Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 4:42 pm Temat postu: |
|
|
hmm niby nie grozi,ale jesli masz grzybice -powinniscie poczekac az całkowicie ja wyleczysz..wspołzyjac mozesz zarazic partnera.
Ps- jak długo juz ja masz? moze chłopak tez powinien sie przebadac?nie ma niepokojacych objawow? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Cze 30, 2007 12:48 am Temat postu: |
|
|
z facetami to jest ten problem, że u nich czesto grzybica przechodzi bezobjawowo, więc powinno się przeleczyć również partnera. to nie boli. jednorazowo flukonazol lub orungal i po sprawie
a podczas leczenia, tak jak wind napisała, lepiej się wstrzymac od seksu. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
avi162
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 04, 2007 2:38 pm Temat postu: dziwna wydzielina z pochwy |
|
|
mam problem pare dni temu zauwarzyłam wydzieline z pochwy która była brazowa teraz zmieniła kolor na podobny do koloru mojej skóry jest jasno brązowy a nawet beżowy i praktycznie nie ma zapachu nie wiem co to kiedys czytałam ze podobnie wygląda poronienie proszę pomóżcie bo nie wiem co z tym zrobić ;(
---edit by Wind_of_hope---
Temat został przeniesiony do działu "Dolegliwosci intymne". |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Sie 04, 2007 2:45 pm Temat postu: |
|
|
Avi jestes w ciazy?? jesli tak to kobietom w tym stanie zdarzaja sie lekkie plamienia,byc moze to jest własnie to...
Chociaz z drugiej strony przyszło mi jeszcze cos do głowy- moze masz grzybice?kolezanka pare postow wczesniej opisała te dolegliwosc. Poczytaj i porownaj i lec do lekarza! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Sie 04, 2007 3:53 pm Temat postu: |
|
|
czasami tak zaczyna się grzybica, ale częściej jest charakterystyczny "serek" (takie białe grudki) i swędzi. jednak w ciąży to bardzo częsta dolegliwość. z takich rzeczy infekcyjno-zapaleniowych, to objawy bardziej wskazywałyby na chlamydie lub nadżerke jeżeli już. ciężko stwierdzić :/ zwłaszcza, że jeżeli jesteś w ciąży, to może nic groźnego, organizm kobiety w ciąży rządzi się trochę innymi prawami. ale mimo wszystko skontaktowałbym się z lekarzem. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
whisk
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 12:01 pm Temat postu: |
|
|
Mam pewien problem... Wróciłam z wakacji pod namiotem, warunki sanitarne były dosyć kiepskie:( U wejścia do pochwy zauważyłam u siebie białą maź, towarzyszy jej swędzenie i niewielki ból podczas oddawania moczu. Do lekarza mogę wybrać się najwcześniej za tydzień, ponieważ tyle czeka się na wizytę :/ Mogę prosić o jakąś poradę ? Istnieją jakieś lekarstwa bez recepty które mogłyby mi pomóc ? Moja babcia poradziła mi podmywanie się szarym mydłem (do tej rady odnoszę się dosyć sceptycznie;). Proszę o pomoc... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 4:27 pm Temat postu: |
|
|
tak to bywa po wakacjach. bywało nie raz i nawet nie dwa
polecam:
- maść clotrimazolum
- płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym
- ziółka vagosan, vagolavit czy femonisept do przemywania (tylko nie irygacji)
- saszetki tantum rosa - przeciwzapalne i przeciwbólowe
- lacibios femina - probiotyk na odbudowywanie flory bakteryjnej
do tego przewiewne, bawełniane majtki lub jak masz możliwość poginania po domu w samej sukience lub w spódniczce, to dobrze by było.
i koniecznie umów się do lekarza, bo to są jedynie środki doraźne i wspomagające. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
whisk
|
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 10:31 am Temat postu: |
|
|
Dzięki wielkie! Lecę do apteki i kupie te preparaty. Uff... może przestanie tak swędzieć Własnie to są uroki wakacyjnych wyjazdów pod namiot Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania0000
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 6:14 pm Temat postu: czy to stan zapalny?? |
|
|
witam. od jakiegos czasu mam problem,zabieram sie z tym do lekarza ale jakos mi schodz. Przez jakis czas zauwarzylam ze mam uplawy o bialym gestym kolorze,hmm i to juz dosc dlugo. czy to moze byc jakis stan zapalny??
-----edited by emilka----
temat został przyłączony do podobnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 7:43 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez tak nie dawno mialam :/ Poszlam z tym do ginekologa i powiedzial ze to nic zlego, ze tak poprostu czasem sie tak dzieje. Wplywa no to glownie sposob ubierania sie, np. waskie spodnie. Ja dla pewnosci zrobilam wymaz w laboratorium i wlasnie czekam na wynik. Tobie tez radze zrobic to samo wtedy bedziesz miala pewnosc a masz jakies inne objawy? Np. swedzenie, pieczenie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|