Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
BOŻENA10
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 3:53 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie .A ja dzisiaj jestem 3 dzień na Tabexie i jak dotad nie wypaliłam ani jednej
fajki. Wczoraj było ciężko. A może moglam sobie palić jeszcze do tego 5 dnia. Chciałabym poczuć, że papieros jest obrzydliwy w smaku.Ale sie zawzięłam. Nie wiem czy to mozliwe po tak krótkim czasie ale smród papierosowy wyczuwam z większą siłą. Zmieniłam juz pościel, bo mi śmierdziała, zmieniłam firanki. Dziś wypralam koce. Wypadało by wyprać wszystko z szaf (czyżby mi odbiło). Poza tym nie moge spać, nie wiem czy ktoś miał taki skutek uboczny rzucania nałogu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kłosy
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 10:17 am Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich, właśnie zaczynam kurację tabexową, przed chwilą wziąłem pierwszą tabletkę. Silna wola i postanowienie już jest od kilku dni. Paliłem ok. 15 śmierdziuchów /dzień od 23 lat z dwoma półrocznymi przerwami. jestem ciekawy jak to zadziała i czy wystąpią te wymienione w ulotce skut. ub. Pozdrawiam tych którym już się udało i tych którzy jak ja zaczynają bój.
Dodano po 6 minutach:
[quote="BOŻENA10"]Witajcie .A ja dzisiaj jestem 3 dzień na Tabexie i jak dotad nie wypaliłam ani jednej
fajki. Wczoraj było ciężko. A może moglam sobie palić jeszcze do tego 5 dnia. Chciałabym poczuć, że papieros jest obrzydliwy w smaku.Ale sie zawzięłam.
BOŻENA10 w ulotce jest napisane, że przez pierwsze 3 dni należy stopniowo zmniejszać ilość wypalanych, nie ma zdecydowanego zakazu. Jeśli było ciężko szkoda się katować. Ale... cel uświęca środki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
renan
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 10:01 pm Temat postu: |
|
|
dzisiaj stwierdziłam, że chcę rzucić palenie. przez przypadek znalazłam to forum. powiedzcie co to ten tabex, |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kłosy
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 2:51 pm Temat postu: |
|
|
Minął tydzień walki z nałogiem. Przez pierwsze dwa dni brania tabexu paliłem normalnie, trzeciego dnia wypaliłem cztery papierosy przy czym ten ostatni wyraźnie nie smakował. Co do skutków ub. czułem niesmak w ustach i lekkie kłucie w brzuchu. Dziś po siedmiu dniach nie czuję głodu nikotynowego, nie przeszkadza mi towarzystwo palących, choć wrócił węch;). Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nieznany
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 12:49 pm Temat postu: |
|
|
Witam, mam pytanie. Byłem dziś u lekarza rodzinnego po receptę na Tabex. W odpowiedzi usłyszałem, że on się tym nie zajmuje i muszę się udać do poradni uzależnień W aptece babka mi powiedziała, że muszę iść do kardiologa, zrobić badania, bo Tabex jest niewskazany dla osób z chorym sercem, ciśnieniem itp. OMG :/ Czy jest jakiś sposób "ominięcia" tych głupich procedur ?! np. czy iść do innego lekarza, lub czy da się kupić Tabex bez recepty ? PLS o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaczuszka86
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 2:01 pm Temat postu: tabex a okres |
|
|
bralam tabex przez 2 tyg, nie pale juz 3. u mnie okres spoznia sie juz tydzien!!! czy te tabletki moga na to wplynac? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 3:02 pm Temat postu: |
|
|
kaczuszka86
nie wiem czy tabletki mogą wpłynąć ale biorąc pod uwagę, że rzucenie palenia to wielki stres dla organizmu to okres może się opóźnić.
czytałaś ulotkę tablexu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaczuszka86
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 6:32 pm Temat postu: |
|
|
czytałam ulotkę, jednak nie ma w niej wymienionych takich skutków ubocznych. okres jest... jednak spoznil sie az 11 dni! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Paź 19, 2011 8:41 am Temat postu: |
|
|
kaczuszka86
palenie oraz rzucanie palenia to dla organizmu spory stres.
ponadto okres może się spóźniać nie tylko przez to ale i przez: przeziębienie, stres, zmianę klimatu, nieregularne odżywianie, dodatkowe obowiązki, zażywanie leków.
czasem tak się zdarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cornelia
|
Wysłany: Sro Lis 28, 2012 2:29 am Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich,ja wlasnie zazelam kuracje z tabexem to jest moj drugi dzien,popalam jeszcze troche i mam ogromna nadzieje ze mi sie uda a palilam 15 lat czesto myslalam aby z tym skonczyc ale jakos nigdy nie wychodzilo,trzymajcie kciuki i pozdrowienia dla tych co sie udalo,ja tez chce by wolna juz od tego gow....bo przeciez zycie bez papierosa wyglada tak samo:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|