Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 8:36 pm Temat postu: |
|
|
teoretycznie szanse są niewielkie ale wszystko zależy od długości cyklu i samego cyklu . Czasami owulacja może sie przesunąć. Plemniczki przeżyją tylko w odpowiednim środowisku czyli w odpowiednim śluzie kobiety _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niespokojna1988
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 12:09 am Temat postu: |
|
|
Witam jestem tu nowa mam nadzieje ze przyjmiecie mnie milo otoz od tygodnia czytalam wasze wypowiedzi na temat testow objawow ciazy itp...mialam podejrzenia ciazy zawsze regularne cykle 28dni jak w zegarku a w tym miesiacu @ jakos nie nadchodzil i dwa dni po spodziewanej miesiaczce zrobilam test bobo-test wynik byl negatywny...ale nadal okresu nie mialam nawet nic na to nie zapowiadalo ze nadejdzie. Mialam dziwne przeczucia bo piersi byly nabrzmiale od tygodnia sutki mialy inny kolor. A tu nagle wieczorem zaczal bolec mnie brzuch no i niedawno dostalam okresu. Test mnie nie zawiodl a jutro juz mialam robic nastepny zeby sie upewnic ale jak widac nie trzeba bylo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 12:15 am Temat postu: |
|
|
Jesli test byl robiony minimum 14 dni od stosunku, a miesiaczka jest normalna, obfita a nie jest to tylko plamienie to jak nabardziej test byl wiarygodny. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Isztar2
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie, czy test Quick Viu jest wiarygodny 34 dni po stosunku?
Pytam bo czytalam wczesniejsza czesc watku i ktos tam pisal ze mozliwe jest ze nawet 8 tygodniach test moze nie wykazac ze sie w ciazy jest:|
czy test Bhcg jest wiarygodny 23 po stosunku? (np gdyby owulacja miala miejsce 9 dni po stosunku ? a podobno zagniezdzanie moze trwac nawet do 12 dni po owulacji- choc moze wtedy juz nie ma szans zeby plemniki przezyly ? choc to bylby cud bo bylo w prezerwatywie ale to mnie jednak martwi ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Tak oba juz sa po takim czasie wiarygodne. Ale plemniki moga tylko w sluzie plodnym prztrwac 4-5 dni do owulacji... zagniezdzenie a zapdlodnienie to nie jest to samo moja droga. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Isztar2
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 2:53 pm Temat postu: |
|
|
Super, tzn ze moge zakonczyc ten rozdzial i cieszyc sie nowym, hurra |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hipochondriac
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 11:45 pm Temat postu: |
|
|
mam jedno małe pytanie:
czy test zrobiony poprawnie może pokazać jedną kreskę, a np. wynik na tym samym teście po ok. 1 dni może mieć lekko niewidoczną drugą kreskę. czytałam, że wynik jest prawidłowy tylko do 10 minut od zrobienia testu, ale czy to możliwe? w sensie czy reakcje zachodzące w tym teście mogą do tego doprawdzić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 12:45 am Temat postu: |
|
|
hipochondriac napisał: | ok. 1 dni może mieć lekko niewidoczną drugą kreskę. c |
może mieć. ma na to wpływ powietrze. także jeśli patrzysz na ten sam test następnego dnia to jest on niewiarygodny.
dlatego trzeba kupić nowy test i wykonać "badanie" ponownie. a stary wyrzuć niech Cię nie straszy/ robi nadziei . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 11:23 am Temat postu: |
|
|
hipochondriac jezeli test byl zrobiony minimum 14 dni od stosunku to jest on wiarygodny przez krotki czas (zwykle tyle ile pisze na ulotce).
Po okreslonym czasie traci "ważność" i to co na nim może się pojawiać, nie nalezy brać tego pod uwage. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 12:24 pm Temat postu: |
|
|
Nie odczytujemy testów ciążowych po zalecanym czasie. Zachodzą pewne reakcje, barwnik się rozlewa itd więc jest wtedy wynik niewiarygodny. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|