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 8:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pieceofme podaj date dokladnie 1 dnia cyklu.
Narazie moge Ci tylko powiedziec ze dni plodne mialas od 12-21 dnia cyklu. Zatem przy zalozeniu ze masz miesiaczke przez 7 dni to sadze ze szans na ciaze nie ma.
Ale stosunek przerywany, po miesiaczce (wogole ta pseudo metoda antykocepcyjna) nie jest bezpieczny, i radzilabym sie zabezpieczac jesli nie chcecie kiedys przez przypadek zostac rodzicami.

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 2:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

10stycznia. Miesiaczke miewam zazwyczaj bardzo krotka max.5 dni Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 2:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pieceofme ciazy z tego nie bedzie. Kochalas sie w dni nieplodne.

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 2:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wielkie dzieki Mala Mi Smile
czasami nawet sekundy zapomnienia moga zawazyc na calym zyciu, a najepierw sa rzeczy wazniejsze Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 60, 61, 62  Następny
Strona 31 z 62