Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test ciążowy (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 44, 45, 46  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Paź 30, 2009 8:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

teoretycznie szanse są niewielkie ale wszystko zależy od długości cyklu i samego cyklu . Czasami owulacja może sie przesunąć. Plemniczki przeżyją tylko w odpowiednim środowisku czyli w odpowiednim śluzie kobiety

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
niespokojna1988

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 12:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam jestem tu nowa mam nadzieje ze przyjmiecie mnie milo Smile otoz od tygodnia czytalam wasze wypowiedzi na temat testow objawow ciazy itp...mialam podejrzenia ciazy zawsze regularne cykle 28dni jak w zegarku a w tym miesiacu @ jakos nie nadchodzil i dwa dni po spodziewanej miesiaczce zrobilam test bobo-test wynik byl negatywny...ale nadal okresu nie mialam nawet nic na to nie zapowiadalo ze nadejdzie. Mialam dziwne przeczucia bo piersi byly nabrzmiale od tygodnia sutki mialy inny kolor. A tu nagle wieczorem zaczal bolec mnie brzuch no i niedawno dostalam okresu. Test mnie nie zawiodl a jutro juz mialam robic nastepny zeby sie upewnic ale jak widac nie trzeba bylo Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 12:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli test byl robiony minimum 14 dni od stosunku, a miesiaczka jest normalna, obfita a nie jest to tylko plamienie to jak nabardziej test byl wiarygodny.

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 1:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie, czy test Quick Viu jest wiarygodny 34 dni po stosunku?

Pytam bo czytalam wczesniejsza czesc watku i ktos tam pisal ze mozliwe jest ze nawet 8 tygodniach test moze nie wykazac ze sie w ciazy jest:|

czy test Bhcg jest wiarygodny 23 po stosunku? (np gdyby owulacja miala miejsce 9 dni po stosunku ? a podobno zagniezdzanie moze trwac nawet do 12 dni po owulacji- choc moze wtedy juz nie ma szans zeby plemniki przezyly ? choc to bylby cud bo bylo w prezerwatywie ale to mnie jednak martwi Wink )
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 2:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak oba juz sa po takim czasie wiarygodne. Ale plemniki moga tylko w sluzie plodnym prztrwac 4-5 dni do owulacji... zagniezdzenie a zapdlodnienie to nie jest to samo moja droga.

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 2:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Super, tzn ze moge zakonczyc ten rozdzial i cieszyc sie nowym, hurra Very Happy
Powrót do góry
hipochondriac

PostWysłany: Sro Lis 11, 2009 11:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam jedno małe pytanie:
czy test zrobiony poprawnie może pokazać jedną kreskę, a np. wynik na tym samym teście po ok. 1 dni może mieć lekko niewidoczną drugą kreskę. czytałam, że wynik jest prawidłowy tylko do 10 minut od zrobienia testu, ale czy to możliwe? w sensie czy reakcje zachodzące w tym teście mogą do tego doprawdzić?
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Czw Lis 12, 2009 12:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hipochondriac napisał:
ok. 1 dni może mieć lekko niewidoczną drugą kreskę. c

może mieć. ma na to wpływ powietrze. także jeśli patrzysz na ten sam test następnego dnia to jest on niewiarygodny.
dlatego trzeba kupić nowy test i wykonać "badanie" ponownie. a stary wyrzuć niech Cię nie straszy/ robi nadziei .
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Lis 12, 2009 11:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hipochondriac jezeli test byl zrobiony minimum 14 dni od stosunku to jest on wiarygodny przez krotki czas (zwykle tyle ile pisze na ulotce).
Po okreslonym czasie traci "ważność" i to co na nim może się pojawiać, nie nalezy brać tego pod uwage.
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Lis 12, 2009 12:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie odczytujemy testów ciążowych po zalecanym czasie. Zachodzą pewne reakcje, barwnik się rozlewa itd więc jest wtedy wynik niewiarygodny.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 44, 45, 46  Następny
Strona 16 z 46