Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Stosunek przerywany

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 60, 61, 62  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
scalo

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Maj 31, 2009 11:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Mam takie pytanie, mojej partnerce okres rozpoczal sie 28 kwietnia skończył 3 maja, nie ma ona regularnych miesiaczek przewaznie wachaja sie od 31 do 35 dni. I mam kilka pytań mianowicie czy uprawiając seks przerywany w dniach 9-15 maja była duża szansa zapłodnienia? Drugie pytanie, ile plemnik potrafi przeżyć? Bo różne teorie słyszałem, jedni mówią że do wyschnięcia inni że potrafi przeżyć 8 godzin, gdzie tutaj jest prawda. I jezeli kochajac sie z kobieta zawsze przed orgazmem wyjmowałem jaka jest szansa na zapłodnienie? I jeszcze jedno pytanie z tym ze musze to opisac bo nie wiem jak sformulowac, tak wiec kochalem sie z moja partnerka, orgazm miałem poza, dokladnie na jej piersiach, po stosunku jako ze pozna pora byla zasnalem, nie myjac czlonka ani nie oddajac moczu, po dwóch godzinach moja partnerka, hmm "korzystała" ze mnie. W sensie kochała się, bez tej toalety, tak więc duża jest szansa na zapłodnienie? Było to dokładnie 14 maja. Jaka jest szansa? Z góry dziękuje i pozdrawiam ^^
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Rozczochrana

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 12:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

obliczcie czy miała wtedy dni płodne, jest to w tym dziale na forum
każdy niezabezpieczony stosunek niesie jakieś ryzyko ciąży
Powrót do góry
scalo

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 5:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tego co mi mówiła moja partnerka ciężko obliczyć dni płodne i nie płodne gdy cykl nie jest regularny ^^. Ale prosiłbym o odpowiedź na wszelkie pytania ^^. I jeszcze jedno pytanie odnośnie takiego zagadnienia jak preejakulat, na ile dokładnie przed wytryskiem pojawiają się w nim plemniki zdolne do zapołodnienia? I czy ktoś się orientuje, jak często właśnie poprzez preejakulat dochodzi do zapłodnienia?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 12:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do dni płodnych...Napisałam tu w artykule jak to obliczyć przy cyklach nieregularnych. Wcale nie jest to trudne.

Plemniki w preejakulacie pojawiają się bezpośrednio przed wytryskiem.
scalo

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 6:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj a reszta pytań? xD Drogie Panie, bez obrazy, ale się wam nie chce xD. Mimo wszystko dziękuje, za te odpowiedzi xD. Choć liczę na wszystkie ^^. a co do pojawiania się bezpośrednio przed wytryskiem, tzn ile tak mniej więcej? 10 sek? 20? I czy jest szansa na zapłodnienie właśnie poprzez preejekulat? Bo nigdy nie doszedłem bezpośrednio do wytrysku w Ciele kobiety co pisałem w przed ostatnim poście na 13 stronie, jak i o wielu innych nurtujących mnie pytań xD.

Pozdrawiam, a w szczególności osoby skore do pomocy ^^
Powrót do góry
Rozczochrana

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 6:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a nie przyszło Ci do głowy że na te pytania zwyczajnie się NIE DA odpowiedzieć? preejekulat z plemnikami wydziela się bezpośrednio przed wytryskiem i jeśli wtedy członek jest nadal w pochwie i są dni płodne to ciąża jak najbardziej możliwa, nie wiadomo na ile sekund przed wytryskiem wydzielają się plemniki bo nie bardzo możliwe jest zbadanie tego
Powrót do góry
scalo

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 7:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to już jest odpowiedź ^^. I za nią dziękuje odpowiedzią może być brak odpowiedzi, natomiast milczenie, bądź omijanie pytania, może być odczytane jako olanie, bądź niezauważenie. Przepraszam, że nie podszedłem do tego z tej strony ^^
A co z pytaniem odnośnie kochania, bez toalety? Po 2 godzinach od ostatniego stosunku? <fakt ze na pozostałości spermy na mym członku nałożyłem bokserki i spałem pod ciepła kołderką 2 h nie wiem jakie jeszcze informacje mogą być potrzebne> Duża szansa na zapłodnienie <przyjmijmy że były płodne, bo przy niepłodnych jest niewielka szansa ^^>
Powrót do góry
Rozczochrana

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 7:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szansa zawsze jest, zakładając że to były dni płodne
a to pytanie z seksem bez toalety to też takie niewiadome, na zewnątrz członka po 2h na pewno nie żyły już plemniki, ale nie wiadomo czy nie było ich wewnątrz...zadajesz za trudne pytania, nikt nie jest w stanie jednoznacznie na nie odpowiedzieć
szanse na ciążę są, jednak moim zdaniem niewielkie
Powrót do góry
scalo

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 7:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zawsze wszyscy mówią, że za trudne pytania zadaje ^^. Widocznie prawda, aczkolwiek dziękuje Ci szczerze, za to, że próbujesz xD. Najwyżej będę szczęśliwym tatą ^^. Mimo że mama dzieciaka taka nie będzie xD. Cóż będziemy obojętnymi rodzicami, z przechyleniem w stronę szczęśliwych ^^.
Pozdrawiam ^^
Powrót do góry
Rozczochrana

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 7:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raczej nic z tego nie powinno być,ale na przyszłość lepiej się zabezpieczać, po co sobie życie komplikowac, podejrzewam że młody jesteś i dziewczyna też, ale podoba mi się Twoje podejście, pozdrawiam i niech będzie po waszej myśli
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 60, 61, 62  Następny
Strona 42 z 62