Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test ciążowy (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 44, 45, 46  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Magda_1983

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Gru 04, 2010 12:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem co się dzieje. Śluz jest brązowawy. Nie mam jeszcze ustalonej wizyty u lekarza. Nie wiem co to może znaczyć.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Gru 04, 2010 10:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ojjj oby nie poronienie... ;/ ;/ <tfu tfu> w ciazy nie ma brazowych sluzow.. idz kobieto prywatnie do jakiegokolwiek lekarza bo te oczekiwanie moze okazac sie tragiczne w skutkach..

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Gru 04, 2010 10:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No kreska testowa z dnia na dzień powinna być ciemniejsza. Hormon bardzo szybko rośnie więc ...nie wiem co Ci napisać. Te brązowe plamienia...hmm niestety według mnie to ciąża biochemiczna. Oczywiście mogę się mylić i może to być plamienie inplantacyjne jednak na to chyba zbyt późno. Na Twoim miejscu udałabym się do lekarza lub na pogotowie wykonać usg i wziąść dużą dawkę luteiny lub duhastonu

Powrót do góry
Magda_1983

PostWysłany: Sob Gru 04, 2010 11:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i wyjaśniło się. Dostałam rano okres. Możliwe,żeby HCG było podwyższone przed okresem?

Dodano po 41 minutach:

nie wiem czy to juz panika, ale wydaje mi sie, że ta krew jest jakby bardziej czerwona. Nie wiem co robic, w sobotę nikt nie przyjmuje..
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Gru 04, 2010 1:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najwidoczniej była to ciąża biochemiczna

Powrót do góry
Magda_1983

PostWysłany: Sob Gru 04, 2010 4:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli jednak to prawda, nie ma po co robić testu wcześniej niż 6 tyg. po okresie. Później nie ma rozczarowania. Czyli ciąży nie było. Zwykłe urojenia. Dziwi mnie tylko to wysokie HCG i blada kreska na teście.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Gru 05, 2010 12:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

magda przykro mi Sad nast razem sie uda Smile nie trac wiary Very Happy

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Gru 05, 2010 4:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ciąża była . Wykrycie przez test hcg i wynik bety hcg świadczy o zapłodnieniu . Jednak zarodek mógł się nie zagnieździć wmacicy i doszło do poronienia

Powrót do góry
Magda_1983

PostWysłany: Nie Gru 05, 2010 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dopiero po czasie dochodzi do mnie co się stało. Było we mnie życie. Jest mi bardzo przykro, że tak to si skończyło. Czy była w tym moja wina.. Powiedzcie mi, czy można się jakoś wcześniej zabezpieczyć przed takimi wydarzeniami? Czy nie mamy na to wpływu?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Gru 05, 2010 9:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety nie mamy na to wpływu. Ciąże biochemiczne zdarzają się bardzo często a kobiety traktują krwawienie jak spóźniony okres...Czasami to problemy hormonalne np progesteron niski albo wady genetyczne albo najzwyczajniej nie ten czas.
Nie obwiniaj się bo to na pewno nie z twojego powodu.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 44, 45, 46  Następny
Strona 38 z 46