Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mychaM
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 10:00 pm Temat postu: |
|
|
ale przed wstaniem z lozka mialam 37,1 ale dzieki jeszcze raz )) jutro napisze co i jak czy sie cos rozkręciło czy nie ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 2:43 pm Temat postu: |
|
|
Temperatura może być wyznacznikiem jedynie w przypadku systematycznego mierzenia w innym razie nie ma sensu się nią sugerować. Czasami bywa tak, że tempka spada dopiero w pierwszym, drugim dniu miesiaczki więc jest różnie jak widzisz. Dlatego ważna jest obserwacja przez kilka cykli aby zobaczyć jak organizm funkcjonuję.
Jeśli dostałaś okres i jest on normalny to tempka na pewno Ci spadnie w najbliższych dniach ale mierzymy codziennie rano przed wstaniem z łóżka o stałej porze. Nie w dzień, nie o różnych godzinach... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mychaM
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 12:52 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny to znów ja mówiłam że w niedziele wieczorem dostałam krwawienie ale ono było dziwne bo zazwyczaj normalny okres mam 5/6 dni a dziś już nic nie mam czyli cała niedziela i cały poniedziałek..nie wiem co o tym myśleć bo temp przed wstaniem z łóżka rano jest 37,1 i nie spada..podczas tego krwawienia też nie spadła..moje obie siostry przez 2 pierwsze miesiące miały normalne krwawienia i nie wiedziały że są w ciąży..a ja juz wkońcu nie wiem ale bardzo bym chciała |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Zrób test i tyle . Po co się zadręczasz i szukasz odpowiedzi nie wiadomo jakich jak cała sytuację rozwiąże test ciążowy np betahcg _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna20
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 2:10 pm Temat postu: |
|
|
czy jeśli zmierzyłam temperaturę 20 min później niż zwykle to mam ją uznać już za zakłóconą czy te 20 min nie robią tak wielkiej różnicy?? i mam jeszcze jedno pytanie... ostatnio mam sporo wyższych temperatur na początku cyklu a jestem pewna,że w ciąży nie jestem i w zwiąsku z tym zdarzyło mi się zmierzyć temperaturę 2 razy. za 1 była 36.9 a za drugim już 36.7 a może ja źle ją mierzę lub termometr jest uszkodzony?? bo już sama nie wiem.. (temp mierze codziennie rano w pochwie)
i czy zwykły katar bez przyjmowania żadnych leków lub nagła zmiana temperatury na Mrozy mogła spowodować zakłócenie w pomiarze? bo dziś znowu temp wysoka.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
taka35
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 12:35 pm Temat postu: PROBLEMY Z TEMPERATURĄ |
|
|
witam
mam taki problem ,wydaje mi sie ze jestem w ciąży ,nie mam juz okresu od miesiąca,temperatura jest 37.3 test ciązowy ujemny i beta hcg -wynik 2,dodam ze od 10 lat lecze sie na tarczyce ,niedoczynnosc ,a moze to początek menopałzy ,mam wymioty poranne po śniadaniu ,boli mnie głowa i wkrzyzach mi trzeszczy
pozdrawiam i czekam na jakąś porade |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 1:42 pm Temat postu: |
|
|
taka35 hmm no to jest problem. Brak okresu i wysoka temperatura ( powyżej linii podstawowych temperatur) mogą świadczyć o ciązy ale również o przetrwałym ciałku żółtym. Test ciążowy wyszedł ujemny , beta nie wiem bo nie znam norm Twojego laboratorium. A może przejdź się do lekarza , to przyśpieszy całą sprawę i da Ci odpowiedz. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
taka35
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 4:26 pm Temat postu: |
|
|
TEMPERATURA TEMPERATURĄ Ale jak obydwa testy są negatywne bo norma i pewność ze się jest w ciąży z betą hcg wynosi 5 a ja mam 2 i źle się czuję to co mam o tym sądzić. Okresu nie mam od miesiaca a mam 36 lat. Tem 37,4
---nie pisz całego postu wielkimi literami. Regulamin---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 6:33 pm Temat postu: |
|
|
taka35 robilas bete? Twoja beta wynosi 5? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 7:02 pm Temat postu: |
|
|
No dobra to w takim razie dwa testy negatywne. Beta wynosi 2 a ciąża jest od 5 tak? Jesli tak to ciąże wykluczyć można. Może to jakieś zaburzenia hormonalne. Najlepiej idz do ginekologa _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|