Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
elkunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 1:14 pm Temat postu: |
|
|
gratuluję. spokojnych 9 miesięcy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewa92m
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 10:55 am Temat postu: Test po 7 dniach ? |
|
|
Witam.
Mam pytanie. Od ostatniego współżycia z moim partnerem minelo 7 dni mialam wtedy dni płodne na 100%. Nie wyszedl na czas a pozniej nie zwracalismy na to uwagi i dzialalismy dalej. Z paniki zrobilam juz dwa testy Ciazowe i pokazaly wynik negatywny.. Moze to za wczesnie na robienie testu i to falszywy wynik?
Niedawno zaczął bolec mnie brzuch w okolicach jajnikow, mam wzdecia, jestem senna i bola mnie sutki.. nie mialam jeszcze takich obiawow? Pomożcie mi, nie wiem co mam robić Z góry dziekuje. Pozdrawiam
--- Pisz w odpowiednich istniejących juz tematach, bo na forum robi sie bałagan. Pytanie przeniesione---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 11:38 am Temat postu: |
|
|
Najwcześniej test ciążowy z moczu wykonujemy w dniu lub po dniu spodziewanej miesiączki. Wcześniej nie ma zupełnie sensu. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 6:01 pm Temat postu: |
|
|
albo minimum po 16 dniach od stosunku _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Isztar2
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 4:04 pm Temat postu: Wiarygodność testów ciążowych |
|
|
Witam, nie wiem czy w dobrym dziale pisze ale mam pytanie, które mnie nurtuje.
Mianowicie czytalam dużo na internecie o tym że są kobiety które robiły testy płytkowe, testy BHCG i wszystkie były negatywne a potem poszły do ginekologa i się okazało że są np w 8-9 tygodniu ciąży.
Nie rozumiem jak to możliwe ze testy tego nie wykazaly? Jaka jest możliwość że beta tego nie wykazała?
(pomijając fakt pomylki w laboratorium ale to się chyba rzadko zdarza i nie powinno się zdarzać)
jak się tak czyta takie informacje to potem się człowiek nakręca..ja się tym nakręcam.
Beta podobno jest wiarygodna juz po 10 dniach.
Jaka jest mozliwosc ze po miesiacu od niezabezpieczonego stosunku w krwi kobiety HCG jest mniejsze niz 1? Czy to w ogole mozliwe?
Pomijajac fakt ciazy pozamacicznej..
---Proszę szukaj uważnie odpowiednich tematów i tam zadawaj pytanie. Zwracam też uwagę,że powielane posty w kilku tematach będą kasowane i kwitowane ostrzeżeniem ---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 4:22 pm Temat postu: |
|
|
Nie jest mozliwe stezenie mniejsze niz 1 jesli kobieta jest w ciazy.
Nalepiej wykonywac zarowno testy z krwi jak i zwykle z laboratorium po 14 dniach, wtedy stezenie hormonu jest na tyle duze ze jest "Wykrywalne".
Wg mnie te osoby co pisza zrobily testy za wczesnie. Mozna brac pod uwage ze testy z apteki moga byc wadliwe, ale o pomylce testu z krwi nie slyszalam. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Isztar2
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 4:30 pm Temat postu: |
|
|
rozumiem. Cieszy mnie to co napisalas, bo ja w ciagu ostatnich 3 tygodni tyle sie naczytalam ze ho ho i nerwy mnie jedza.
mam nadzieje ze pani w laboratorium nie pomylila sie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 4:57 pm Temat postu: |
|
|
Testy z moczu mogą się mylić w zależności od tego czy
- jest odpowiedni moment do zrobienia testu
- test wykonany jest prawidłowo i wynik odczytany jest w odpowiednim czasie
- test nie jest uszkodzony.
Beta hcg nie myli się o ile
- wykonana jest w odpowiednim czasie
Wiadomo przecież,że jeśli współżyjesz na początku cyklu ( później już nie) to wykonanie bety czy testu z moczu nawet po 14-16 dniach od stosunku jest bezsensu ponieważ może nawet jeszcze nie doszło do owulacji bo to środek cyklu. Wiec siłą rzeczy do zapłodnienia nie dochodzi. Jeśli testy wykonujemy w diu spodziewanej miesiączki lub po tym terminie to są one wiarygodne _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Isztar2
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 7:10 pm Temat postu: |
|
|
rozumiem, aczkolwiek jesli sie wspolzyje na poczatku cyklu a owulacja jest w polowie to chyba male szanse na zaplodnienie, bo plemnik przeciez nie zyje tam az tak dlugo? no max 7 dni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 8:00 pm Temat postu: |
|
|
dni plodne przy cyklach 28 dniowych zaczynaja sie 8 dnia cyklu. Jesli kochalas przed dniami plodnymi spij spokojnie. Oczywiscie przy zalozeniu ze masz regularne cykle i trwaja one 28 dni _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|