Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test ciążowy (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 42, 43, 44, 45, 46  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lip 15, 2011 12:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Większość testów a już na pewno ten o którym piszesz robi się z moczu odrazu czyli bezpośrednio siusianego Wink)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kamilka54

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lip 17, 2011 10:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, dziś robiłam test Apte+ jeśli dobrze pamiętam nazwę. Wszystko robiłam zgodnie z zaleceniem na ulotce. (test płytkowy). Pojawiła się czerwona, gruba krecha w polu C i w pierwszej chwili się ucieszyłam. Gdy wyszłam z cienia w łazience, stanęłam w świetle słonecznym, nachyliłam test pod pewnym kątem, to zauważyłam drugą, przeźroczystą (dosłownie przeźroczystą, lekko błyszczącą) nie zabarwioną nawet odrobinę, ale była.
Zastanawiam się czy jest to po prostu wyznaczone miejsce, w którym powinien "rozlać się" barwnik w razie ewentualnej ciąży, czy powinnam się martwić?

Mój przypadek opisywałam w innym temacie po krótce:
a)peeting
b)wytrysk na zewnątrz
c)myte ręce
d)okres spóźnia się 9 dni (zazwyczaj nieregularny)
e)mnóstwo wątpliwości- i jeszcze ten test.

Proszę o odpowiedź, może ktoś widział coś takiego?
Powrót do góry
WIKI16

Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Nie Lip 17, 2011 2:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kamilka54 W którym dniu od "zdarzenia" robiłaś test ? Rozumiem, że wyrtysku w śródku nie było, ani wyjścia na "styk". Ta druga kreska, jeśli miała by pokazać ciążę powinna być też w kolorze, chociażby lekko różowym. Jeśli to był tylko cień widoczny pod światło, to ok ciąży brak. Kiedy powinnaś dostać miesiączkę ?

Dodano po 3 minutach:

a 9 dni spóźnia się okres, dla pewności zrób test innej firmy, z porannego moczu, poproś w aptece o taki od 10 mlU/ml
Powrót do góry
Kamilka54

PostWysłany: Nie Lip 17, 2011 11:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje za odpowiedź- problem sam się rozwiązał- przyszedł okres Laughing

To już mój trzeci przypadek, kiedy okres spóźniał się dość długo, zrobiłam test i zaraz po kilku godzinach przyszła @.
Morał: w moim przypadku blokada psychiczna i wszelki stres ma OGROMNY wpływ na przesunięcie okresu, także dziewczyny, w razie wątpliwości róbcie testy- spada kamień z serca i wszystko wraca do normy Very Happy
I zawsze jest się mądrzejszym o jedno doświadczenie bez konsekwencji Smile
Powrót do góry
WIKI16

Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Pon Lip 18, 2011 9:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kamilka54
Kamilka54 napisał:
także dziewczyny, w razie wątpliwości róbcie testy- spada kamień z serca i wszystko wraca do normy
I zawsze jest się mądrzejszym o jedno doświadczenie bez konsekwencji

No właśnie, mądre słowa, niestety wszystko "siedzi" w głowie i czasem możemy podświadomie sobie namącić.
Powrót do góry
O-onaŚląsk

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 7:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie. Dzisiaj byłam na bHCG ale wyniki jutro...

Pytanie mam powiązane, chociaż niekoniecznie. robiłam testy ciążowe domowe (w sumie już miesiąc po @) i wszystkie 3 wyszły negatywne.

Pytanie, czy jest możliwość by test ciążowy nie wykrył takiej ciąży? Dodam, że mam bardzo rozcieńczony mocz (wręcz przeźroczysto-żółtawy..) temperatury podniesionej nie mam, ale obolałe piersi, mdłości, rozdrażnienie i senność - obecne. Często także przy siedzeniu bolą mnie pachwiny i podbrzusze... raczej sobie nie urajam, bo po testach nie oczekiwałam dzidzi, często miałam problemy z okresem, ale nigdy aż takie..

Chciałam też zapytać czy waga przy teście ciążowym ma znaczenie? jestem dość dużą dziewczynką..

stresuje się, bo jedną ciąże straciłam, a nie jestem pewna czy jestem gotowa na drugą.

będę wdzięczna za odpowiedź.
Powrót do góry
nati111

PostWysłany: Sob Lis 12, 2011 3:42 pm    Temat postu: ciąża Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej mam pytanie 3 dni temu powinnam dostac okres nadal czekam. dzisiaj zrobilam popoludniu test ciazowy i wyszedł negatywny czy jest możliwe że jednak jestem w ciąży??
---Nie powielaj postów . REGULAMIN!---tosia81
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Lis 12, 2011 11:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli zrobiłas po terminie @ i wyszedł negatywny tzn ze w ciazy nie jestes.

Powrót do góry
gosiaa91

PostWysłany: Sro Lut 08, 2012 8:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam. w listopadzie odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. moja ostatnia miesiączka była 25 grudnia. do tej pory nie mam następnej. stosunki były z zabezpieczeniem, które nie zawiodło. ponadto chłopak nie kończył we mnie. od ostatniego mineło 17 dni. czy jeśli zrobię dzisiaj test wynik będzie wiarygodny? czy lepiej poczekać i zrobić z porannego moczu?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lut 09, 2012 10:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wynik powinien byc wiarygodny, ale lepiej zrobic z porannego moczu.

jesli od GRudnia nie miałas okresu to moze warto wybrac sie do gin w celu jego wywołania??

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 42, 43, 44, 45, 46  Następny
Strona 43 z 46